• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PL BIH: Sigurni GOŠK i Radnik

Golovima Ivičića, Bekića i Jusufbašića, GOŠK savladao Leotar (3:1) u prvom meču 24. kola Premijer lige BiH. Radnik u nastavku slomio Zrinjski (2:0).

 PL BIH: Sigurni GOŠK i Radnik Izvor: MONDO

Leotar je na samom otvaranju susreta imao dvije izuzetno povoljne prilike, ali Nemanja Anđušić i Đoko Milović nisu uspjeli da zatresu mrežu GOŠK-ovog gola.

U 18. minutu pokušali su i domaći fudbaleri, ali udarac Tomislava Ivičića završava iznad gola Mladena Kukrike.

Ipak, napadač GOŠK-a u 36. minutu uspio je da se upiše u listu strijelaca. Nakon asistencije Almira Bekića, lijepim udarcem sa desne strane savladao je golmana Leotara.

Samo dva minuta kasnije, ekipa iz Gabele postigla je i drugi gol. Asistent kod prvog gola, Bekić, našao se u povoljnoj prilici, pokušao da uposli svog saigrača, lopta se od defanzivca gostiju Milorada Cimirota ponovo odbila na nogu fudbalera GOŠK-a, kojem nije bilo teško da pogodi za 2:0.

Sjajnu akciju izveli su domaći fudbaleri u 58. minutu. Anel Ramović odigrao je povratnu loptu za Sabahudina Jusufbašića, koji sa ivice šesnaesterca pogađa prazan gol za ubjedljivih 3:0. U posljednjim trenucima meča Gojko Cimirot uspio je samo da ublaži poraz Leotara.

GOŠK je ovim trijumfom najavio izlazak iz zone ispadanja. Nakon sigurne pobjede u prošlom kolu na gostovanju Zrinjskom (3:0), Gabeljani su sa tri boda protiv Trebinjaca uhvatili priključak sa ekipama koje se bore za opstanak u Premijer ligi BiH.

Bijeljinski Radnik je u drugom meču ovog kola upisao tri boda protiv mostarskog Zrinjskog (2:0), a sve vrijedno pomena dogodilo se u drugom poluvremenu.

Najljepši trenutak na susretu dogodio se u 57. minutu, kada je Marko Basara uputio projektil sa 18 metara pod prečku Mostaraca postigavši svoj deveti gol ove sezone, a pobjedu je u 72. minutu ovjerio Marko Obradović.

Poslije centaršuta iz kornera, pogriješila je kompletna odbrana "plemića", pa je Obradoviću preostalo samo da se "pokloni" s pet metara za put bijeljinske ekipe ka mirnijim vodama na prvenstvenoj tabeli.

REZULTATI 24. KOLA


GOŠK - Leotar 3:1 (2:0)
/Ivičić 36', Bekić 38', Jusufbašić 58' - G. Cimirot 89'/

Radnik - Zrinjski 2:0 (0:0)
/Basara 57, Obradović 72/

Od 17 časova:
Sarajevo - Travnik
Olimpik - Borac
Velež - Široki Brijeg
Gradina - Zvijezda Gradačac
Čelik - Slavija
Rudar Prijedor - Željezničar

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC