• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partizanu se ljulja tron!

Partizan se ispromašivao u Novom Pazaru i uzeo samo bod. Od +11 do samo +2 u odnosu na Crvenu zvezdu!

 Partizanu se ljulja tron! Izvor: MONDO

Prije samo mjesec dana izgledalo je da će Partizan ponovo prigrliti pehar namijenjen najboljem u Srbiji. Po šesti uzastopni put. Više to nije tako izvjesno. Od +11 u odnosu na Crvenu zvezdu, Partizan sada samo na +2! A tek predstoji "vječiti derbi".

Partizan je u posljednjih šest utakmica od mogućih 18 bodova osvojio devet bodova, a na posljednja četiri gostovanja zabilježio samo jednu pobjedu - protiv Javora iz penala u 2. minutu.

U uslovima na ivici prekida, uz obilje incidenata, u nedjelju, u posljednjem meču 25. kola Jelen Superlige, Novi Pazar je uspio da "otkine" dva boda Partizanu!

Novi Pazar - Partizan 0:0! U kornerima 9:1 za Partizan, u prečkama 2:0 za Partizan, ali u golovima...

Pogledajte najzanimljivije detalje.

Bivši as Partizana i saigrač Vladimira Vermezovića, Nebojša Vućićević-Uške, sada je kao trener Novog Pazara uzeo izuzetno važne bodove svom bivšem klubu u borbi za titulu.

"Ovo je veliki bod za nas, ali samo jedan u nizu koji su nam potrebni u borbi za opstanak. Zadovoljan sam ovim bodom", rekao je Vućićević odmah poslije meča.

Kao i mnogo puta do sada, mnogi su "unaprijed znali" i govorili da će Novi Pazar da "pusti" Partizan, da je to Partizanov klub i slično... U prilog toj tezi "poznavaoci" su kao argument uzimali to što je predsjednik Novog Pazara Sead Malićević, dugogodišnji ljekar u Partizanu, da je u upravi Barjo Župić, legendarni igrač Partizana...

Ali, kao i mnogo puta do sada, "poznavaoci" su pali u poznavanju fudbala i fudbalskih prilika.

"Ode titula, ode titula", naslađivali su se navijači Novog Pazara, zadovoljni što je njihov tim osvojio veliki bod, a igrači Partizana, nervozni što su sami sebi zagorčali situaciju, pokušavali su nešto da objasne sudijama, koji su stajali na centru. Samo oni znaju šta im nije bilo po volji...

Istina je da su navijači Novog Pazara tokom cijelog meča izazivali incidente. Tokom prvog dijela, pomoćni sudija Dalibor Đurđević bio je gađan svim i svačim, čak je i pogođen u oko naočarima za sunce(!?), potom su na meti bili i članovi stručnog štaba Partizana, ali to nije uticalo na rezultat ove utakmice.

Imao je Partizan inicijativu, stvarao je šanse, dva puta je pogađao prečku, ali je evidentno da je ekipa izgubila samopouzdanje i da kriza nije prošlost, kako to tvrdi Vermezović.

U prvom dijelu Nikola Ninković je iz "slobodnjaka" pogodio mjesto gdje se spajaju stativa i prečka, a u drugom poluvremenu je Aleksandar Mitrović, poslije centaršuta Andrije Živkovića, odlično tukao glavom. Do prečke!

Imao je i Nemanja Kojić dva, tri dobra pokušaja, ali je Đogatović bio na visini zadatka.

Novi Pazar se opredijelio za "bunker" i kontranapade. Umalo da Partizan bude kažnjen za silne promašaje u posljednjem minutu prvog poluvremena. Izveli su domaći kontru, Rahimović je idealno uposlio Admira Kecapa koji je iz trka šutirao, ali ne previše snažno.

I u drugom dijelu Pazar je imao samo jednu šansu, kada je Vasiljević odlično šutirao glavom poslije kornera, ali je Saša Ilić sa gol-linije izbacio loptu.

Za Partizan je poslije duge pauze zaigrao i Lazar Marković. Posljednji put je bio na terenu 6. decembra prošle godine protiv Rubina iz Kazanja u Ligi Evrope. Ništa posebno nije uradio, osim jednog prodora, kada je odložio loptu do Kojića, a "devetka" crno-bijelih šutirala po zemlji ka golu Pazara.

Zanimljiv je bio i detalj iz 90. minuta. Partizan je dobio slobodan udarac sa oko 20 metara od gola Novog Pazara. Dogovarali su se ko će da izvede slobodan udarac, kad odjednom tu se našao golman Vladimir Stojković, sa idejom da on bude taj koji će poslati loptu ka golu domaćina!?

Saigrači su ga otjerali nazad ka golu, a najglasniji je bio Milan Smiljanić, koji je uputio oštre riječi svom golmanu, uz dosta psovki.

Možda i taj detalj govori da u Partizanu nema dobre atmosfere, odnosno nema potrebne atmosfere da bi se kroz cilj prošlo trijumfalno.

Sačekajmo...

TOK UTAKMICE:

U prvih 10-ak minuta nije bilo ozbiljnijih prilika, a Partizan je priprijetio u 7. minutu kada je Nikola Ninkvoić odapeo sa 16 metara, ali iznad gola Đogatovića.

21. minut: Partizan ima inicijativu, izveo je tri kornera, a iz posljednjeg je Ivanov zamalo bio neprecizan glavom.

25. minut: Opasan napad Partizana, Kojić je imao otvoren put ka golu, ali je Radoš Bulatović uradio ono što je morao - oborio ga je rukama i dobio žuti karton. Ninković je odlično izveo slobodan udarac, ali nije imao sreće. Pogodio je mjesto gdje se spajaju stativa i prečka.

26. minut: Prvi incidenti na tribinama. Danilo Grujić nije dosudio slobodan udarac za Pazarce, smatrajući da Pajović nije faulirao Vidakovića koji je prodirao ka golu Partizana. Domaća publika je eksplodirala, a ka pomoćnom sudiji je poletjela kiša raznoraznih predmeta. Navijači Pazara su počeli da viču: "Lopovi, lopovi", ali i "Uprava napolje".

28. minut: Pomoćni sudija Dalibor Đurđević, koji je bliži zapadnoj tribini, gađan je svim i svačim, a potom je pogođen u oko naočarima za sunce!!! Novopazarska publika je to propratila skandiranjem: "Ovo je Pazar!".
Glavni sudija Danilo Grujić blizu je odluke da prekine susret, ako se nešto slično ponovi.

Pogledajte VIDEO kako je pogođen sudija.

39. minut: Šansa za Partizan! Poslije kornera, lopta se odbila na oko 18 metara ka Volkovu, koji je šutirao iz prve, ali je izblokiran. Odmah potom novi korner, a u šansi su, kao na traci, bili najprije Saša Ilić, a potom i Tomislav Pajović. Čini se da je uradac štopera Partizana sa sedam, osam metara izblokirao jedan igrač Novog Pazara, ali sudija je pokazao da nije korner.

42. minut: Nova šansa za crno-bijele. Mitrović je odlično centrirao sa desne strane, a Darko Brašanac je, potpuno neometan, loše tukao glavom, pa je Đogatović lako uhvatio loptu.

43. minut: Još jedna dobra šansa za Partizan. Sada je Kojić centrirao sa desne strane, oštro po zemlji, izvanredno je pronašao Mitrovića, koji je promašio loptu! Da je pogodio, bio bi to gol 97%!

45. minut: Ninković je ponovo oprobao udarac, ali ponovo je bio neprecizan. Prvo poluvrijeme je produženo za šest minuta zbog incidenata.

45+6. minut: Prva i velika šansa za Novi Pazar! Odlična akcija Novog Pazara, Rahmanović je ušao u šesnaesterac, sjajno je vratio do Admira Kecapa koji je šutirao iz trka, ali ne baš snažno, pa je Vladimir Stojković bez većih problema zaustavio udarac.


DRUGO POLUVRIJEME


46. minut: Umjesto Ninkovića, na terenu je Lazar Marković. Ovo je njegov prvi meč za Partizan još od 6. decembra 2012. godine. Sve do sada Marković je bio na liječenju od povrede.


48. minut: Odličan pokušaj Kojića, ali je Đogatović uspio da sačuva mrežu. Marković je lijepo prošao po lijevoj strani, krenuo ka sredini, odložio loptu do Kojića koji je snažno šutirao sa 16 metara, ali je golman Pazara odbio loptu u polje.

50. minut: Incidenti na tribinama! Pojedini domaći navijači na istočnoj tribini su gađali navijače Partizana, ušla je i policija, koja je raščistila gužvu i spriječila teže sukobe.


62. minut: Sjajna šansa za Novi Pazar! Vasiljević je odlično šutirao glavom poslije kornera, a Saša Ilić sa gol-linije izbacio loptu u polje.


66. minut: Zanimljiva odluka Vermezovića. Umjesto Brašanca na teren je poslao poletarca Andriju Živkovića.

67. minut: Incidenti ne prestaju. Publika sa zapadne strane gađa sve koga stigne, ne birajući "oružje". Na meti su članovi stručnog štaba Partizana, pomoćne sudije... Za to vrijeme domaći igrači sve češće padaju na zemlju i traže ljekarsku pomoć. Uobičajena "taktika".


74. minut: Partizan nema sreće na ovom meču. Nemanja Kojić je povukao kontru, odložio na desno do Živkovića, odlično je centrirao, a Mitrović sjajno tukao glavom. Đogatović je bio savladan, ali je prečka ponovo bila saveznik domaće ekipe.


78. minut: Nova šansa za Partizan. Kojić je dobio loptu u šesnaestercu, bio je postavljen iskosa od gola Novog Pazara, probao je da pogodi mrežu, ali je Đogatović bio na mjestu. Mogao je Kojić da pokuša da pronađe Mitrovića...


90. minut: Stojković je došao da izvede slobodan udarac sa 18 metara, na opšte čuđenje svojih saigrača. Jedva su ga odvratili od te ideje, pogotovo Milan Smiljanić, koji je uz psovke vratio golmana na gol.


NOVI PAZAR: Đogatović, Vasiljević, Lotinac, Vidaković, Kecap (od 80. minuta Arifović), Stanić (od 52. minuta Mutavdžić), Rahmanović (od 75. minuta Milić), Boljević, Bulatović, Vujović, Marković.

PARTIZAN: Stojković, Miljković, Volkov, Pajović, Ivanov, Smiljanić, Brašanac (od 66. minuta Andrija Živković), Ilić, Ninković (od 46. minuta Lazar Marković), Kojić, Mitrović.

žuti kartoni: Lotinac, Bulatović, Vidaković, Vujović (Novi Pazar)


REZULTATI 25. KOLA:

Spartak ZV - Hajduk 0:0
Smederevo - BSK 2:0 (0:0)
Rad - Sloboda Point 2:0 (1:0)
Radnički 1923 - Jagodina 0:0
Radnički Niš - OFK Beograd 1:2 (1:0)
Javor - Vojvodina 0:4 (0:1)
Crvena zvezda - Donji Srem 1:0 (0:0)
Novi Pazar - Partizan 0:0

TABELA: Partizan 58, Crvena zvezda 56, Vojvodina 49, Jagodina 43, Rad 40, OFK Beograd 35, Sloboda 33, Radnički Niš 31, Spartak Zlatibor voda 31, Javor 29, Donji Srem 27, Novi Pazar 27, BSK 26, Hajduk 26, Radnički 1923 24, Smederevo 12.

(MONDO - foto: FK Partizan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC