• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Na Old Trafordu se slavi titula

Mančester junajted osvojio 20. titulu šampiona Engleske, a 13. u Premijer ligi. Aston Vila bez otpora, Van Persi super raspoložen.

 PREMIJER: Na Old Trafordu se slavi titula  Izvor: MONDO

Gotovo je!

Titula je opet u vlasništvu Mančester junajteda. Do kraja Premijer lige ostala su četiri kola, a "crveni đavoli" imaju 15 bodova i utakmicu više od gradskog rivala.

Tačnije, nedostižni su za svog jedinog pratioca!

Titula je overena u "teatru snova" pobjedom protiv Aston Vile - 3:0.

Robinu van Persiju izgleda da se mnogo žurilo da kao šampion stigne na "Emirate", na mjesto gdje je prije dolaska u Mančester junajted prošlog ljeta u dresu Arsenala proveo osam godina i nije osvojio nijednu titulu prvaka Engleske.

Holanđanin je sa dva brza pogotka, a ubrzo i trećim protiv Vile zaključio borbu za prvo mjesto.

Poslije manje od 120 sekundi od početka utakmice uspio je da savlada Amerikanca Breda Guzana, a desetak minuta kasnije, fenomenalnim golom, duplira prednost Mančester junajteda.

Na dugačak pas Vejna Runija sa polovine terena reagovao je iz prve sa ivice kaznenog prostora i pogodio mrežu na oduševljenje punog Old Traforda.

Tu je i definitivno bio kraj.

Pitanje pobjednika bila je riješeno. Het-trik je uslijedio u 33. minutu. Kao i kod prvog gola Rajan Gigs je asistirao, a Van Persi slalomom i preciznim udarcem poslao loptu u "malu mrežu" kroz rašlje.

Nemanja Vidić nije bio u kombinaciji za utakmicu sa ekipom iz Birmingema, kojoj predstoji velika borba za opstanak. Srpski defanzivac stigao je u Junajted 2006. godine, a ovo mu je peta titula u Premijer ligi.
PREMIJER LIGA JE LIGA JUNAJTEDA

Neko i uspije da osvoji titulu u engleskoj Premijer ligi pored "crvenih đavola", ali ona je posljednje dvije decenije, uglavnom, rezervisana za Aleksa Fergusona i njegov Mančester junajted.

Od prve do sedme titule šampiona na Old Trafordu proteklo je cijelih 59 godina, do osme još 26.

Upravo taj trofej namijenjen najboljoj ekipi u Premijer ligi osvojen u sezoni 1992/93 bio je prvi za škotskog stručnjaka u ovom takmičenju. Na taj način udario je temelje imperije, jačajući je iz godine u godinu...

Prošle sezone "đavoli" su u posljednjoj sekundi šampionata ostali bez nove crtice na zidu pobjednika. Edin Džeko i Serhio Aguero su golovima u 90. i 94. minutu "oteli" šampionsko slavlje gradskom rivalu i Siti promovisali u pobjednika, po mnogima, najjače lige svijeta.

Ove sezone Juanjted ništa nije želio da prepusti slučaju.

Dok su drugi igrali promjenljivo, "đavoli" su, iako su kroz istoriju znali za ubjedljivije partije, redali pobjede u nizu, i bod po bod, iz kola u kolo, gradili 20. titulu.

Ona je zvanično osvojena četiri kola do kraja. To je ukupno 13 titula u posljednje dvije decenije. Belkburn (jednom), Čelsi, Arsenal (po tri puta) i Mančester siti (jednom) uspijevali su da na kratko prekinu Fergusonovu vladavinu, ali je svaka kontraofanziva sa Old Traforda bila plodonosna.

(MONDO, foto: AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC