• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Banjalučanke bez finala

Ženski fudbalski klub Banjaluka nije uspio u srijedu da se domogne finala Kupa Bosne i Hercegovine.

 KUP BiH: Banjalučanke bez finala Izvor: MONDO

U polufinalnoj utakmici odigranoj na Gradskom stadionu, djevojke iz ŽFK Banjaluka deklasirane su od ŽFK SFK 2000 iz Sarajeva rezultatom 5:0 (2:0).

Gošće, koje su ove sezone igrale u grupnoj fazi Lige šampiona, do prednosti su stigle u osmom minutu pogotkom Azre Nuhanović, da bi do isteka poluvremena povisile preko Mersihe Ašćerić.

U nastavku su Sarajke, pred oko četiristotinjak gledalaca u Banjaluci, najprije pogotkom Amele Fetahović povisile na 3:0, da bi u 68. i 69. minutu kompletirale "petardu". Mrežu domaćih fudbalerki zatresle su Alisa Spahić i Aida Hadžić.

Trener ŽFK Banjaluka Neno Dimitrić izjavio je za MONDO da su gošće do ubjedljivog trijumfa stigle zahvaljujući iskustvu, ali i greškama njegovih igračica.

"Ovaj razočarajući rezultat nije bio plod neke sjajne igre Sarajki već plod naših grešaka, do kojih smo došli zahvaljujući neiskustvu. Naš tim čine mlade fudbalerke, u prosjeku nepunih 19 godina, što su iskusne gošće, koje su igrale Ligu šampiona, bez većih problema iskoristile",
rekao je Dimitrić.

Ipak, sportski je čestitao Sarajkama na plasmanu u finale, gdje ih očekuje dvoboj sa ekipom Mladosti iz Nević Polja kod Novog Travnika, koje su u drugom polufinalu bile bolje od Mladosti iz Novog Grada (4:0).

"Čestitam na prolasku u finale i vjerujem da ćemo se opet sresti jer uskoro kreće Premijer liga BiH. Vjerujem da ćemo vremenom kroz sticanje iskustva doći i do našeg cilja - titule šampiona BiH"
.

Dimitrićeve izabranice superiorne su u šampionatu Republike Srpske sa maksimalnim učinkom iz šest dosadašnjih mečeva.

"Do osvajanja trofeja nam nedostaje četiri boda iz preostale četiri utakmice i praktično smo već osvojili titulu prvaka RS",
zaključio je Dimitrić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC