• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Murinjo izazvao Klopa: Evo, piši sastav...

"Lopez, Ramos, Pepe, Varan, Koentrao, Kedira, Alonso, Ronaldo, Ozil, Iguain i Di Maria. Eto, sad nema dileme", nasmijan je bio Žoze Murinjo.

 Murinjo izazvao Klopa: Evo, piši sastav... Izvor: MONDO

Jirgen Klop imao je svoj šou u utorak nešto poslije podneva. Nije razočarao ni Žoze Murinjo kasnije u toku dana, naprotiv.

Treneri Borusije iz Dortmunda i Reala iz Madrida priredili su novinarima, a samim tim i navijačima i ljubiteljima fudbala, zabavan uvod u polufinalnu utakmicu Lige šampiona, koja će na "Vestfalenu" biti odigrana u srijedu od 20.45.

Klopa smo vam prenijeli uveliko, a evo kako je govorio Murinjo.

On je svjesno prekršio svoje principe i izdiktirao sastav za meč sa Borusijom. Upitan da li će braniti od skoro standardni Dijego Lopez ili sklonjeni kapiten Iker Kasiljas, Murinjo je dao mnogo sadržajniji odgovor od zatraženog.

"Igraće de Dijego Lopez i ne samo to, mogu cijelu odbranu da vam izdikitram. Piši... Igraće Ramos, Pepe, Varan, Koentrao, Kedira, Alonso, Ronaldo, Ozil, Iguain i Di Marija. Samo za Di Mariju moramo da vidimo, jer ima malo problema. A, ako ćete me sad pitati za moj odnos sa Kasiljasom, evo odgovora: on je profesionalan", rekao je Murinjo poslije čega je nastao kratki tajac u medija centru.

Novinari su potom zatražili od Murinja da prokomentariše izjavu Klopa, u kojoj on kaže da Dortmund ne treba da se obazire na to kako će Real igrati.

"Ne poznajem Klopa veoma dobro, ali vidim da je veoma autentična ličnost. Kada kaže da ne želi da se njegovi igrači obaziru na to kako će igrati Real Madrid, vjerujem da misli na to kako će Dortmund igrati veoma ofanzivno i da će se boriti za svaku loptu", kaže Murinjo.

"Borusija ima svoj identitet. Nije lako igrati protiv njih. Ali, neću vam reći koji će biti naši principi koje ćemo primijeniti", ostao je zagonetan Murinjo i dodao:

"Već sam vam izditkrirao startnu postavu, što je inače tajna. Mislim da je to sasvim dovoljno, tako da nema nikakvih spekulacija".

Murinjo je potom rekao da je Real Madrid klub u kojem je drugo mjesto uvijek neuspjeh i da zato mora da uradi sve da se osvoji Liga šampiona.

"Real Madrid je takav klub da ne možete da budete drugi i da se smatrate uspješnim. Da li bi onda naša eliminacija bila neuspjeh? Logično... Moramo da dođemo do finala, a onda uradimo sve da ga osvojimo", rekao je Murinjo i potom se osvrnuo na 2010. godinu.

"Kada sam došao u Madrid, imali smo devet titula prvaka Evrope. To je bio najtrofejniji klub na svijetu. Ali, na žrijebanju za Ligu šampiona bili smo na 11. ili 12. mjestu, čini mi se... Do danas nismo osvojili Ligu šampiona, ali smo napredovali, jer smo sada treći na žrijebanju. Napredovali smo mnogo. Ne samo sportski, već i ekonomski, jer smo pojačali zaradu u ovom takmičenju", pričao je Murinjo i nadovezao se:

"Ali, biti drugi nije dovoljno za ovaj klub. Biti u polufinalu nije dovoljno".

Murinjo je istakao da uživa u radu sa igračima koje ima i da je atmosfera u timu odlična, uprkos stalnom insistiranju medija na njegovom sukobu sa Kasiljasom i još nekim igračima.

"Uvijek mogu da se oslonim na individualne mogućnosti mojih igrača. Ali i na kvalitet cijele ekipe. Ovaj tim pokazao je da nastupa kao porodica. Momci su zajedno tri godine i naš stil garantuje kvalitet. Navijači to žele i zaslužuju. Nadam se da će fudbal biti fer prema tim momcima", rekao je Murinjo i dodao:

"Osim njih dvojice, trojice, niko nije osvajao Ligu šampiona, kao što ni ovaj tim na okupu nikada to nije uradio. Prethodnih godina ispadali smo, nekad i na penale. Nadam se da će nam se to sada vratiti, jer smo prethodnih sezona bili blizu".

Ipak, Murinjo je svjestan da će to biti jako teško i svim učesnicima polufinala daje podjednake šanse.

"Postojala je grupa od četiri do šest timova koje su ljudi očekivali u polufinalu i nije bilo iznenađenja. Pored ovih koji su tu, možda su mogli da se plasiraju još samo Mančester Junajted ili Juventus. Niko osim njih. Teško je predvidjeti ko će biti u finalu. U ovom trenutku 25 odsto šansi za titulu imaju i Borusija Dortmund i Real Madrid".

Srijeda, "Vestfalen", 20.45, Borusija Dortmund - Real Madrid, runda 1.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Lars Baron)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC