• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Njukasl u problemu!

Pobijedio "neuništivi" Vigan, Vila ušla u formu kad je najbitnije, a remijima Norič i Njukasl sebe "ubacili" u veliki problem dva kola prije kraja.

  PREMIJER: Njukasl u problemu!  Izvor: MONDO

Dva kola prije kraja Premijer lige, uz nekoliko veoma bitnih zaostalih utakmica (a, kako drugačije kod Engleza!?), stvari stoje ovako:

Aston Vila 40, Sautepmton 39, Norič Siti 38, Njukal 38, Sanderlend sa utakmicom manje 37, a Vigan, jedini ispod crte koji ima šanse da se izvuče i takođe sa utakmicom manje - 35!

Do kraja, Vila igra protiv Čelsija i Vigana, Sautempton protiv Sanderlenda i Stouka, Norič protiv VBA i Mančester Sitija, Njukasl sa KPR i Arsenalom, Sanderlend sa Stoukom, Sautemptonom i Totenhemom, a Vigan sa Svonsijem, Arsenalom i Vilom.

Junaci dana su Gabrijel Agbonlahor iz Aston Vile, odnosno Kalum Mekmanaman i Džejms Mekartur iz Vigan Atletika.

Norič je iz nepostojećeg penala, jer je Robert Snodgras oboren van šesnaesterca, izjednačio preko Grenta Holta u 74. i tako poništio lijep gol Agbonlahora iz 55. minuta. S tim bodom "kanarinci" ne bi toliko bili u problemu, dok bi Vila itetakako drhtala sa 38 bodova, ali...

...minut prije ulaska u nadoknadu vremena povremeni reprezentativac Engleske Agbonlahor postigao je drugi pogodak i donio Vili 10. bod od mogućih 15 u poslednjih pet kola, što bi trebalo da slavni klub i ove sezone spasi ispadanja u niži rang.

Vigan je i dalje "favorit" za Čempionšip, uz Reding i KPR, ali ovaj klub uspjevao je da se izvuče u mnogo navrata tokom prethodnih osam sezona u eliti. Vigan je poveo u Birmingemu, ali su Šejn Long i Geret Mekoli doveli VBA u vođstvo od 2:1, a igrao se 50. minut.

S tim porazom, Atletik bi imao minimalne šanse za opstanak, ali... Prvo je Mekartur bacanjem na grudi uhvatio loptu glavom i izjednačio na 2:2 u 58. minutu, a onda u 80. na pas Šona Malunija, Mekmanaman donio vođstvo od 2:3 i ogromnu radost svojih saigrača i navijača.

Vigan bi ostao samo sa bodom sa ovog gostovanja da Mekartur nije stajao na gol-crti u nadoknadi vremena i ispucao loptu koja je išla u gol, za 3:3!

A, Njukasl? Malo po malo, tim Alana Pardjua, za kojeg su u klubu toliko sigurni da je "pravi" pa su mu prošlog ljeta ponudili ugovor do 2022. godine, posrtao je u ligi, gdje je bez pobjede od 7. aprila. Poraz od Sanderlenda, bod protiv VBA, bruka u meču sa Liverpulom (0:6) i sada samo bod protiv Vest Hema...

"Svrake" u narednom kolu gostiju prežaljenom Kvins Park Rendžersu i sve osim pobjede moglo bi da znači i da će biti ispod crte, tim prije što Vigan ima utakmicu manje i priliku da se protiv Svonsija izjednači sa crno-bijelima.

I Sanderlend će u ponedjeljak uveče, kada ugosti Stouk, imati priliku da pobjedom prestigne Njukasl. Najveći rival "svraka" ima bod manje i pobjedom na "Stadionu svetlosti" napravio bi džinovski korak ka opstanku...

Pola sata kasnije, Sautepmton je na "Vajt Hart Lejnu" poražen golom u 86. minutu koji je postigao bivši igrač ovog kluba, Garet Bejl. Tako su momci s juga ostali sa samo dva boda u posljednja četiri kola pa će posljednje dve utakmice u sezoni dočekati sa 39 bodova i teškim gostovanjem u Sanderlendu, prije utakmice sa Stoukom kod kuće.

Mnogo toga biće jasnije kada Vigan i Sanderlend odigraju zaostale utakmice. Ako bi i jedni i drugi pobijedili - to bi značilo da će posljednjih 180 minuta Norič, Njukasl i Vigan dočekali poravnati sa po 38 bodova, jednim manje od Sautemptona, a dva od Sanderlenda, Stouka, Aston Vile i Fulama!

Totenhem i Arsenal, u jeku borbe za mjesto koje vodi u Ligu šampiona, minimalnim rezultatima dobili su Sautepmton i KPR. Prvi kod kuće, golom Gareta Bejla u 87. minutu, drugi u gostima i to najbržim golom u sezoni Tija Volkota.

Volkot je u 20. sekundi, na asistenciju Arona Ramzija, savladao Robina Grina što je bio i konačan rezultat utakmice.

Prethodni ovosezonski rekord kada je u pitanju najbrži gol držao je fudbaler Mančester Junajteda Robin van Persi koji je u novembru 2012. godine na meču sa Vest Hemom zatresao mrežu poslije 33 sekunde.

Najbrži rekord gol u istoriji Premijer lige djelo je nekadašnjeg igrača Totenhema Ledlija Kinga koji je 2000. godine na meču sa Bredford Sitijem bio precizan poslije samo deset sekundi.

REZULTATI 36. KOLA:

Fulam - Reding 2:4 (0:1)
/Ruiz 70, 77 - Robson-Kanu pen 12, 62, Fondr 75, Karačan 83/

Norič Siti - Aston Vila 1:2 (0:0)
/Holt pen 74 - Agbonlahor 55, 89/

Svonsi - Mančester Siti 0:0

Vest Bromvič Albion - Vigan Atletik 2:3 (1:1)
/Long 29, Mekoli 50 - Kone 39, Mekartur 58, Mekmanaman 80/

Vest Hem Junajted - Njukasl Junajted 0:0

Totenhem - Sautempton 1:0 (0:0)
/Bejl 86/

Kvins Par Rendžers - Arsenal 0:1 (0:1)
/Volkot 1/

U nedjelju:

Liverpul - Everton (14.30)
Mančester Junajted - Čelsi (17.00)

U ponedjeljak:

Sanderlend - Stouk Siti (21.00)

TABELA: Mančester Junajted (-1) 85, Mančester Siti (-1) 72, Arsenal 67, Čelsi (-2) 65, Totenhem (-1) 65, Everton (-1) 59, Liverpul (-1) 54, Vest Bromvič Albion (-1) 48, Svonsi (-1) 43, Vest Hem Junajted 43, Stouk (-1) 40, Fulam 40, Aston Vila 40, Sautempton 39, Norič 38, Njukasl 38, Sanderlend (-1) 37, Vigan (-1) 35, Reding 28, Kvins Park Rendžers (-1) 25.

(MONDO, foto: Beta/AP/Owen Humphreys)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC