• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Džerard: Šesti ili sedmi? Koga briga...

U nedelju će biti odigran novi "Mersisajd derbi" između Liverpula i Evertona, ali kapiten crvenih kaže da neće biti toliko bitno...

  Džerard: Šesti ili sedmi? Koga briga...  Izvor: MONDO

U nedjelju od 14.30 biće odigran 187. ligaški "Mersisajd derbi" u kojem će Liverpul i Everton, tri kola pre kraja sezone, igrati samo za prestiž.

Ukupno gledano, Liverpul ima prednost u međusobnim duelima (73-57-57), dok je Everton u prednosti sa pet bodova više na tabeli. Ipak, biće ovo još jedna sezone u kojoj se slavni klubovi iz Liverpula neće plasirati u Evropu, niti osvojiti trofej.

Do daljeg, Liverpul će ostati sa 18 titula prvaka Engleske i sedam FA kupova, dok će Everton neko drugačije vrijeme čekati sa devet titula prvaka i pet FA kupova. Everton je pobijedio Liverpul samo jednom u Premijer ligi od 2006. do danas, a u tom periodu crveni su se radovali sedam puta, dok su u kup takmičenjima i jedni i drugi imali po jedan uspeh.

S obzirom na to da će se igrati na "Enfildu", šanse Evertona su još manje, jer na tom stadionu "karamele" nisu pobijedile od 1999. godine.

Kapiten Liverpula Stiven Džerard ovaj rivalitet ne doživljava toliko ozbiljno. Dok Everton ima priliku da drugu godinu zaredom završi iznad komšija, a to se nije dogodilo duže od 50 godina, Džerard kaže da mu na kraju sumorne sezone neće biti bitno ko će biti šesti, a ko sedmi.

"Biti šesti ili sedmi uopšte nije bitna stvar, zar ne? Ako Everton bude ispred nas, a to njihovim navijačima i igračima bude prijalo - ništa strašno, njihova stvar. Ja mogu samo da kažem da će nama biti potpuno nebitno ako budemo iznad njih", sleže ramenima Džerard, ali kaže da ima jedan čovjek kojem neće biti svejedno ko će pobediti i i ko će biti iznad koga. To je njegov dugogodišnji saigrač Džejmi Karager, koji završava karijeru na kraju sezone.

"Kara će svakako željeti da završi iznad Evertona. To će biti u njegovoj glavi 100 odsto!"

Džerard ovu utakmicu gleda drugačije.

"Mi želimo da dobijemo taj derbi, naravno. Štaviše, da li želimo da budemo šesti? Da! Ali, da li je važno? Pa i nije baš..."

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Handout)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC