• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj čovjek je odbio Mesija i Levandovskog!

FOTO: Ovo je predsjednik Đenove Enriko Presiozi, čovjek koji će ostati upisan u analima kao neko ko je donosio možda i najgore procjene u istoriji.

 Ovaj čovjek je odbio Mesija i Levandovskog!  Izvor: MONDO

Postoje mnoge fudbalske procjene koje se pokažu kao katastrofalne, pa se poslije prepričavaju.

Recimo ona gdje je Borusija iz Dortmunda poslala skauta u Brazil, on otišao na trening Gremija, gledao Tingu i Ronaldinja i izabrao Tingu!?

Ili ona suluda procjena Intera da na ljeto 2001. godine proda Andreu Pirla najvećem rivalu Milanu a za uzvrat uzme Dražena Brnčića (!?) i zaradi nešto manje od deset miliona evra u toj trampi! Brnčić je poslije odigrao nula utakmica za Inter i otišao u Seriju B, pa se do kraja karijere ovaj Zagrepčanin "smucao" po nižim ligama Italije, Belgije i Holandije.

A, Pirlo - suvišno je pričati.

E, pa predsjednik Đenove, možda i drugoligaša naredne sezone. Enriko Presiozi može da se pohvali da ih je sve "pobijedio"!

On je prvo otkrio da je odbio mogućnost da potpiše Lionela Mesija sa 14 godina, kada je bio predsjednik Koma.

"Kad sam bio predsjednik Koma, Mesi je došao na probu u naš klub. Imao je 14 godina i odbili smo ga", priznao je svojevremeno Presiozi.

Ove nedelje funkcioner koji će ostati upamćen po sjajnim procjenama, otkrio je još nešto. Kao predsjednik Đenove odbio je mogućnost da 2010. godine potpiše Roberta Levandovskog, tada fudbalera Leha iz Poznanja - za oko pet miliona evra!?

"U to vrijeme bili smo mnogo jaki 'naprijed', ali svakako nismo očekivali da će se Levandovski razviti u ovakvog igrača", rekao je Presiozi.

Ipak, bivši direktor Đenove Stefano Kaposuka otkrio je malo drugačiju priču.

"Dugo smo pratili Levandovskog, sve aspekte njegove karijere. Gledali smo ga konstantno mjesecima, čak i na treningu, a naš tadašnji trener Đan Pjero Gasperini pratio ga je i u dvije utakmice koje je igrao protiv Udinezea. Na kraju, Robert je došao da nas bodri protiv Sampdorije i kada ga je vidio na tribinama, predsjednik Presiozi nije bio impresioniran njegovom fizičkom građom i rekao je da ne izgleda kao napadač", rekao je Kaposuka.

(N. J. - MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Tullio M. Puglia)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC