• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Za koga će "pravi" Ronaldo navijati...

...ako bude finale Real Madrid - Barselona?

  Za koga će "pravi" Ronaldo navijati...  Izvor: MONDO

Onaj "pravi", kako mnogi vole da kažu, Ronaldo Luiz Nazario da Lima, igrao je u Barseloni u sezoni 1996/97 i na 51 utakmici postigao 47 golova, osvojio Kup UEFA, Kup i Superkup Španije.

Titulu je uzeo Real Madrid sa Raulom Gonzalesom, Predragom Mijatovićem i Davorom Šukerom.

Poslije pet sezona u Interu, tokom kojih se borio sa teškim povredama i operacijama ligamenata koljena (dva puta), 2002. godine prešao je u Real Madrid i sa novoformiranim "galaktikosima" igrao pet sezona. Postigao je 118 golova na 197 utakmica, ali osvojio samo jedno prvenstvo Španije (2002/03), Interkontinentalni kup i Superkup Španije.

Sada, kada Španci priželjkuju finale Lige šampiona između Barselone i Reala, mada se mnogo pitaju i Nijemci, sjetili su se pomalo zaboravljenog "Zube", nekada najboljeg fudbalera svijeta, čovjeka koji je uradio mnogo, a mogao još mnogo više da ga nisu "kasapili" protivnici, samim tim i povrede, ali i da je malo više vodio računa o kilaži i stilu života.

Bilo kako bilo, mnogi ga smatraju najboljom "klasičnom devetkom" modernog fudbala.

U posjeti španskom dnevniku "Marka", upitan za koga bi navijao u slučaju da se u finalu Lige šampiona sastanu njegova dva bivša kluba, Ronaldo je rekao:

"Očekujem da finale igraju Real Madrid i Barselone, a ako se to dogodi navijaću za Real".

Ali...

"Bajern Minhen je takođe spektakularan tim ove sezone. Nijemci su 'tvrdi' i stabilni, imaju jedan od boljih timova u posljednjih nekoliko godina, uz rame su i Realu i Barseloni".

Potom, domaćini su željeli da čuju ko je bolji: Kristijano Ronaldo ili Lionel Mesi?

"Obojica su jako, jako dobra. Osjetno su bolji od svih ostalih igrača na svijetu, ali prema mom mišljenju Mesi je malo bolji od Kristijana. Vjerovatno je frustrirajuće biti dobar kao Kristijano Ronaldo i u svoje vrijeme imati igrača kao što je Mesi, koji uzme 'Zlatnu loptu' svake godine", primijetio je Ronaldo, ali onda i naveo primjer da je sada pitanje ko je bolji između dvojice igrača, a da je u njegovo vrijeme bilo još teže biti najbolji:

"U moje vrijeme, bilo je još teže biti najbolji, jer sam morao da budem bolji od Zinedina Zidana, Rivalda, Ronaldinja i Luisa Figa".

Pored toga što je dva puta bio prvak svijeta sa Brazilom (1994. SAD i 2002. Japan i Južna Koreja), a jednom igrao finale Mundijala (1998. Francuska), Ronaldo je proglašavan za najboljeg fudbalera svijeta "nekoliko puta".

Nekoliko, iz prostog razloga što su u njegovo vrijeme postojala dva izbora za najboljeg na planeti, jedan, stariji, koji je sprovodio francuski časopis "France Football" i koji mu je "Zlatnu loptu" odnosno "Ballon d'Or" dodjeljivao 1997. i 2002. godine i drugi, koji je početkom 90-ih uvela FIFA. U tom izboru za "FIFA igrača godine", Ronaldo je tri puta bio najbolji (1996, 1997. i 2002).

Ronaldo je rođen u Rio de Žaneiru 18. septembra 1976. godine i nastupao je za Kruzeiro, PSV Ajndhoven, Barselonu, Inter, Real Madrid, Milan i Korintijans. Na klupskom nivou postigao je 405 golova na 580 utakmica, dok je za reprezentaciju Brazila postigao 62 gola na 98 utakmica.

Najbolji je strelac u istoriji Mundijala, sa 15 pogodaka.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Shaun Botterill/Denis Doyle)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC