• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Borčeva mašina stala u Mostaru

Fudbaleri Borca poraženi na gostovanju Veležu rezultatom 1:0 i tako prekinuli seriju od 13 mečeva bez poraza.

 PLBiH: Borčeva mašina stala u Mostaru Izvor: MONDO

Duel dve ekipe koje igraju vrlo dobro u posljednje vrijeme, Veleža i Borca dobio je domaćin, iako utakmica nije obilovala prilikama, a ni golovima.

Jedna serija je prekinuta, serija Borca koji je poslije 13 utakmica bez poraza u subotu napustio teren pognute glave, što je ujedno i prvi njegov poraz ovog proljeća.

Na drugoj strani Velež ovom pobjedom nastavio niz dobrih igara pa Mostarci sada već 10 utakmica ne znaju za poraz, a čak šest utakmica nisu vadili loptu iz svoje mreže.

Trenutak odluke u Vrapčićima desio se u 73. Minuti kada je Okić poslije dobre akcije Veleža matirao Marčetića, koji je i ovaj put bio na golu Borca iako se spekulisalo da će se vratiti Asmir Avdukić.

Njega ipak nije bilo, kao ni Nemanje Bilbije, Joce Stokića te trenera Slobodana Starčevića pa se može reći da je Borac bio oslabljen, ali ipak važio je za favorita u voom meču.

Tu ulogu mogao je opravdati da su njegovi fudbaleri iskoristili neku od izglednih prilika, poput one Žižovića u 66. Minuti kada je sa par metara tukao pored gola. Par minuta kasnije Velež je to kaznio golom Okića, ali imali su Banjalučani još nekoliko šansi za postizanje pogotka.

U 81. minutu Kantar je šutirao tik pored lijeve stative gola domaćih, a posljednju šansu da izbjegne poraz imao je Raščić u 92. minutu poslije ubacivanja Maletića, ali šutirao je glavom preko gola.

Poslije kiksa Borca, Olimpik sada ima priliku da se izdvoji na trećem mjestu sa tri boda ispred Banjalučana, ali za to će im biti potrebna pobjeda protiv lidera na tabeli Željezničara. Ovaj meč igra se od 17.30 časova.

Rezultati 26. kola:

Velež – Borac 1:0 (0:0)
/Okić 73/

Sarajevo – Zvijezda 17,00
Olimpik – Željezničar 17,30
GOŠK – Široki
Leotar – Travnik
Gradina – Slavija
Rudar – Zrinjski
Čelik – Radnik 20,00

Tabela: Željezničar 58, Sarajevo 49, Borac (+1) 44, Olimpik 44, Čelik 40, Široki 39, Slavija 39, Leotar 35, Zrinjski 33, Velež (+1) 32, Zvijezda 29, Rudar 28, Travnik 24, GOŠK 23, Gradina 5

(MONDO, foto: bljesak.info)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC