• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BORAC: Bez kočnica na "Otoci"

Slobodan Starčević i Vedran Kantar samouvjereni pred gostovanje Olimpiku u srijedu na sarajevskoj "Otoci".

 BORAC: Bez kočnica na "Otoci" Izvor: MONDO

Banjalučki Borac jedini je neporaženi tim u proljećnom dijelu Premijer lige Bosne i Hercegovine, a taj niz želi da nastavi i u 24. kolu na sarajevskoj "Otoci" protiv Olimpika (17 h).

I ne samo to!

Crveno-plavi su uvjereni u pobjedu nad Olimpikom koja bi ih dodatno učvrstila na (evropskom) trećem mjestu i pred dolazak drugoplasiranog Sarajeva u nedjelju na banjalučki "Gradski stadion" dala šansu čak i da se trijumfom nad bordo timom domognu vicešampionske pozicije.

"Na ovom putu za Evropu moramo da preskočimo nekoliko prepreka, a jedna od dvije je Olimpik, koji ima kvalitetan tim i koji je istakao kandidaturu za isti plasman. Međutim, Borac ima dovoljno kvaliteta i iskustva da ugrozi domaće 'vukove' uz popravljanje efikasnosti u odnosu na meč sa Gradinom (1:0). Vjerujem da pobjeda neće doći u pitanje",
rekao je trener crveno-plavih Starčević u utorak na konferenciji za novinare.

Prema njegovim riječima, svjestan je svih mana i vrlina "vukova", koje će pokušati da iskoriste protiv sutrašnjeg protivnika.

"Njihov trener Nedim Jusufbegović ima dobar tim, u seriji su od dvije uzastopne pobjede (Široki Brijeg 2:1, Travnik 2:3), ali imaju problema u igri i posebno u defanzivnim prekidima. Tu ćemo staviti akcenat u našoj igri jer smo dosad pokazali da smo jako opasni iz prekida. Tu vidim naše šanse iz kojih bi trebao da padne i neki gol", dodao je trener Borca i dodao da svi igrači konkurišu za startnih 11 na "Otoci".

Osim povrijeđenog golmana Asmira Avdukića...

"U dogovoru sa medicinskim timom Borca odlučili smo da Avdukić ne igra na 'Otoci' i učinićemo sve da reprezentativni golman Bosne i Hercegovine bude spreman za derbi sa Sarajevom. Ali, to ne mijenja ništa. Smatram da su Siniša Marčetić i Dalibor Kozić dobri čuvari mreže i da neće biti nikakvih problema ko god bude branio", podvukao je Starčević i dodao da ne želi previše pričati o nedjeljnoj utakmici u Banjaluci.

Za kraj je naglasio da će Borac i na "Otoci" i na Gradskom stadionu istrčati sa najboljom ekipom.

"Više nema nikakvih kalkulacija, igraćemo s najboljim što imamo i bez kočnica. Najvažniji je Olimpik, a onda ćemo se fokusirati na Sarajevo".

I vezista Banjalučana Vedran Kantar s optimizmom dočekuje predstojeći susret s "vukovima", koji na tabeli za Borcem zaostaju dva boda i eventualnom pobjedom bi došli do željene pozicije koja vodi u Evropu.

"Očekuje nas težak meč na 'Otoci' jer je Olimpik dobar protivnik, ali mi ih dobro poznajemo. Pokušaćemo da njihove loše strane iskoristimo i dođemo do dobrog rezultata. Pobjedom bi mnogo toga riješili oko plasmana u evropska takmičenja",
izjavio je Kantar, svjestan da bi sa tri boda sa 'Otoke', kvalififikacije za Ligu Evrope već bile na dohvat ruke.

Na "Otoci" će tim Slobodana Starčevića imati i podršku oko 150 "Lešinara", koji su najavili dolazak u srijedu u Sarajevo.

(N. Š. /MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC