• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bekvalac: Radnički mora da ostane u ligi

Novi trener Kragujevčana nikad nije ispao iz elitnog ranga. Nada se da neće ni sa ekipom koju je preuzeo u finišu borbe za opstanak.

 Bekvalac: Radnički mora da ostane u ligi Izvor: MONDO

Dragoljub Bekvalac (61) vodio je čak šest ekipa u najjačem rangu srpskog fudbala: Hajduk, Vojvodinu, OFK Beograd, Obilić, Bežaniju i Novi Pazar. Ni sa jednom nije ispao u nižu ligu.

U srijedu je postao trener Radničkog 1923, pretposljednjeg tima na tabeli Jelen Superlige.

Kragujevački superligaš osvojio je u 23 utakmice 24 boda i bolje je plasiran samo od Smedereva, budućeg učesnika Prve lige Srbije.

Treći ovosezonski trener tima sa "Čika Dače" dobro zna u kakvom je trenutku došao u klub.

"Da nije tako nezgodno, vjerovatno ne bih ni bio pozvan. U posljednje vrijeme do posla dolazim u najnezgodnijem trenutku. Ali, eto, do sada mi se uvijek posrećilo u takvim prilikama, nadam se da će tako biti i ovoga puta", izjavio je Bekvalac za "Sportski žurnal".

Slavenko Kuzeljević i Dejan Đurđević nisu uspjeli da trgnu prošlogodišnje iznenađenje lige. Štaviše, Radnički 1923 je ostvario samo pet pobjeda uz čak 11 poraza.

U narednom kolu igraće protiv Jagodine.

"Nemam čarobni štapić, da sada dođemo do izvanredne igre. Trudiću se da uradim posao na najbolji način, kako znam i umijem, pružajući maksimum, a isto to tražim i od fudbalera. Došao sam da stvar učinim mogućom. Radnički može i mora da ostane u ligi, a jedan od razloga je upravo što vjeruje u te momke, koje dobro poznajem", dodao je iskusni trener.

Bekvalčev tim tražiće bodove spasa do kraja sezone protiv Jagodine, OFK Beograda, Partizana, Slobode Point, Vojvodine i Javora. Neće mu biti lako.

"Vjerujem u fudbalski Kragujevac i publiku koja dolazi na stadion u velikom broju. Imao sam prilike da na ovom stadionu moji timovi igraju protiv Radničkog, pred 6.000 gledalaca i znam koliki uticaj ima publika i koliku podršku daju svojoj, a predstavljaju prepreku gostujućoj ekipi. Kada se sve to sabere, smatram da ima više pozitivnih stvari, zbog kojih sam optimista i vjerujem da će Radnički igrati u eliti i naredne sezone", podvukao je Bekvalac.

Šef struke Kragujevčana nije mogao da obeća da će za dva dana napraviti ekipu koja biti u stanju da pobijedi Jagodinu 3:0, ali je i poručio:

"Ništa neće biti lako, ali bez tri boda iluzorna je priča o opstanku".

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC