• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pjanić: Moja budućnost je u Romi

Reprezentativac BiH i fudbaler italijanske Rome Miralem Pjanić razgovarao sa navijačima o Rimu, Romi, treneru Andreacoliju, finalu Kupa...

 Pjanić: Moja budućnost je u Romi Izvor: MONDO

Uprkos brojnim ponudama i pritiscima finansijski daleko jačih klubova od Rome, Pjanić ne namjerava da napusti glavni grad Italije.

"U Rimu se osjećam sjajno i želja mi je da karijeru nastavim u Romi. To je jedino o čemu razmišljam. Istina je da nismo postigli rezultate kakve smo očekivali, ali pred ovim timom je sjajna budućnost. Sviđa mi se projekat i siguran sam da nas očekuju velike stvari u narednom periodu", rekao je Pjanić.

Nakon odlaska Zdeneka Zemana, na klupu Rome sjeo je Aurelio Andreacoli.

"Andreacoli nas je ujedinio. Prije njegovog dolaska u timu je bila čudna atmosfera. Naporno je radio, imao povjerenja u nas i naučio nas da vjerujemo u ono što radimo. Dao nam je snagu da uspješno završimo sezonu", istakao je veznjak Rome.

Pet kola prije kraja prvenstva, Roma je na šestom mjestu sa bodom zaostatka u odnosu na Inter, koji se nalazi na poziciji koja vodi u Ligu Evrope naredne sezone.

"Još uvijek smo ljuti zbog remija sa Peskarom, kao da smo izgubili meč. Željeli smo tri boda, ali desilo se što se desilo. Ipak, do kraja sezone ima još pet utakmica. Moramo odigrati najbolje što znamo. Motivisani smo i siguran sam da ćemo već protiv Sijene odigrati mnogo bolje", tvrdi Pjanić.

Pobjedom u dvomeču sa Interom (2:1, 3:2), Roma se plasirala u finale italijanskog Kupa, gdje će igrati protiv gradskog rivala Lacija. "Vučica" će imati priliku da postane prvi tim u Italiji koji je deset puta osvojio nacionalni kup (Roma i Juventus po devet puta podizali pehar).

"Očekuje nas finale protiv Lacija koje moramo dobiti. Ipak, do kraja sezone očekuje nas pet ligaških utakmica, a trener nam je rekao da ne smijemo da zaboravimo na prvenstvo. Protiv Intera smo pokazali koliko možemo, ispunili smo očekivanja i plasirali se u finale. Prethodnih dana imao sam problema sa povredama. Nije bilo lako vratiti se na teren, ali nadam se da ću biti potpuno spreman za finale kupa u kojem želimo da obradujemo naše navijače i po deseti put osvojimo trofej", naglasio je Pjanić.

Finalni meč Kupa Italije Roma - Lacio igra se na rimskom Olimpiku 26. maja od 17 časova.

(B. Jakovljević, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC