• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Cilj je da naredne sezone igram svaki meč"

Nemanja Vidić nada se da će i sljedeće sezone biti u timu Mančester Junajteda koji će juriti titulu i da će moći da igra u svakoj utakmici.

  "Cilj je da naredne sezone igram svaki meč"  Izvor: MONDO

Mančester Junajted jeste novi šampion Engleske, ali njegovi fudbaleri biće puni motiva da u nedjelju (17.00) na svom "Old Trafordu" pobijede starog rivala Čelsi, poručuje kapiten "đavola" Nemanja Vidić.

On je dan prije utakmice u kojoj Junajted ima priliku da nastavi pohod na Čelsijev rekord po broju osvojenih bodova u Premijer ligi (95), poručio da će njegov tim uraditi sve što je u njegovoj moći da nadigra "plavce", kojima matematički gledano bodovi mnogo više znače.

Čelsi na "Old Traford" stiže kao trećeplasirani tim lige, sa 65 bodova, jednim više od Arsenala koji ima i utakmicu više. Peti je Totenhem, koji je u subotu igrao sa Sautemptonom kod kuće sa 62 boda u džepu. Treći ide direktno u Ligu šampiona, četvrti u kvalifikacije, a peti u Ligu Evrope.

"Motivacija nikako neće biti problem. Motivisani smo svaki put kada kročimo na 'Old Traford'. Prije svake utakmice naš mentalitet tjera nas na pobjedu i ništa se u tom smislu neće promijeniti ni kada dođe Čelsi", rekao je Vidić.

"Jedina razlika je što ćemo biti opušteni, relaksirani. Ne moramo da jurimo bodove da bismo osvojili titulu, to smo već uradili. To govori da ćemo moći da igramo rasterećno i uživamo u svakoj sekundi utakmice. Hoćemo da završimo posao sa stilom".

Standardi koje je postavio Junajted u posljednje dve decenije takvi su da ova sezona, uprkos ubjedljivog pohoda na titulu, prema mnogim mišljenjima nije uspješna. Prerane eliminacije i iz Lige šampiona i iz FA i Liga kupa povod su da mnogi dovode u pitanje kvalitet aktuelnog tima koji vodi Aleks Ferguson.

Vidić se izrazito ne slaže sa takvim ocjenama.

"Ne možete natjerati ljude da razmišljaju drugačije. Oni će uvijek vjerovati u ono što vjeruju. Mislim da je prerano govoriti o kvalitetu ovog tima, jer smo u jeku smjene generacija. Tek kada jedna generacija ode, a druga u potpunosti zauzme njeno mjesto, moći će da se govori o tome da li je Junajted jak ili ne. I zato ja nemam problema sa takvim optužbama", kaže Vidić.

"Do tada, hoću da osvojim što više trofeja mogu. Srećan sam što sam došao u ovaj klub u pravo vrijeme. Igram zajedno sa odličnim igračima, koji imaju pravi način razmišljanja. Zbog toga smo osvojili pet titula u mojih sedam godina na 'Old Trafordu'. To je dobra statistika", podsjetio je Vidić "hejtere" i dodao:

"Nadam se da mi ovo nije posljednja".

Upravo ovaj dodatak posebno je obradovao navijače Junajteda, jer se ove sezone više nego ikad pisalo o tome da Vidić neće biti u timu naredne. Poslije dve teške povrede i operacije ligamenata koljena, Vidić je u prethodne dve sezone odigrao samo 23 utakmice u Premijer ligi. I kada se oporavio, Ferguson nije želeo da ga forsira, već ga je uvrstio u rotaciju sa Rijom Ferdinandom, Filom Džonsom i Džonijem Evansom.

To ranije nije bio slučaj, jer je prije povrede na utakmici sa Bazelom na jesen 2011. godine, Vidić bio taj koji je igrao skoro uvijek. Bivši reprezentativac Srbije nema nikakav problem zbog toga što često sjedi na klupi, pa i tribinama.

"Menadžer i ljekarski tim nisu željeli da jure sa mojim povratkom poslije povrede. Dobro se nosim sa time, a imamo i kvalitet koji je olakšao da se postepeno oporavljam. Nadam se da ću naredne sezone igrati u svakoj utakmici, bar ću pokušati da igram svaku. To je moj cilj", optimista je Vidić (31).

(MONDO, foto: Beta/AP/Matt Dunham)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC