• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajern posramio Barselonu!

Bajern u prvom polufinalnom duelu Lige šampiona "razbio" Barselonu u Minhenu - 4:0. Strijelci Miler (dva), Gomez i Roben.

 Bajern posramio Barselonu! Izvor: MONDO

Fantastično izdanje igrača Bajerna!

Bavarci ne posustaju od početka sezone i po mnogim ocjenama bili su favorit na svom terenu protiv Barselone, ali malo ko je vjerovao da će biti toliko ubjedljivi. Bez ikakve dileme ekipa Jupa Hejnkesa je zaslužila pobjedu na Alijanc areni, a da nije bilo grešaka sudije Viktora Kašaija ona je mogla da bude i ubjedljivija.

Mađar i njegovi pomoćnici biće narednih dana sigurno tema brojnih polemika, pošto su griješili i na štetu gostiju, ali to ne umanjuje trijumf Bavaraca, koji je potpuno zaslužen po prikazanom na terenu - 4:0.

Strijelci su bili Tomas Miler (25, 82), Mario Gomez (49) i Arjen Roben (73).

Pogledajte najzanimljivije detalje i golove sa utakmice.

Prvi put u istoriji najjačeg klupskog takmičenja u polufinalu su se našla po dva kluba iz dvije zemlje – Španije i Njemačke.

Na teren su prvo izašli fudbaleri Bajern Minhena i Barselone, a dan kasnije će igrači Borusije Dortmunda i Real Madrida. Obje utakmice igraju se u Njemačkoj, dok su revanši 30. aprila (u Madridu) i 1. maja (u Barseloni).

Bavarci će na megdan Kataloncima izaći bez povrijeđenih Tonija Krosa i Holgera Badštubera, kao i suspendovanog najboljeg strijelca tima Marija Mandžukića.

U timu je zato Mario Gomez, koji je u posljednje dvije utakmice postigao pet golova.

BAJERN:
Nojer - Lam, Boateng, Dante, Alaba - Martinez, Švajnštajger- Roben, Miler, Riberi – Gomez.

Barselona je u Minhen doputovala sa značajno oslabljenom zadnjom linijom tima. Zbog povreda trener Tito Viljanova, kojem je ovo 300. utakmica u stručnom štabu katalonskog kluba (prethodno je bio pomoćnik Pepu Gvardioli), ne može da računa na kapitena Karlesa Pujola i Havijera Maskerana, kao i na suspendovanog Adrijana.

Najveća neizvjesnost bila je oko nastupa Mesija, koji je povrijedio zadnju ložu u prvom četvrtfinalom duelu sa Pari Sen Žermenom. Od tada je jedino odigrao posljednjih pola sata revanša i značajno doprinio golu koji je Barseloni obezbijedio prolaz dalje.

Argentinac je, međutim, u utorak dobio "zeleno svjetlo" od doktora i igraće u Minhenu.

BARSELONA: Valdes - Alveš, Bartra, Pike, Alba - Ćavi, Buskets, Inijesta - Pedro, Mesi, Sančez.

Bajern i Barselona prethodno su se sastajali tri puta - jednom u prijateljskom duelu (2:0 za Barsu) i dva puta u četvrtfinalu Lige šampiona, u sezoni 2008/09. U Minhenu je bilo 1:1, a potom na Kamp Nou 4:0 za Barselonu.

TOK UTAKMICE

- Uoči izlaska igrača na teren, navijači Bajerna obojili su tribine Alijanc arene u crveno-bijele boje. Impresivna slika!

- Utakmicu sudi Mađar Viktor Kašai, a Barselona nikada nije izgubila kada je on vodio njen duel.

- 2. minut Odlična šansa za Bajern! Roben je šutirao sa desetak metara, poslije ostavljene lopte petom Milera, ali je odlično intervenisao Vitkor Valdes. Mogao je Roben i da doda, imao je lijevo od sebe dvojicu saigrača.

- Štoper Barselone Žerar Pike u utorak je promovisao novi imidž. Ošišao se na "nulu".

- 8. minut Po jedan korner na obje strane, ali osim šanse za Robena bez većih uzbuđenja.

- 15. Bajern oštećen za penal! Poslije šuta Filipa Lama sa 17 metara lopta je u lakat pogodila Pikea i otišla u korner. Mogao je Kašai da pokaže na bijelu tačku, ali se poslije kratkog razmišljanja odlučio za udarac iz ugla.

- 25. GOOOL!!!! 1:0 Tomas Miler. Udarcem glavom iz trka poslije centaršuta Robena sa lijeve strane i dodavanja Dantea, takođe glavom. Prethodno je bio korner za Bajern nakon nesigurne intervencije mladog Bartre.

Mileru je ovo šesti gol ove sezone u Ligi šampiona. Samo su Klose (7) i Gomez (8) postizali više u ovom takmičenju od svih njemačkih fudbalera.

- Poslije prvih 25 minuta zaključak je da se igrači Bajerna mnogo bolje kreću po terenu. Stižu da zatvore sve prilaze svom golu, a konkretniji su od rivala i u napadačkim akcijama. Barselona ima veći posjed lopte, ali je bezopasna u prvom dijelu prvog poluvremena.

- 29. Prva šansa za Barsu. Pedro je sa desne strane ubacio loptu u peterac, ali je Dante klizećim startom intervenisao ispred Mesija i otklonio opasnost. Od svega - korner.

- Bajern je ponovo oštećen za penal! Poslije još jednog kornera za Bavarce lopta je u ruku pogodila Aleksisa Sančeza, ali Kašai ni ovaj put nije pokazao na 11 metara.

- 39. Jedan od rijetkih napada Barselone koji je stigao do kaznenog prostora Bajerna, ali je i on lako otklonjen. Zanimljivo, raspjevana publika na tribinama Alijanc arene potpuno utihne čim se gosti približe golu Manuela Nojera.

- Poluvrijeme.

Bavarci su bili mnogo bolji rival u prvih 45 minuta i gosti mogu da zahvale samo sudiji Viktoru Kašaiju što ne gube sa većom razlikom. Mađar je dva puta mogao da dosudi penal u korist Bavaraca, ali je to propustio. I pored toga domaćin je opasniji u napadu, a sigurniji u odbrani. Gosti su imali tek jedan udarac u okvir gola pa, iako imaju veći posjed lopte, djeluju bezopasno. Mesi, koji se vratio u startnu postavu poslije povrede, ne djeluje dovoljno agresivno i uglavnom je daleko od Bajernovog gola. Uz nekoliko loših dodavanja u igri gostiju, to je vjerovatno najveći razlog što Katalonci nisu pokazali ono na šta su navikli svoje navijače, pa Bajern zasluženo vodi.

DRUGO POLUVRIJEME

- Barselona je u nastavku meča agresivnije izašla na teren i imala šansu u 48. minutu, ali je Inijesta bio u ofsajdu poslije dodavanja Aleksisa Sančesa.

- GOOOOL!! 2:0 49. minut. Mario Gomez poslije kornera koji je izveo Roben. Tomas Miler je glavom spustio loptu Gomezu, ali je diskutabilno da li je napadač Bavaraca bio u ofsajdu. Samo minut ranije domaći su po treći put tražili penal, smatrajući da je Bartra igrao rukom.

- 55. Domaćin nije posustao ni poslije drugog gola. Uslijedila su dva udarca Riberija, ali pored gola, kao i prepoznatljivo "davljenje lopte" Arjena Robena, koji je jedva pristao da doda loptu Francuzu poslije čega je ovaj šutirao sa ivice kaznenog prostora. Igrači Barselone kao da nisu na terenu...

- 58. Novi prekid za Bajern i nova šansa, poput većine u ovoj utakmici. Roben je šutirao glavom u padu, na centaršut Švajnštajgera, ali pored gola.

- Poslije sat vremena Bajern protiv Barselone djeluje ubjedljivije nego Milan, koji je u osmini finala na San Siru pobijedio Katalonce 2:0, ali je potom poražen 4:0 na Kamp Nou. Jedan pogodak večeras mnogo bi značio Kataloncima za revanš, ali po prikazanoj igri trebaće im puno sreće da do njega dođu.

- 69. Mogao je 22-godišnji Bartra da se iskupi za neke greške u odbrani, ali je njegov šut iz gužve poslije kornera zaustavio Nojer.

- 73. GOOOOL!!! 3:0. Arjen Roben je iskoristio košarkaški blok Milera i prošao Albu, a potom majstorski iz skoro "mrtvog ugla" pogodio "malu mrežu". Biće mnogo polemike i na ovu odluku Mađara Kašaija, koji je mogao da svira faul za Barselonu.

- 77. Mladi Bartra je definitvno večeras tragičar! Imao je fantastičnu priliku da ublaži poraz Barselone i donese gol nade za revanš ali je, pošto je izbjegao ofsajd na centaršut Ćavija iz prekida, sa pet metara šutirao "nebu pod oblake". Daleko, daleko od gola....

- 79. Bajern ne staje! Kao da je utakmica tek počela, a u šansi je sada bio Tomas Miler. Pretrčao je Alabu, prevario Pikea, ali mu je Valdes odlično ušao u šut.

- 82. GOOOOOL! 4:0. Tomas Miler. Brz napad Bajerna, Riberi kratko do Alabe, a onda centaršut u peterac, pravo na nogu Mileru.

- Alijanc arena je proključala u finišu utakmice! Sjana atmosfera na stadionu u Minhenu, ali kako i ne bi bila kada je ovo jedna od najvećih pobjeda Bajerna u bogatoj istoriji kluba!

- 89. Nesportski potez Đordija Albe, koji je prilikom auta za domaće loptom pogodio u lice Robena. Glup potez reprezentativca Španije, pošto će zbog ovog kartona propustiti revanš.

KRAJ!

Odavno, vjerovatno godinama, nije viđeno ovako loše izdanje Barseloninih igrača, tima koji važi za jedan od najboljih svih vremena. Pored značajno oslabljene odbrane zbog povreda Pujola i Maskerana, te suspenzije Adrijana, gostima je nedostajala prepoznatljiva igra prve zvijezde tima, Lionela Mesija.

Argentinac jeste ušao "rovit" u ovu utakmicu, ali u istom, možda i gorem stanju, igrao je posljednjih 30 minuta revanša četvrtfinala sa Pari Sen Žermenom i tada je bitno doprinio pobjedi svoje ekipe. U utorak uveče je na terenu proveo svih 90 minuta, ali kao da nije... Isto se odnosi i na Ćavija, Inijestu...

Bajern je od početka do kraja meča odigrao u visokom ritmu, sa puno žara i potpuno zasluženo jednom nogom već zakoračio u finale koje će se 25. maja igrati na Vembliju.

Odsustvo najboljeg strijelca minhenskog kluba ove sezone, Marija Mandžukića, još jednom se nije osjetilo u igri. U napadu su ga odlično zamijenili Tomas Miler i Mario Gomez, a u veznom redu posebno su se istakli Havi Martinez i Frank Riberi.

Poslije ovakvog izdanja Bajerna nameće se pitanje šta tek treba očekivati od minhenske ekipe iduće sezone, kada se ovim igračima priključi Mario Gece iz Borusije Dortmund (i ko zna ko još), a na klupu sjedne Pep Gvardiola.

(MONDO, foto: Beta/AP/Matthias Schrader)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC