• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Protreseš Levandovskog - ispadaju golovi"

"Real nikada neće zaboraviti ime poljskog napadača, budućeg igrača Bajerna koji je još u Borusiji", piše "Marka". "As" vjeruje u preokret!

 "Protreseš Levandovskog - ispadaju golovi" Izvor: MONDO

Najuticaniji španski sportski listovi i četvrtak su se na naslovnim stranama bavili porazom svog predstavnika u polufinalu Lige šampiona. Ovog puta - Real Madridom.

Debakl ekipe Žozea Murinja u Dortmundu i ubjedljiv poraz (1:4) nije demotivisano novinare lista "AS".

"Počinje 'Operacija 3:0'", piše na naslovnoj strani, uz malu fotografiju Žozea Murinja i poruku: "Možemo da se vratimo".

Autor se prisjeća velikih povrataka Madriđana iz teško nadoknadivih minusa - 5:1 protiv Derbi Kauntija, 6:1 protiv Anderlehta, 4:0 protiv Borusije Menhengladbah...

"Od danas moramo zaboraviti sve što se dogodilo i posvetiti se analizi snimaka igrača iz prve utakmice", konstatovao je kolumnista Tomas Roncero, a njegov kolega Hulio Maldonado je bio umjereniji.

Prema njegovoj ocjeni, Jirgen Klop izvojevao je taktičku pobjedu protiv Žozea Murinja.

"Gece je bio veoma blizu Alonsu, a Murinjo je sigurno znao da će se to dogoditi kada je na teren zajedno poslao Luku Modrića i Mesuta Ozila. Niti je Modrić funkcionisao, niti je Ozil bio koristan po desnoj strani. Sve je počelo od toga", analizira Maldonado.

Na naslovnoj strani "Marke" velikim slovima ispisan je naslov "PALIZOWSKI". Igra riječi, kojom je kombinovano prezime najboljeg napadača Dortmunda Roberta Levandovskog i španskog termina kojim se označava "prebijanje".

"Od danas, Real nikada neće zaboraviti ime poljskog napadača, budućeg igrača Bajerna koji je još u Borusiji", piše Delfin Melero o strijelcu četiri gola.

"Madrid bi rado platio 'ubrzavanje' njegovog transfera i čak bi iznajmio privatni avion da ga prebaci do Minhena", takođe konstatuje "Marka".

List takođe podsjeća da poraz Reala u Njemačkoj nije novost, uz osvrtanje na podatak da su Madriđani tamo pobijedili samo jednom u prethodnih 25 gostovanja.

Katalonski novinari odahnuli su u srijedu uveče. Nije samo Barselona ponižena ove nedjelje".

"Sport" se u naslovu izvještaja sjetio i poraza "blaugrane" u Minhenu, konstatovavši da je "I Borusija postigla četiri gola protiv Madrida".

"Mundo Deportivo" konstatovao je da je "Real okupan" u Dortmundu, a najslikovitiju konstataciju iznio je "El Pais" u svom izvještaju sa utakmice:

"Ako protresete Levandovskog, golovi sami ispadaju... Mučio ih je sa četiri pogotka. Poljak je upao u trans i u njemu odigrao cijelo polufinale protiv najpromovisanije ekipe od sve četiri".

(MONDO, foto: Beta/AP/Federico Gambarini)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC