• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sukob Manijaka i Lešinara, ima i povrijeđenih

Najmanje 22 osobe, od kojih sedam policajaca je povrijeđeno, a 35 navijača Željezničara i Borca je privedeno zbog žestokog sukoba kod Donjeg Vakufa.

 Sukob Manijaka i Lešinara, ima i povrijeđenih Izvor: MONDO

Više osoba je povrijeđeno i pričinjena je značajna materijalna šteta na nekoliko vozila u današnjoj masovnoj tuči navijača Željezničara i Borca u mjestu Oborci, na magistralnom putu Donji Vakuf - Travnik.

Oko 14 časova izbio je sukob između navijačkih grupa "Manijaci" i "Lešinari", odnosno pristalica Željezničara i Borca, koji su putovali na utakmice 24. kola u Prijedoru protiv Rudara, odnosno Sarajevu protiv Olimpika.

"Pored policijskih ophodnji iz Donjeg Vakufa i Travnika, koje su bile angažovane na pratnji i preduzimanju mjera na sprečavanju incidenata, na lice mjesta su upućene dodatne snage Jedinice za podršku MUP-a KSB/SBK. Događaj je stavljen pod kontrolu, a osim materijalne štete, povrijeđena su dva policijska službenika i jedan navijač", saopšteno je iz MUP-a SBK.

Međutim, iz Doma zdravlja u Donjem Vakufu "Nezavisnim novinama" je potvrđeno da su imali pune ruke posla.

"Mobilizovali sve naše ekipe i medicinsko osoblje kako bi svima ukazali pomoć. One za koje smo procijenili da su ozbiljnije povrijeđeni prebacili smo u Travnik i Bugojno. Ne znam tačno koliko smo pacijenata primili, više od deset sigurno, pretpostavljam oko 30. Većina je imala povrede glave, slomljene prste na rukama i slično", rekla je medicinska sestra u Domu zdravlja Donji Vakuf.

Sagovornica je potvrdila da se nekoliko pacijenata - huligana čak i prilikom ukazivanja prve pomoći pokušalo obračunati međusobno.

"Morali smo ih razdvajati u odvojene prostorije i u Domu zdravlja, jer su se neki pokušali potući i kada su dovezeni. Pojedince nismo mogli kontrolisti pa smo zatražili pomoć policije", prepričala je medicinska sestra.

U tuči je učestvovalo više od 100 huligana ove dvije navijačke grupe.

"Prepričali su mi da je izgledalo kao da je tuča dogovorena, obzirom da su neki bili naoružani drvenim palicama i drugim sličnim rekvizitima. Mislim da je neko od navijača bacio suzavac ili dimnu bombu, što je izazvalo još veću pometnju", tvrdi jedan navijač koji je privatnim automobilom naknadno stigao na mjesto događaja.

Policija je nakon incidenta spriječila odlazak navijača u Prijedor i Sarajevo.

Zbog tuče privedeno 35 navijača

U MUP-u Srednjobosanskog kantona za sajt Klix.ba je rečeno da je tokom tuče navijača dva fudbalska kluba povrijeđeno najmanje sedam policajaca, sedam navijača Borca i osam navijača Željezničara.

Ukupno šest navijača je teže povrijeđeno, a neki od njih su upućeni u Klinički centar Univerziteta Sarajevo, rečeno je u MUP-u SBK.

Policija Srednjobosanskog kantona provodi istragu u ovom slučaju, a privedeno je ukupno 35 navijača. Prema posljednjim informacijama, još uvijek niko od njih nije pušten da ide na odredište, niti je vraćen kućama.

Borac je danas remizirao protiv Olimpika (1:1), a njihovi navijači, popularni Lešinari, putovali su u Sarajevo. Sa druge strane, pristalice Željezničara, Manijaci, krenuli su put Prijedora, gdje je njihov tim pobijedio Rudar (1:3) u okviru 24. kola Premijer lige BiH.

(MONDO, foto: klix.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC