• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BiH: Željo ovjerava titulu u Prijedoru?

Sarajevski Željezničar u srijedu gostuje Rudaru i sa eventualna tri boda bi već mogao početi da hladi šampanjac. Sarajevo domaćin Travniku.

 PL BiH: Željo ovjerava titulu u Prijedoru? Izvor: MONDO

Predstojeće 24. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine moglo bi praktično da razriješi trku za titulu prvaka.

Ukoliko lider i aktuelni šampion Željezničar pobijedi Prijedorčane na njihovom stadionu, a onda u subotu i Gradinu, izvjesno je da će odbraniti titulu šampiona iako je u prethodnom kolu "samo" remizirao sa Čelikom (1:1).

U taboru s Grbavice odlučili su da danas stignu u Prijedor i odmorni pokušaju da nadigraju tim Vlade Čapljića, inače bivšeg fudbalera šampionske generacije Željezničara iz osamdesetih.

''Sigurno da idemo po pobjedu. U Prijedoru uvijek igramo dobro i ostvarujemo pozitivan rezultat, i vjerujem da će tako biti i ovog puta. Sa pobjedama u naredna dva meča, praktično bi odbranili titulu'',
izjavio je vezista Želje Tomislav Tomić.

Rudar je s druge strane u prethodnom kolu deklasiran u Gradačcu od Zvijezde (4:1), a u srijedu ih očekuje najteži ispit bez četvorice standardnih prvotimaca, koji su suspendovani zbog žutih kartona.

''Uprkos problemima siguran sam da nam motiva neće nedostajati, a ekipa Željezničara sama po sebi je dovoljno veliki motiv. Protiv Borca smo vodili, pa u 90. minutu ostali bez pobjede, pa se nadam da će nam se to vratiti sa Željom. 'Izgubili smo na mostu’, pa očekujem da ‘dobijemo na ćupriji’", rekao je Čapljić.

Drugoplasirano Sarajevo poslije poraza na Pecari od Širokog Brijega (2:1) dočekuje Travnik i ako želi da ostane u igri za titulom, mora da pobijedi "vezire". Travničanima pak gori pod nogama u trci za opstankom i dolaze na Koševo predvođeni novim trenerom Nerminom Bašićem i ambicijom da ostanu neporaženi.

"Doveli smo se u jako nezgodnu situaciju. Sutra moramo da pobijedimo jer dolazimo iz serije loših rezultata. Travničani imaju jako neugodnu ekipu koja posjeduje kvalitet što je pokazala u gostujućim utakmicama protiv Želje i Zrinjskog. Zato moramo biti oprezni i skoncentrisani", rekao je šef struke bordo kluba Husref Musemić.

Banjalučki Borac gostuje Olimpiku s ciljem da osvoji sva tri boda koja bi crveno-plave dovela do ovjere puta u Evropu, ali i dala priliku da se domognu drugog mjesta na tabeli do kraja šampionata.

Zanimljivo će oko puta u evropska takmičenja biti i na susretu Čelika i Slavije jer ko god pognute glave napusti "Bilino polje", moraće da se pozdravi sa evropskim ambicijama.

"Pokušaćemo da pobjedom nad Slavijom 'ovjerimo' bod sa Grbavice. Slavija je naš direktni konkurent i sigurno je da ćemo sve učiniti da ih ostavimo iza sebe, a znajući naš raspored u narednom periodu, imamo dobru situaciju. Imamo manjih problema, ali najbitnije je da se igrači odmore i da budu spremni. Tim iz Istočnog Sarajeva je imao dan manje za odmor tako da će svježina odlučiti utakmicu", rekao je trener Zeničana Vlado Jagodić.

U slučaju poraza, "sokolovi" bi izgubili sve šanse za plasman u međunarodna takmičenja.

"Pred nama je utakmica koja ima ogroman značaj za oba sastava. I mi i Čelik još uvijek gajimo neke šanse za Evropu i ko u ovom susretu pobijedi sačuvaće šanse, poraženi će se oprostiti od Evrope. Zato ne vjerujem da će biti bilo kakvih kalkulacija i da će oba tima igrati obostrano otvoreno. Vjerujem da ćemo uspjeti da izvučemo tri boda", rekao je fudbaler Slavije Marko Perišić.

Na začelju je manje-više sve jasno...Gradina je već ispala iz elite, ali šanse za opstanak ima GOŠK, koji u srijedu u Gabeli dočekuje trebinjski Leotar i u ovom trenutku ga za izlazak iz opasne zone dijele četiri boda.

Parovi 24. kola Premijer lige BiH



Srijeda

GOŠK - Leotar (14 h)
Radnik - Zrinjski (16 h)

Od 17 časova:

Velež - Široki Brijeg
Sarajevo - Travnik
Olimpik - Borac
Gradina - Zvijezda
Rudar - Željezničar
Čelik - Slavija

TABELA: Željezničar 52, Sarajevo 45, Borac 42, Olimpik 40, Široki Brijeg 37, Slavija 36, Čelik 34, Leotar 34, Zrinjski 33, Rudar Prijedor 28, Velež 27, Zvijezda Gradačac 26, Radnik 26, Travnik 23, GOŠK 19, Gradina 5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC