• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zubizareta, spašavaj!

Odmah poslije 0:4 u Minhenu, sportski direktor Barselone Andoni Zubizareta postao je "najvažniji igrač" u klubu.

 Zubizareta, spašavaj!  Izvor: MONDO

Iako se Andres Inijesta ljuti na novinare koji govore o "kraju jednog ciklusa" u Barseloni, tvrdeći da je tužna minhenska noć bila izuzetak i da će klub ponovo biti moćan, nervozna putovanja koja je odmah po povratku iz Bavarske u Kataloniju zakazao Zubizareta govore o tome da u Barsi spremaju upravo ono što djeluje kao neophodno...

...promjene!

Barselona u ovom trenutku ima "sve" osim golmana, odbrane i špica. Golmanu Viktoru Valdesu ističe ugovor i on je odlučio da ode, Karles Pujol je u godinama kada zbog nagomilanih povreda ne može da odigra više od 15 utakmica u sezoni, Havijer Maskerano, Aleks Song i Adrijano nisu štoperi i to su "potvrdili" više puta do sada, Mark Bartra je premlad za utakmice kakve su polufinala Lige šampiona ili "El Klasiko"...

...a u špicu je više nego očigledno da od povratka od preloma potkoljenice vremešni David Vilja više "nije ono što je bio", dok Aleksis Sančez nijednog trenutka od dolaska iz Udinezea nije ni potvrdio da je to što se očekivalo da će postati.

Na kraju, tu je i Perdo Rodrigez, igrač koji zablista, pa ga onda tri vikenda nema nigdje.

Stoga...

Već je poslata (i odbijena) ponuda za Samira Handanovića od 30 miliona evra, pa je drugi "pik" golman Galatasaraja Fernando Muslera. Zubizareta, kao bivši golman Barselone i Španije, tu ne bi smio da omane. Turci i dalje oklijevaju sa odgovorom, jer su u fazi stvaranja moćnog tima i ne bi im bilo drago da ostanu bez Urugvajca, a opet ko da mu zabrani da ode u Barselonu!?

Poslije golmana, gde Barsa potencijalno ima samo Hozea Manuela Pinta, najkritičnije je mjesto centralnog defanzivnog igrača, gdje Đerar Pike vapi za nekim s kim bi standardno odigrao 70 i više odsto utakmica u sezoni, a da to nije defanzivni vezista.

Prvi Zubizaretin pik, pišu španski mediji je, Mats Humels iz Borusije iz Dortmunda i u namjeri da i njega otmu hitu ovogodišnje Lige šampiona najvećeg konkurenta imaće u svom najvećem rivalu Realu iz Madrida.

Dortmund je već ostao bez Marija Gecea, a menadžer Roberta Levandovskog odmah poslije "četvorke" u mreži Reala izjavio je da je njegov klijent "bivši igrač Borusije", ali da nije izvjesno da će i on, poput Gecea, preći u Bajern Minhen.

Barselona će se potruditi da tako ne bude, ali je prvin Zubizaretin pik za mjesto centarfora - Nejmar, pa bi Levandovski bio meta tek u slučaju da i ovi pregovori sa Santosom (a traju dvije godine) propadnu. Ima onih koji tvrde da je Nejmar, brazilska fudbalska senzacija, uveliko fudbaler Barselone.

Ako je to tačno, onda bi Levandovski vjerovatno bio prepušten Bajernu ili Mančester Junajtedu, koji najduže od "velikih riba" juri Poljaka.

Zubizareta, pišu u Kataloniji, ne smije da dozvoli sebi da "izvisi" i za Nejmara i za Levandovskog, a u klubu su mu već upisali nekoliko "minusa" (Dmitri Čagrinski, Zlatan Ibrahimović, Aliksandr Hleb, Aleksis Sančez, Aleks Song, Kejrison, Enrike...).

Najteže će Zubizareti biti da nagovori Gareta Bejla da je Barselona bolja destinacija od Reala ili Bajerna, dijelom zbog toga što je Real poodavno u pregovorima sa Totenhemom, a dijelom zbog toga što bi vihorni Velšanin morao u velikoj mjeri da koriguje svoj stil igre da bi se uklopio u "Tika-Taka" način razmišljanja i pitanje je kako bi se on snašao u plavo-crvenom.

Ipak, Španci smatraju da bi za Barselonu naredne sezone bilo najbolje da se vrati počecima, da Lionel Mesi iz sredine ode nazad na desno krilo, da Bejl (ili neko drugi) preuzme desno krilo, a da Nejmar ili Levandovski budu najistureniji u špicu.

Lakše napisati, nego ostvariti. Najvažnije je da novac nije problem...

(MONDO, foto: Beta/AP/Martin Meissner/Andre Penner/Friso Gensch, Guliver/Getty Images/Shaun Botterill)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC