• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vermezović: Prijete mojim igračima!

Treneru Partizana smeta prljavi psihološki rat koji se vodi u finišu Superlige.

 Vermezović: Prijete mojim igračima!  Izvor: MONDO

Partizan u nedelju gostuje u Novom Pazaru u koji stiže sa imperativom pobjede.

Trener "parnog valjka" Vladimir vermezović iznio je očekivanja od utakmice protiv ekipe koju sa klupe vodi njegov bivši saigrač iz Partizana Nebojša "Uške" Vučićević, ali je pričao i o nefudbalskim stvarima koje su se aktuelizovale od kada se vratila neizvjesnost u borbu za prvaka Srbije.

"Ima stvari koje mi smetaju, a to su kuloarske priče i preteće poruke koji moji igrači dobijaju, u stilu da smo prodali titulu i da pazimo šta radimo. Mislim nebuloze... Do njih dopiru te priče, jer se oni više kraću po gradu od mene".

Nije se na tome zaustavio Vermezović.

"Ne shvatam kako ljudi mogu da pričaju da će Zvezdi biti lako do kraja, a da nas očekuje nemoguće. Mi smo utakmicu sezone imali u Jagodini, a i našeg rivala očekuje gostovanje na tom stadionu, vidjećemo da li će i za njega da bude utakmice sezone. Mi ne možemo da kažemo da ćemo pobijediti sve do kraja, kao ni niko drugo. Sve je to dio psihološkog rata", naglasio je trener crno-bijelih.

"Nije mi jasno kako neko može da bude motivisan protiv Partizana, a ne protiv Crvene zvezde. To su utakmice za koje se živi. Ne mogu igrači Hajduka da istrče motivisani protiv nas, a protiv Zvezde ne. Čemu to?", zapitao se Vermezović.

On je u prilog svojim rečima dodao i novinarsku konstataciju da po tabeli Partizan ima daleko lakši raspored. Crveno-bijeli će u narednih šest kola odmjeriti snage sa Jagodinom, Partizanom i Vojvodinom, dok crno-bijele očekuju utakmice uglavnom sa ekipama iz donjeg dijela tabele.

Novi Pazar...

"Svaku utakmicu igramo pod moranjem, tako pripremamo i duel u Novom Pazaru. Gostujemo na najfudbalskijem i najvrelijem stadionu u Srbiji. U Novom Pazaru nisam bio od 1986. godine, u međuvremenu se situacija, s obzirom na sva dešavanja na ovim prostorima, promijenila, ali je dole je uvijek bilo vatreno", svjestan je Vermezović atmosfere koja će ih sačekati u gradu na Jošanici.

Strateg crno-bijelih smatra da forma njegove ekipe ide uzlaznom putanjom.

"Očekujem da budemo na nivou, da odigramo dobro i pobijedimo. Potreban nam je dobar rezultat kako bismo održali prednost u odnosu na Crvenu zvezdu, jer nam je cilj da "vječiti" derbi dočekamo sa plus četiri. Ipak, fokusirani smo na utakmicu sa Novim Pazarom, pa se onda okrećemo duelu sa Radničkim iz Niša u Humskoj, koji se igra sljedećeg četvrtka. Želimo da na uskršnje praznike odemo u dobrom raspoloženju", istakao je Vermezović.

Trener Partizana protiv Pazaraca neće moći da računa na suspendovanog Predraga Luku, povređenog Miloša Ostojića i bolesnog Filipa Kneževića. U tim će se, najvjerovatnije, vratiti Lazar Marković.

Crno-bijeli su iznenada početkom nedelje ostali bez vrlo bitnog čovjeka u sportskom centru. Partizan je napustio sportski direktor Ljubiša Tumbaković, koji se vratio trenerskom zanatu.

"Fudbal je takav posao, to je normalna pojava. Svako je kovač svoje sreće i bira put kojim će da ide. Zahvalio bih se Tumabković u na svemu i poželio mu puno sreće u daljem poslu. Ekipa je njegov odlazak prihvatila bez mnogo problema. Direktori dolaze i odlaze i ne vidim specifičan razlog zbog koga bismo imali problem".

Tumbaković je na oproštajnoj konferenciji za medije rekao da osjeća da je mnoge iznevjerio u klubu. Vermezović se nije pronašao u tim rečima.

"Nije me iznevjerio. U tim sam godinama kada mogu da me iznevjere samo najbliži. On je malo emotivno reagovao. Dugo se borio sam sa sobom, jer je konstantno dobio ponude iz Kine. Zbog Tumbakovića sam došao u Partizan ljetos", priznao je Vermezović.

Ekipa Partizana u subotu uveče imaće analizu utakmice sa Novim Pazarom, ali će nju prilagoditi direktnom prenosu finala ABA lige u kojem se igra novi "vječiti" derbi"..

"Početak analize biće uslovljen košarkaškom utakmicom. Naravno da ćemo podriti naše prijatelje iz crno-bijele porodice", podvukao je Vermezović.

(V. S. - MONDO, foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC