• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Klop briljirao pred Real pričajući o Geceu!

Jirgen Klop, trener Borusije iz Dortmunda, daje možda i najzanimljivije izjave u današnjem fudbalu. Ni Žoze Murinjo mu nije ravan - pročitajte!

 Klop briljirao pred Real pričajući o Geceu! Izvor: MONDO

Dan prije utakmice polufinala Lige šampiona između Borusije Dortmund i Reala iz Madrida, možda slučajno a možda i 100 odsto ne, u Njemačkoj je "eksplodirala" transfer bomba:

Zvezda Dortmunda Mario Gece naredne sezone igraće za najvećeg rivala - Bajern!

Ovo je za Nijemce bila zaista šokantna vijest, naročito navijače jednog i drugog kluba, koji su osvojili 16 od posljednjih 20 titula prvaka Njemačke. Mnogi tvrde da je s namjerom puštena iz Minhena baš na dan utakmice Barselona - Bajern kao motiv više, odnosno dan prije utakmice Dortmund - Real kao povod za razdor u redovima najvećeg rivala.

Bilo kako bilo, trener Borusije Jirgen Klop, uspio je u delikatnom trenutku da bude i šaljiv, ali i surovo realan.

U stilu "ko mačem siječe, od mača i strada", Klop je javnost podsjetio da se Dortmundu upravo dogodilo ono što je Dortmund prošle godine uradio još jednom velikom rivalu, Borusiji iz Menhengladbaha. Tada je Klopov tim aktivirao minimalnu izlaznu klauzulu iz ugovora Marka Rojsa i doveo ga na "Vestfalen" za 17 miliona evra, a sada je ostao bez Gecea po istom modelu za 37 miliona evra.

Praktično, ako postoji minimalna izlazna klauzula i igrač pristane na nju - klub tu ne može ništa.

"Ne smijemo da zaboravimo da smo prije godinu dana aktivirali Rojsovu klauzulu i doveli ga za 17 miliona i da tada sigurno nije bilo nimalo prijatno našim rivalima iz Menhengladbaha. Sada smo mi u njihovoj koži", rekao je Klop i onda dodao:

"Ja sam za Geceov transfer znao još od dana poslije eliminacije Malage u četvrtfinalu Lige šampiona, tako da sam imao nepun dan da budem srećan zbog one pobjede".

Klop je potom objasnio šta su bili Geceovi motivi, pored unosnijeg ugovora, da pređe u redove najvećeg rivala i tako navuče gnijev navijača Dortmunda na sebe.

"Gece je dugo omiljeni fudblaer Pepa Gvardiole (budućeg trenera Bajerna) i Pep je insistirao na njemu. Gece je rekao da želi da radi sa njim, jer je Gvardiola poseban trener. Pretpostavljam da sam ja kriv što on odlazi, jer ne mogu da budem niži 15 centimetara, da pričam tečno španski i propovedam fudbalsku religiju tako da moj tim odmah zaigra 'Tika-Taka'", rekao je šaljivo Klop i onda dodao:

"Gece zna da mnogo duguje Dortmundu, ali isto tako je činjenica da je mnogo i dao".

Klop je potom poručio:

"Tvrdim da nas ova vijest neće poremetiti u srijedu uveče u velikoj utakmici, mi smo potpuno fokusirani na ono što nas očekuje protiv Reala iz Madrida. Apelujem na naše navijače da ostave negativne emocije kod kuće, jer je sutra velika noć za naš klub. Hajde da pobijedimo Real!"

Potom je podsjetio...

"Pobijedili smo ih već 2:1 u grupi, a znate svi da smo sjajni na strani... Hajde to da ponovimo".

Mario Gece je dijete Dortmunda, ima samo 20 godina, a već četiri profi sezone u žuto-crnom dresu, u kojem je odigrao 114 utakmica i postigao 31 gol, uz dvije osvojene titule prvaka Njemačke u sezonama 2010/11 i 2011/12.

U međuvremenu postao je standardni reprezentativac Njemačke za koju ima već 22 nastupa i pet postignutih golova.

A, Bajern? Oni tako dobro rade svoj posao. Ako se iko pitao zbog čega je u jeku sezone za pamćenje aktuelni trener Jup Hajnkes degradiran objavljivanjem prethodne "bombe" da će novi trener biti Gvardiola - evo stižu polako odgovori.

Gece je napravio "nemoralan" transfer da bi radio sa Pepom, a ko zna šta nas čeka u tom smislu do kraja sezone. Možda Garet Bejl? Možda neko iz Barse? Možda... Bilo ko! Bajern je pokazao da kada nešto želi, on to o dobije. Za Havija Martineza iz Atletik Bilbaoa plaćena je izlazna klauzula od 40 miliona evra, za Gecea od 37, doveden je jedan od najboljih trenera svijeta Gvardiola...

(N. J. - MONDO, foto: Beta/AP/Kevin Kurek)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC