• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Maksimović u Milanu - vijest ili reklama?

Italijanski portal "Ilsussidiario.net" objavio je da fudbaler Crvene zvezde Nikola Maksimović prelazi u Milan.

 Maksimović u Milanu - vijest ili reklama? Izvor: MONDO

Nikola Maksimović nagovijestio je u razgovoru za MONDO da će narednog ljeta i definitivno otići iz Crvene zvezde, nakon što mu je ugovor praktično založen za novac, koji je kasnije potrošen za UEFA licencu.

Dok nekada standardni štoper crveno-bijelih samo trenira i nada se šansi u finišu Superlige, italijanski portal "Ilsussidiario" objavio je vijest, sa naznakom "esclusiva", da će Maksimović (21) karijeru nastaviti u velikom Milanu.

Zimus, kao što je MONDO i objavio, Maksimović je bio blizu potpisa za Fulam, kao i u pregovorima sa Mančester Sitijem, ali se to nije dogodilo zbog problema sa radnom dozvolom. Takva mu za prelazak u Seriju A neće biti potrebna, pa će moći da potpiše za Milan kao slobodan igrač, jer mu je ugovor u vlasništvu agencije na čelu sa Pinijem Zahavijem, a trenutno pohranjen u Apolonu.

Sve to pod uslovom da je vijest koju je kasnije prenio i portal "Calcionews24" - istinita.

U osnovnoj verziji vijesti, autor se manje bavio time ko je Maksimović, osim što ga je uveliko uporedio sa Nemanjom Vidićem. Više se govorilo o tome da Milan mora "pošto-poto" da podmladi sastav i da je Maksimović samo nastavak trenda koji je započet promocijom Matije De Šilja i Stefana El Šaravija, a kasnije i dovođenjem M'Bajea Nijanga.

Ipak, kao najveća prepreka ovom transferu navodi se ograničenje na samo dvojicu igrača van granica Evropske Unije, koliko Milan i ostali italijanski klubovi imaju pravo da koriste u domaćim takmičenjima. Maksimović bi bio treći, mada postoje indicije da će FIGC, odnosno Italijanski fudbalski savez, taj broj povećati na tri za sezonu 2013/14.

Iako su se mnogi smijali na vijest da će Maksimović završiti u Fulamu, ona je po svemu sudeći bila tačna i blizu realizacije, pa bi tako trebalo ozbiljno shvatiti i ovu spekulaciju, dijelom i zbog toga što njegova menadžerska agencija LIAN Sports odlično posluje u Italiji i ima dobre odnose sa lokalnim medijima.

Nerijetko, ipak, menadžeri koriste italijanske portale da izreklamiraju nekog svog fudbalera, pa se tako nedavno pojavila i informacija na "Calciomercato.it" da će Srđan Mijailović preći iz Crvene zvezde u Mančester Siti.

Italijanska posla...

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC