• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dosadno! Zna se gdje će titule...

Bajern i Mančester junajted već šampioni, a uskoro će to da postanu PSŽ, Barselona i Juventus, koji će jedini da odbrani titulu.

  Dosadno! Zna se gdje će titule...  Izvor: MONDO

Tačno u ovo vrijeme, prije samo godinu dana u pet najjačih liga Evrope vodila se žestoka borba za prvaka.

Mančester junajted i Mančester siti spremali su se za foto finišu, a prvak je odlučen bukvalno u posljednjim trenucima utakmica posljednjeg kola.

Radovala se plava polovina Mančestera, i to zahvaljujući ludoj završnici meča protiv Kvins Park Rendžersa (3:2), kada su Edin Džeko i Serhio Aguero u sudijskoj nadoknadi postigli po gol, preokrenuli rezultat i svoju ekipu promovisali u novog šampiona.

I prvak Francuske je odlučen u posljednjem kolu.

Monpeljeu je 20. maja 2012. bio potreban bod na gostovanju Oksera. Pobijedio je 2:1 i okitio se prvom titulom u istoriji kluba, ostavivši iza sebe PSŽ, koji je trku završio sa tri boda zaostatka.

U Italiji je bilo nešto manje uzbuđenja. Juventus je kolo prije kraja savladao Kaljari i "ovjerio" 28. titulu. Jedini konkurent bio mu je Milan. "Rosoneri" su na kraju imali četiri boda manje.

Najmanje uzbuđenja bilo je u Njemačkoj i Španiji.

Borusija iz Dortmunda odigrala je sjajno drugi dio sezone i bez problema, po drugi put zaredom, Bajern ostavila daleko iza sebe. Real je preuzeo titulu od Barselone, oborivši silne rekorde lige.

Ove sezone uzbuđenja nema "ni za lijek".

U Bundesligi i Primeri samo su uloge obrnute. Sada su prvaci Bajern i Barselona. Katalonci su možda i prvi riješili pitanje šampiona u najjačim ligama, jer su odmah na startu stekli značajnu prednost u odnosu na "kraljevski klub" i Atletiko, koju su do danas uspjeli lagano da održe.

Bavarci su još početkom aprila upisali 23. titulu. Tek za njih "nije bilo zime" ove sezone u Bundesligi. Bajern je pod komandom Jupa Hejnkesa bio sjajan, tako da četiri kola prije kraja prvenstva ima čak 20 bodova prednosti u odnosu na bivšeg šampiona iz Dortmunda.

Mančester junajted je u ponedjeljak osvojio 20. titulu u Engleskoj, 13. u Premijer ligi. Pobjedom protiv Aston Vile, četiri kola prije kraja, od gradskog rivala je i teoretski preuzeo je titulu.

Na dobrom putu da odbrani pehar je Juventus. "Stara dama" je jedina u situaciji da sačuva tron u pet najjačih liga. "Bjankoneri" imaju 11 bodova više od Napolija, a do kraja je ostalo još pet kola.

"Svecima" iz Pariza treća titula u ne baš dugoj istoriji kluba teško može da izmakne. Sve je spremno za veliko slavlje na Parku prinčeva, jer PSŽ ima devet bodova prednosti u odnosu na Olimpik iz Marseja. Do kraja Lige 1 u opticaju je još 15 bodova.

BODOVNA RAZLIKA IZMEĐU PRVOG I DRUGOG U PET NAJJAČIH EVROPSKIH LIGA

SERIJA A
Juventus 77 - Napoli 66 (pet kola prije kraja)

PREMIJER LIGA
Mančester junajted 84 - Mančester siti 68 (četiri kola prije kraja)

LIGA 1
PSŽ 70 - Olimpik Marsej 61 (pet kola prije kraja)

BUNDESLIGA
Bajern Minhen 81 - Borusija Dortmund 61 (četiri kola prije kraja)

PRIMERA
Barselona 84 - Real Madrid 71 (šest kola prije kraja)

*Bajern i Mančester junajted su i teoretski šampioni Njemačke i Engleske.

(MONDO - foto: AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC