• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa Pintu: Motivisani smo, srećni i fokusirani

"Naša ideja vodilja je uvijek ista - pobjeda", izjavio trener Crvene zvezde dan prije meča sa Donjim Sremom.

 Sa Pintu: Motivisani smo, srećni i fokusirani Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde nastavljaju potjeru za "vječitim rivalom".

I uoči predstojećeg vikenda za Partizanom zaostaju četiri boda, a u subotu će u 19.00 časova na svom terenu dočekati Donji Srem.

Prvi ovosezonski meč sa Pećinčanima rešili su u svoju korist. Pobijedili su ih 27. oktobra na "Karađorđu" 2:1, golovima Luke Milivojevića.

Trener Rikardo Sa Pintu podrobno je analizirao igru i kvalitet rivala pred 25. kolo.

"Zauzimaju 11. poziciju i nije im prijatno jer još nisu izborili ostanak u ligi. Znamo da će pokušati da iskoriste naše eventualne greške... Gledao sam nekolko njihovih utakmica, na primjer protiv Partizana. Oni su tim koji hoće da igra fudbal sve vrijeme i očekujem dobar meč", izjavio je Portugalac u petak na konferenciji za novinare u Medija centru stadiona Crvene zvezde.

Kao najbolje igrače narednog rivala istakao je lijevog beka Miloša Josimova, napadača Đuru Zeca i ofanzivne veziste Gorana Jankovića i Radeta Krunića.

"Mirniji su jer su pobijedili Radnički 1923, ali očekujem da dođu na naš stadion sa željom da igraju", dodao je on.

Portugalski stručnjak nije htio da otkrije koje igrače će poslati na teren od prvog minuta. Najavio je da će svi koji odu u karantin imati šansu da nastupe.

Ciljevi Crvene zvezde ostaju isti.

"Ideja vodilja je uvijek ista - pobjeda. Naravno, moramo da imamo poštovanje prema protivniku sve vrijeme. Preostaje nam da pobijedimo još šest utakmica, momci su puni samopouzdanja, motivisani, srećni i fokusirani na rad. Sada moraju da uživaju u meču sa odgovornošću i da učine sve što mogu da pobjede", podvukao je Sa Pintu.
PETKOVIĆ: GLEDAM ŠTA RADI PARTIZAN


Defanzivac crveno-bijelih Nikola Petković nazvao je i predstojeću utakmicu "finalnom" i tako okarakterisao svaki meč do kraja sezone.

"Znamo naš cilj, jurimo Partizan i svaka utakmica nam je kao finale. Sigurno je da Donji Srem na Marakani neće moći da nas napadne. Naš zadatak je da damo dol na vrijeme, našu šansu moramo da tražimo u prvih pola sata da bismo izbjegli nervozu", izjavio je on.

Posljednji meč je počeo kao lijevi bek, na mjestu Filipa Mladenovića, a potom, u finišu, zaigrao i kao štoper, kada je Marko Vešović izašao zbog povrede.

Kaže da ne bira ulogu u timu.

"Više bih volio da igram štopera, ali ne mogu da ocijenim koja mi je primarna pozicija - ta ili kraj lijeve aut linije. Uostalom, za Crvenu zvezdu sam spreman i da stanem na gol, pa i da igram u napadu", dodao je Petković.

Želja igrača Rikarda Sa Pintua da se domognu liderske pozicije direktno zavisi i od fudbalera Partizana. Iako svi ističu da prvenstveno razmišljaju o svojim utakmicama, Petković je iskreno priznao:

"Naš prvi fokus je naša utakmica. Ne mogu da kažem da ne pratim Partizan jer ih jurim i oni su ispred nas. Ne mogu da gledam šta će da uradi Borča, već gledam šta radi Partizan..." , jasan je bio Petković.

Crno-bijeli odigraće svoju utakmicu 25. kola u nedelju, u 17.00 časova, protiv Novog Pazara u gostima.

(N. J, M. Š. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC