• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa Pinto: Murinjo je najbolji, želim mu sreću

"Za mene je Bajern - Barselona finale prije finala, ali mom prijatelju Žoze Murinju želim da osvoji Ligu šampiona. On je najbolji trener na svijetu".

 Sa Pinto: Murinjo je najbolji, želim mu sreću Izvor: MONDO

Rikardo Sa Pintu, trener fudbalera Crvene zvezde, biće kao i "pola planete" u utorak i srijedu uveče uz "male ekrane" i pratiće prvo utakmicu Bajern Minhen - Barselona, a onda i Borusija Dortmund - Real Madrid.

On je za MONDO pristao da prokomentariše dva polufinalna para Lige šampiona i ukratko kaže da je fan igre koju gaji Bajern Minhen, da je nemoguće predvidjeti ishod duela Bajern - Barselona dok se ne vidi da li je Lionel Mesi zdrav, ali da je to svakako "finale prije finala", dok u drugom dvomeču hvali Borusiju, ali vidi Real kao budućeg finalistu.

Njegova priča o završnici Lige šampiona u prvom licu izgleda ovako:

"Za mene je Bajern - Barselonafinale prije finala. Naravno, očekujem da u finale ode Real Madrid, ali prema svemu prikazanom ove sezone, a da je žrijeb dozvolio, finale bi trebalo da bude Bajern Minhen - Barselona. Ta dva tima igraju tehnički najbolji fudbal u Evropi".

"Ako me pitate ko će proći u duelu Barselona - Bajern, ne mogu da odgovorim dok ne budem znao, prvo da li će igrati Lionel Mesi, a onda i da li će biti potpuno spreman. Barselona nije ista sa i bez Mesija i protiv tima kakav je Bajern, koji ima fantastičnu sezonu, to je veoma bitna stvar".

"Barselona ima model igre koji traje jako dugo i koji je superioran, ali čak i taj model nije isti sa i bez Mesija na terenu. Teško je bilo šta predvidjeti prije nego što vidimo u kakvom će sastavu nastupiti Barselona".

"Bajern je snažan tim, ali svaki igrač je odličan individualac. Oni su pravi 'ljudi', fizički snažni, ozbiljni, koncentrisani, djeluje kao da je svaki igrač Bajerna u zenitu karijere i igraju kao tim i moram da kažem da sam pristalica fudbala koji prikazuje Bajern".

"Dortmund je zanimljiva ekipa, pravi tim sa radničkim duhom, koji mnogo trenira i to potom primjenjuje na terenu, imaju jedinstvo i neosporan talenat. Oni 90 minuta vjeruju u sve i mogu da pobijede bilo koga na svijetu, dve godine su bili šampioni Njemačke i išli korak po korak u Evropi, ali mi se čini da su došli do prepreke koju ne mogu da preskoče. Mislim da će Real Madrid proći u finale".

"Ako Real bude imao sve igrače na raspolaganju, onda će imati bolji tim od Dortmunda na terenu i vjerujem da će to na kraju presuditi. Čista razlika u kvalitetu".

"Poznajem Murinja, naravno, a ako me pitate čiji rad najviše cenim od četvorice trenera učesnika polufinala, bez obzira što sam Portugalac, smatram da je Murinjo trenutno najbolji trener na svijetu. Rekao bih to i da Murinjo nije Portugalac".

"Znam ga lično, prijatelji smo, znam njegovu metodologiju rada. Ne čujemo se često, ali imamo sjajan odnos i nadam se da će proći u finale i da će osvojiti Ligu šampiona".

Za osam dana vidjećemo kakav je Sa Pintu prognozer...

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC