• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Partizana: Ah, taj prokleti novac

Đurić: "Ovim ugovorom Tumba je riješio egzistenciju za svoje unuke. Kad se vrati iz te proklete Kine, vrata Partizana su mu otvorena".

 Predsjednik Partizana: Ah, taj prokleti novac Izvor: MONDO

Prije samo nekoliko dana predsjednik i sportski direktor Partizana Dragan Đurić i Ljubiša Tumbaković sjedili su jedan do druogoga kako bi javnost ubijedili da su odnosi među njima i u celom klubu odlični.

Nije prošlo dugo vremena, a Tumbaković se, ipak, odlučio na rastanak sa Partizanom. Kako tvrdi, prevashodno i jedino iz materijalnih razloga.

U utorak u ranim popodnevnim časovima, ponovo su pred novinare izašli Đurić i Tumbaković, "pojačani" još nekim članovima uprave Miletom Jovičićem i Brankom Ružićem. Konferenciji za novinare prethodila je sjednica Upravnog odbora kluba koja je dala "zeleno svjetlo" Tumbakoviću da pred kraj sezone ipak ode iz Partizana. Kako je saopšteno, jednoglasno su mu rekli da može da ide u Kinu.

O novom sportskom direktoru, prema riječima Đurića, biće razgovora na kraju sezone.

"Ja Tumbici želim uspjeh, a to će ujedno biti i uspeh Partizana. Kada se vrati iz te proklete Kine vrata kluba će mu biti otvorena", rekao je predsjednik Partizana o iznenadnoj odluci sportskog direktora da napusti Humsku.

"Sa Tumbom se znam skoro 30 godina i ponosan sam na njegov radu u klubu. Klub je donio delikatnu odluku i dao mu saglasnost da ode. On je ovim ugovorom praktično riješio svoju porodicu, djecu, unučiće... Molim sve koji vole Partizan da shvate da je sada trenutak da se ujedinimo i stanemo uz ekipu još jače", rekao je Đurić, ističući da je cilj bio i ostao - nova, šesta uzastopna titula.

Đurić je dodao da je ovaj put "prokleti novac" odlučio da se putevi Tumbakovića i Partizana razdvoje.

"Imali smo strategiju na dve, tri godine. Na našu žalost, a na njegovu sreću ponekad se te strategije ne ostvare, jer život nema iste puteve za sve. Na žalost, ovaj put je razlog prokleti novac koji nam svima puno znači. Ali, ugovor koji Tumbaković ima sa Partizanom je nemjerljiv sa onim koji je dobio u Kini, a koji može da se poredi sa najvećim evropskim ugovorima", istakao je predsjednik crno-bijelih.

Tumbaković je prije odlaska u Kinu dobio poklon od kluba - loptu kojom se igra Liga šampiona sa potpisom svih fudbalera.

"Prije 11 mjeseci imao sam jasne ciljeve kako Partizan treba da izgleda u perspektivi. Ideja da odem iz kluba se u posljednjih godinu dana tri puta pojavljivala. Prvi put kada sam došao (na mjesto sportskog direktora) i dobio fanastičnu ponudu, ali sam je odbio. Drugi put, iz Kine sam imao ponudu u decembru, pa sam i to odbio. Ali, u noći između nedjelje i ponedjeljka su se ponovo javili iz Kine čelnici jdnog malog kluba, organizaciono vrlo stabilnog i ponudili mi fantasične uslove", rekao je Tumbaković.

On je instistirao na tome da su materijalni uslovi jedini razlog zbog kojih odlazi iz Partizana.

"Znam da sam ovim potezom iznevjerio ljude sa kojima radim. Moram da kažem da smo u Partizanu imali fantasičnu atmosferu i saradnju i da su neistinite priče da klubu postoje svađe i da ne funkcioniše sve kako treba", rekao je Tumbaković.

"Odluku da napustim Partizan donio sam brzo, ali sam morao da izmjerim neke moralne vrijednosti. Odluku sam donio iz poštovanja prema svojoj porodici. Ubijeđen sam da će Partizan uspjeti da stigne do cilja zacrtanog na početku sezone i osvoji šestu uzastopnu titulu, jer svaki veliki klub ne zavisi od jednog čovjeka. Sportski direktor jeste bitan, ali sam ubijeđen da Partizan, igračkim kadrom i potencijalom, može da odgovori na sve ziazove. Neće biti lako, ali će biti slatko", uvjeren je dosadašnji sportski direktor Partizana.

(V. Sukdolak - MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC