• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Žmurke" Klopa i Hajnkesa!

Učesnici predstojećeg finala Lige šampiona Borusija i Bajern tukli su se, udarali, laktali, psovali i odigrali neriješeno 1:1.

  "Žmurke" Klopa i Hajnkesa!  Izvor: MONDO

Fudbaleri Borusije i minhenskog Bajerna odigrali su u subotu uveče u Dortmundu neriješeno 1:1 u derbiju 32. kola Bundes lige koji je bio i uvertira za duel dva tima u finalu Lige šampiona 25. maja u Londonu.

Treneri Jirgen Klop i Jup Hajnkes odlučili su da na teren pošalju kombinovane sastave, kako bi odmorili neke igrače, pošto je pitanje šampiona Njemačke odavno riješeno, a Bajern došao do "krune" sa ubjedljivom prednošću.

Borusija je povela u 11. minutu preko Kevina Groskrojca, a izjednačio je Mario Gomez u 23. minutu.

Domaćin je u 58. minutu imao odličnu priliku da dođe do nove prednosti, ali je Manuel Nojer odbranio penal Robertu Levandovskom. Prethodno je rukom u kaznenom prostoru igrao Džerom Boateng.

Gosti iz Minhena utakmicu su završili sa igračem manje, pošto je drugi žuti karton i isključenje zaradio Rafinja. Brazilac je u 64. minutu laktom u glavu udario Jakuba Blaščikovskog.

Reprezentativac Srbije Neven Subotić odigrao je cijeli meč za Borusiju.

"Generalna proba" finala Lige šampiona nije uspjela. Borusija i Bajern jesu odigrali veliki derbi Bundes lige, ali teško da bi se iz subotnjeg okršaja moglo naslutiti kako će izgledati okršaj njemačkih velikana na Vembliju.

Meč na punom Vestfalenu završen je bez pobjednika, a mogao se steći utisak da je 88. prvenstveni okršaj ovih klubova, kao nikada do sad, bio lišen rezultatskog pritiska.

Bajern je već proslavio titulu, a Borusija obezbijedila poziciju koja vodi direktno u Ligu šampiona naredne sezone, pa je Klopu i Hajnkesu bilo primarno da "sakriju karte" pred najveći meč sezone. Tako su najvažniji igrači ostavljeni daleko od Dortmunda, na tribinama ili u krajnjem slučaju na klupi za rezerve.

Možda je preterano reći da su Borusija i Bajern igrali sa rezervnim timovima, ali to definitivno nisu bile ekipe koje su slomile Real i Barselonu u polufinalu Lige šampiona, ili pak, one koje su dominirale u njemačkom prvenstvu.

Dovoljno je samo pogledati spisak odsutnih - na jednoj strani Riberi, Roben, Lam, Švajnštajger, Mandžukić, Dante, pa i Miler, koji se našao na klupi, a na drugoj u startnih 11 nije bilo Gecea, Humelsa, Piščeka, Rojsa, Bendera.



Što se tiče Marija Gecea, možda je i bolje što ga nije bilo na terenu, jer su navijači "milionera" budućem fudbaleru Bajerna pripremili transparent na kojem je pisalo: "Trčanje za novcem pokazuje koliko zaista imaš srca. Odj..i Gece!"

Naravno, duel Borusije i Bajerna je veliki nemački derbi, pa je uzbuđenja ipak bilo i na terenu i van njega, poput isključenja Rafinje, odnosno verbalnog sukoba Klopa i direktora Bajerna Matijasa Zamera - Borusijine igračke legende - pored aut linije.

Uzbuđenja su praktično počela u 11. minutu, kada je Groskrojc doveo "milionere" u vođstvo poslije ubacivanja Gindogana. Groskrojc je u trku uhvatio volej na "drugoj" stativi i poslao loptu kroz ruke Nojera, kaznivši tako Bavarce za propuštenu priliku samo dva minuta ranije.

Imao je Bajern situaciju "tri na dva", ali je Šaćiri umesto da uposli Pizara u sredini, probao sa desnog boka sam da završi akciju i njegov šut je izblokiran.

Konačan rezultat postavljen je nedugo zatim, kada je Rafinja odlično centrirao, a Mario Gomez rutinski glavom poslao loptu iza Romana Vajdenfelera.

O atmosferi na utakmici najbolje govori trenutak poslije tog gola - Gomez gotovo da se nije radovao svom 11. pogotku ove sezone, a izostala je i bilo kakva reakcija sa klupe Bajerna.

Tek nekoliko prilika viđeno je do kraja meča, poput one iz iz 44. minuta, kada je Nojer odbranio pokušaj Levandovskog poslije odličnog prodora, a upravo je Poljak propustio najbolju šansu da odluči pobjednika i to sa "bijele tačke".

Nojer mu je odbranio pomalo potcjenjivački šut sa 11 metara, pa je na semaforu ostao, reklo bi se, pravedan ishod, imajući u vidu da je lopta prethodno pogodila Boatenga u rame, a ne u ruku, kako je to ocijenio arbitar.

Još jedna sporna situacija u šesnaestercu, ali na drugoj strani, viđena je kada je pao Pizaro, poslije kontakta sa Subotićem, ali se sudijska pištaljka nije oglasila.

Iako se igralo samo za prestiž, u završnicu se ušlo sa malo više tenzije, jer je Bajern u 65. minutu ostao sa igračem manje. Prilično nervozni Rafinja je za samo tri minuta dobio dva žuta kartona.

On dugo nije mogao da se pomiri sa činjenicom da je isključen, svađajući se sa svima pored aut linije, da bi se na kraju verbalno sukobili i Klop i Zamer, međutim, bivši i sadašnji stratezi Borusije vrlo brzo su izgladili stvar.

Oba trenera pokušala su da uvođenjem standardnih prvotimaca poput Rojsa, Bendera ili Milera promene nešto u svoju korist. Borusija je imala i inicijativu sa igračem više, ali Bavarci su uspjeli da izbjegnu poraz.

Prekinuta je njihova serija od 14 pobjeda u prvenstvu ovog proljeća, ali teško da će neko u taboru Bajerna večeras loše spavati zbog toga.

(MONDO, foto: Beta/AP/Martin Meissner)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC