• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tumbaković potvrdio: Odlazi u Kinu!

Sportski direktor crno-bijelih u izjavi za "Sportski žurnal" rekao da ponudu Kineza nije mogao da odbije.

  Tumbaković potvrdio: Odlazi u Kinu!  Izvor: MONDO

U ponedjeljak je beogradskom čaršijom odjeknula vijest da Ljubiša Tumbaković napušta Partizan i tek započetu karijeru sportskog direktora u klubu iz Humske prekida povratkom na funkciju šefa stručnog štaba, ovaj put u Vuhanu, posljednjeplasiranom timu kineskog šampionata.

Potvrdu je prvog dana sedmice u bilo nemoguće dobiti direktno od trofejnog trenera i u klubu. Svi pokušaji da se sa Tumbakovićem stupi u kontakt bili su uzaludni. Telefon je svaki put zvonio do kraja... odgovora nije bilo.

Pokušali smo da do izjave dođemo preko kluba, ljudi zaduženih za odnose sa medijima.

Kako je praksa u posljednje vrijeme, i s obzirom da čelnici srpskog šampiona već neko vrijeme izbjegavaju razgovore sa novinarima mimo zvaničnih pres konferencija (pa i na njima), potražili smo reakciju kluba i eventualnu izjavu, valjda, još uvijek aktuelnog sportskog direktora od portparola crno-bijelih Dragana Velanca.

Dobili smo sljedeću izjavu.

"Ovo je jedna od mnogobrojnih ponuda koje je sportski direktor Partizana dobio u posljednje vrijeme. Da je dobra - dobra je, a da li će biti prihvaćena, to je na gospodinu Tumbakoviću".

Takođe, obaviješteni smo da će Tumbaković u utorak organizovati konferenciju za medije.

Ovaj put smo sigurni da neće, kao prošlog petka zajedno sa predsjednikom kluba Draganom Đurićem, demantovati pisanje medija o žustroj raspravi na sekretarijatu i napuštanju sastanka.

Podsjetimo, Tumbaković je tog petka optužio novinare da se bave insinuacijama i da pokušavaju da destabilizuju klub u trenucima kada je šampionska trka sa Crvenom zvezdom potpuno otvorena.

"Ja sam htio vas da pitam šta se to dogodilo na sastanku. Ništa se nije dogodilo, bio je to jedan od uobičajenih sastanaka o pripremi naredne utakmice i odnos sa medijima. Trener Vermezović nije bio tema, niti je uopšte bio pominjan", rekao je tada Tumbaković.

Interesantno, Đurić je na istoj toj konferenciji novinarima potvrdio da Humskom ulicom teku "med i mlijeko", da svi u sve imaju povjerenja, ali nije sačekao pitanja predstavnika medija već je "brifing" napustio bez pitanja upućenih njemu i baš kad je direktor počeo obraćanje.

Sa više strana protekle nedelje moglo se čuti, doduše nezvanično, da se Tumbaković bliskim saradnicima povjerio da "jedva čeka da napusti Humsku zbog toga što je saradnja sa vodećim ljudima postala nemoguća".

Ako je tako, na njegovu sreću, nije dugo čekao.

Istog dana kada je za mnoge bio nedostupan, "Sportskom žurnalu" je potvrdio da napušta Partizan i da je "vaganje" ponude Kineza brzo završeno. Vjerovatno i prije tog petka i obraćanja novinarima, mada on tvrdi suprotno.

"Sve se dogodilo odjednom u noći između nedjelje i ponedjeljka. Zvali su me u pola tri noću, rekli da su ostali bez trenera i da vjeruju da samo ja mogu da ih spasim ispadanja jer su na šest utakmica osvojili samo bod. Morao sam da odgovorim odmah i presjekao sam istog trenutka – rekao sam hoću", izjavio je, sada možemo i mi da kažemo, bivši direktor Partizana.

Tumbaković je i prošlog ljeta, kada je tek stupio na funkciju direktora sportskog sektora, imao bogatu ponudu jednog drugog kluba iz Kine, ali nju je odbio.

Zbog čega sada nije mogao i ovu, i to u trenucima kada Partizan očekuju odlučujuće borbe za titulu?

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC