• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Die meister, die Besten!

Samo su riječi himne Lige šampiona dovoljne za opis onoga što su Borusija i Robert Levandovski uradili Realu, u prvom polufinalu - 4:1 (1:1)!

 LŠ: Die meister, die Besten!  Izvor: MONDO

Odlazio u Bajern ili ne, tek ime Roberta Levandovskog dugo će u srijedu uveče odzvanjati ulicama Dortmunda!

Snažni napadač postigao je tri gola u prvom polufinalnom okršaju Lige šampiona sa Real Madridom! Prvi na početku utakmice, a još dva na startu drugog poluvremena, a još jedan, posljednji u 67. minutu!

BORUSIJA DORTMUND - REAL MADRID 4:1 (1:1)!

Ukupnim rezultatom 8:1, njemački timovi dokazali su koja je liga jača - Bundes ili Primera. Štaviše, španski giganti su obrukani i poniženi!

Naime, prvi put u istoriji dva učesnika polufinala Lige šampiona primila su u prvim utakmicama po četiri gola!

Ako smo u utorak uveče proglašavali smrt "tika-taka" igre i pisali hvalospjeve o nemilosrdnim igračima Bajerna, onda će nam tek u srijedu zadavati probleme potraga za epitetima upućenim ka drugom njemačkom predstavniku.

Ekipa Jirgena Klopa, perfektno taktički pripremljena i maestralno vođena, potpuno je nadigrala Real Madrid, zaustavila Kristijana Ronalda i obesmislila svaki napor pogubljenog veznog reda gostiju.

Trener "kraljevskog kluba" Žoze Murinjo zamijenio je u drugom poluvremenu i Modrića i Alonsa, jasno nezadovoljan igrom i izgledom svog tima. Na njegovu žalost, ni Angel di Marija ni Kaka mu nisu popravili raspoloženje!

Jednostavno, sve je u srijedu uveče zavisilo isključivo od Borusije Dortmund. "Milioneri" su svaku zamisao pretvorili u konkretno djelo i uz pomoć raizgranog Roberta Levandovskog kaznili i najmanje propuste rivala.

Poljak je ušao u istoriju. Postao je prvi igrač koji je Realu četiri puta ubacio loptu u mrežu na jednoj utakmici!

Svoju blistavu noć nagovijestio je već u osmom minutu, kada je prvi put savladao Dijega Lopeza i kaznio loš početak ekipe Žozea Murinja.

Njegovim preciznim udarcem u osmom minutu, Borusija je stekla prednost u drugom "njemačko-španskom" polufinalu Lige šampiona!

Budući fudbaler Bajerna Mario Gece centrirao je sa lijeve strane na "drugu" stativu, gdje je loptu dočekao snažni Poljak i ubacio je u mrežu Dijega Lopeza! Pepe nije znao da ga sačuva.

"Milioneri" su bolje počeli. I minut ranije Marko Rojs ostao je usamljen na oko 20 metara, šutirao, a golman gostiju loptu odbio do strijelca gola. Međutim, Levandovski nije bio priseban kao 60 sekundi kasnije.

Madriđani su prvi put šutirali ka golu domaćih u 24. minutu. Naravno, loptu je uputio Kristijano Ronaldo, iz slobodnog udarca, ali pravo u Vajdenfelera.

Poslije uzbudljivog početka, meč je tekao ka mirnoj završnici poluvremena, jer su fudbaleri Borusije tako htjeli.

Strasti su potom uzburkane tek u posljednjih pet minuta, počev od 41, u kojem je Neven Subotić izblokirao jak i (utisak je bio) precizan udarac Alonsa sa oko 30 metara.

Već u 42. minutu svi domaći igrači tražili su penal! Marko Rojs prošao je Rafaela Varana, ali pao poslije preblagog starta...

Najstrože sudijske kazne nije bilo, ali jeste bilo kazne Kristijana Ronalda!

Efikasni Portugalac iskoristio je u sljedećem napadu ogroman propust Humelsa i asistenciju Gonzala Iguaina da izjednači i postigne izuzetno značajan gol za tim Žozea Murinja!

Zanimljivo, to je bio 50. Kristijanov pogodak u Ligi šampiona, a šesti u polufinalima!

Međutim, već početkom drugog poluvremena ponovo su svi pričali samo o Robertu Levandovskom!

Snažni Poljak najprije je u 50. minutu izbjegao ofsajd zamku, primio loptu na petercu i zakucao je u mrežu Dijega Lopeza... Već poslije pet minuta još jednom je to uradio!

Na dodavanje Šmelcera dokopao se lopte u "srcu" kaznenog prostora, spretnim potezom još jednom prevario Pepea i treći put zatresao mrežu Madriđana!

Dortmund je u 62. minutu lako mogao da postigne i četvrti gol, ali je precizan udarac Gindogana sa ivice šesnaesterca, u punom trku, u korner sproveo Lopez krajnjim naporom.

Potpuni krah Madriđana nagovijestio je penal za domaće! Ćavi Alonso faulirao je Rojsa, arbitar Kujpers pokazao na bijelu tačku, a lopti još jednom prišao Robert Levandovski.

Naravno, pogodio je ("punom") i u 67. minutu postavio konačnih 4:1!!!



"Kraljevski klub" mogao je da pođe na put kući sa "petardom" u mreži, ali je pomoćni arbitar u 77. minutu neopravdano zbog ofsajda prekinuo akciju "milionera" poslije koje je Marko Rojs istrčavao na zicer.

Već poslije nekoliko trenutaka Levandovski je pokušao da postigne i peti gol i bio blizu tome, ali je Dijego Lopez spretno zaustavio njegov udarac sa oko 25 metara...

Domaća publika uživala je u nastavku večeri, a Madriđani su se potrudili da joj ne pokvare slavlje. Kristijano Ronaldo imao je u 87. minutu dobru priliku da postigne još jedan gol, ali je neuspješnim pokušajem samo potvrdio svoju nervozu i bezizlaznu situaciju Reala pred revanš.

Sastavi:

BORUSIJA: Vajdenfeler - Šmelcer, Humels, Subotić, Pišček (od 83' Groskrojc)- Gindogan (od 93' Šiber), Bender - Rojs, Gece, Blaščikovski (od 82' Kel)- Levandovski.

REAL: Lopez - Koentrao, Pepe, Varan, Ramos - Alonso (od 80' Kaka), Kedira - Ronaldo, Modrić (od 68' Di Marija), Ozil - Iguain (od 68' Benzema).

(MONDO, foto: Beta/AP/Martin Meissner, Federico Gambarini)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC