• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE: Čelsi i Fener bliži finalu

Englezi golom u 94. minutu pobijedili Bazel, "minimalac" Fenerbahčea u Istanbulu protiv Benfike, u prvim mečevima polufinala Lige Evrope.

 LE: Čelsi i Fener bliži finalu Izvor: MONDO

Za razliku od Lige šampiona, gdje su Bajern i Borusija iz Dortmunda bili ubjedljivi protiv španskih velikana, u prvim utakmicama polufinala Lige Evrope bilo je mnogo više uzbuđenja.

Pobjede su zabilježili Čelsi protiv Bazela (2:1) i Fenerbahče u duelu sa Benfikom (1:0).

"Plavci" su u Švajcarskoj stigli do trijumfa golom Davida Liza u četvrtom minutu sudijske nadoknade. Na kraju je bilo 2:1 za londonski tim. Vrlo interesantan meč viđen je na stadionu Sent Jakob. I jedna i druga ekipa željele su pobjedu, i sa takvim pristupom su ušle u meč.

Čelsi je rano poveo, već u 12. minutu. Strijelac je poslije kornera bio Mozes. Nigerijac se "sakrio" iza Branislava Ivanovića i sa zemlje loptu glavom sproveo u mrežu.



Golova nije bilo sve do samog finiša, ali jeste prilika. Nevjerovatno je šta fudbaleri oba tima nisu iskoristili. Stativa je spasavala i Čelsi i Bazel.

Fernando Tores je mogao da bude tragičar utakmice. Da je iskoristio šanse iz kojih je teže bilo promašiti, "plavci" sigurno ne bi brinuli pred revanš na Stamford Bridžu. Ovako minimalan poraz ipak daje nadu Švajcarcima da za sedam dana mogu do podviga.

Bazel je izjednačio u 87. minutu, pošto je Fabijan Šar realizovao penal, koji je dosuđen pod vrlo sumnjivim okolnostima. Ali, crveno-plavima to nije bilo dovoljno da izbjegnu poraz.

Manje od minut prije kraja dosuđen je slobodan udarac za Čelsi na nekih 20-ak metara od gola. Loptu je namjestio Luiz, snažno šutirao u bliži golmanov ugao i od ruku Jana Zomera, čuvara mreže koji je do tog trenutka briljirao, doveo Engleze do trijumfa.

Vrlo zanimljivo bilo je u Istanbulu.

Fener je pobijedio Benfiku 1:0, golom Egemena Korkmaza u 72. minutu.

Predstavnik Turske imao je veliku šansu da u finišu prvog poluvremena stigno do vođstva, ali Kristijan Baroni nije iskoristio penal u drugom minutu sudijske nadoknade.

Glavni arbitar Milorad Mažić imao je "pune ruke" posla. Pokazao je čak sedam žutih kartona, jedan više gostima iz Lisabona. Nemanja Matić odigrao je svih 90 minuta.

Revanš utakmice igraju se u Londonu i Lisabonu 2. maja.

(MONDO, foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC