• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hal luduje, Votford žali

Drama u posljednjem kolu Čempionšipa. Hal se pridružio Kardifu na putu ka elitnom rangu, Votford - Lester i Brajton - Kristal Palas u plej-ofu.

  Hal luduje, Votford žali  Izvor: MONDO

Ekipa Hala vratila se u Premijer ligu poslije tri godine odsustva, dok je Votford propustio veliku šansu i moraće da se bori za "promociju" kroz mečeve doigravanja.

Kardif je osvojio Čempionšip sa 87 bodova, ispred Hala sa 79, Votforda sa 77, Brajtona sa 75, Kristal Palasa sa 72 i Lestera sa 68.

Hal je u posljednjem kolu dočekao Kardif i imao sve u svojim rukama do 95. minuta, kada su Velšani sa "bijele tačke" izjednačili na 2:2. Nekoliko minuta ranije, Hal je imao penal za 3:1 i nije ga iskoristio...

Time se prilika ukazala Votfordu, koji je igrao sa bezbrižnim Lidsom 1:1 i pobjedom je mogao da se probije na drugo mjesto.

Domaći tim je napadao svim silama, ali je Lids iz kontre u 90. minutu kaznio totalnu ofanzivu i osvojio tri boda, koja mu ništa nisu značila, jer je znao da će svakako završiti takmičenje u sredini tabele.

Dok su navijači Votforda tugovali, "halovci" su pohrlili na teren da slave veliki uspjeh...

Drame je bilo i u borbi za plasman u plej-of, gdje je šesto mjesto tokom čitavog drugog poluvremena držao Bolton, dok je u meču Notingem Foresta i Lestera od 50. minuta bilo 2:2, s tim da bi jedan gol za bilo koga od njih značio prodor na šestu poziciju.

Postigao ga je Endi Nokert u 90. minutu i Lester je ušao u doigravanje, dok će Bolton morati da se pomiri sa drugom sezonom u Čempionšipu, nakon ispadanja iz elite 2012.

Zanimljivo je da su Vulverhempton Vonderersi otišli u niži rang drugu sezonu zaredom! Bivši klub Nenada Milijaša proljetos je ispao u Čempionšip, a sada u Diviziju 1, ekvivalent treće lige.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Gareth Copley)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC