• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Drhti Borča, drhti i Novi Pazar...

U subotu zvanu "Opstanak", pobijedili su Donji Srem i Hajduk iz Kule, a izgubili BSK iz Borče i Novi Pazar.

  JSL: Drhti Borča, drhti i Novi Pazar...  Izvor: MONDO

Slavilo se u Pećincima i Kuli, tugovalo u Borči i Novom Pazaru, a neće od danas biti nikome prijatno ni u Ivanjici.

Poslije kompletnih utakmica 26. kola Jelen Superlige, došlo je do "tumbanja" u donjem dijelu tabele gdje će biti izuzetno vruće u poslednja četiri kola.

KO S KIM DO KRAJA:


RADNIČKI 1923 (24): Partizan, SLOBODA, Vojvodina, JAVOR.

BSK BORČA (26): Hajduk, DONJI SREM, Jagodina, OFK BEOGRAD.

NOVI PAZAR (27): Vojvodina, JAVOR, Rad, HAJDUK KULA.

HAJDUK KULA (29): BSK BORČA, Rad, DONJI SREM, Novi Pazar.

JAVOR (29): RAD, Novi Pazar, RADNIČKI NIŠ, Radnički Kragujevac.

DONJI SREM (30): SPARTAK, BSK Borča, Hajduk, JAGODINA.

*napomena: velikim slovima naznačena su gostovanja.

Hajduk je u Kuli čini se rutinski savladao Javor, tim kojem od danas nimalo prijatno neće biti sa svega 29 bodova. Ivanjičani ne mogu da se sastave od kada su izgubili revanš meč polufinala Kupa Srbije.

Poslije 0:4 na svom terenu u meču sa Vojvodinom, bez postignutog gola poraženi su i u Kuli - 2:0 (1:0). Golove pred više od 2.000 opstanka željnih domaćih navijača postigli su Saša Kiš u 64. i Lazar Veselinović u 78. minutu, koji je tako nastavio potjeru za Milošem "Popajem" Stojanovićem u trci za prvog strelca lige.

Na Stojanovićev 15. u porazu Jagodine od Crvene zvezde, Veselinović je odgovorio svojim 13. prvenstvenim golom koji je rešio svaku neizvesnost ove subote. Hajduk je od Javora bio bolji baš za toliko - dva gola.

Do daljeg, ova dva tima biće poravnata na tabeli sa po 29 bodova, jednim manje od Donjeg Srema koji je uradio šta se moralo u duelu sa već prežaljenim Smederevom.

Pogoci dvojice Ognjena, prvo Damnjanovića u 41. a potom i Škorića u 75. minutu, tim iz Pećinaca je u Novom Sadu, na stadionu Vojvodine, osvojio tri zlata vrijedna boda i to je bila ujedno četvrta uzastopna pobjeda Donjeg Srema u ulozi domaćina - 2:1 (1:0).

Nakon što su u 70. minutu ostali sa desetoricom zbog isključenja Liberijca Omege Robertsa, Smederevci su u nadoknadi vremena uspeli da se "upišu" na semafor, a strelac je bio iskusni Predrag Sikimić.

Donji Srem do kraja igra i sa BSK Borčom i Hajdukom iz Kule, što će svakako biti mečevi u kojima će se "lomiti" borba za opstnak.

A, BSK Borča? Stradao je veoma naivno na svom "Vizelj Parku"... Spartak iz Subotice zatvorio je sve prilaze Branimiru Aleksiću i onda gotovo stoprocentno koristio prilike na drugoj strani - 0:3 (0:1). Ubjedljiv rezultat ne odražava pravi odnos snaga na terenu, ali taj podatak nikako neće sačuvati Borčane u ligi.

Đorđe Despotović je u 36. minutu iskoristio prvu šansu Subotičana na utakmici - glavom sa peterca je ubacio u gol pokušaj šuta Nemanje Čovića, a svemu je prethodilo izbacivanje lopte sa gol-crte od strane Darija Božičića.

Borča je nastavila ofanzivno, a Spartak se nije bunio. U 50. minutu, Miljan Milivojev poslao je Despotovića u situaciju "1 na 1" sa Branislavom Danilovićem, gdje čuvar mreže BSK nije imao nikakve šanse. Drugim golom na utakmici, Despotović je "ubio" svu neizvjesnost, a konačnih 0:3 postavio je Milivojev u petom minutu nadoknade.

Na asistenciju Milana Vojvodića, Milivojev je glavom sa pet metara upisao i gol poslije asistencije.

Trener Subotičana Petar Kurćubić rekao je poslije utakmice da je njegov tim možda trijumfovao i previsokim rezultatom.

"Do drugog gola meč je bio izjednačen. BSK je morao da rizikuje, juri prednost i mi smo to iskoristili. Ostavili su nam mnogo prostora i mi smo to iskoristili. Čestitam mojim momcima, uspjeli su da nadoknade odsustvo nekih važnih igrača", izjavio je on na konferenciji za novinare.

Šef struke Borčana Nebojša Milošević smatra da je važnost utakmice "vezala noge" njegovim igračima. Takođe, misli i da još sami odlučuju o svojoj superligaškoj sudbini.

"Neuspjeh boli i teško je, ali sve je još u mojim rukama. Ako budemo pametni vjerujem da ćemo se samo mi pitati da li ćemo ostati u ligi. U prethodnom periodu pokazali smo određen kvalitet i nadam se da ćemo ga ispoljiti", naveo je Milošević.

U naredna dva kola Borča igra protiv dva direktna rivala za opstanak, Hajduka i Donjegg Srema. Dok se pripremaju za mečeve sezone, plavo-bijeli optimizam mogu da grade i na očajnoj formi kragujevačkog Radničkog i na paklenom rasporedu tima iz Kragujevca.

To će biti i adut fudbalera Novog Pazara, koji su u jednom od derbija Zapadne Srbije glatko poraženi u Užicu od Slobode - 2:0!

"Devetka" crno-crvenih Predrag Ranđelović bio je koban za goste u 40. i 69. minutu i ako poslije svega Pazarci budu putnici u niži rang, jedan od superligaškig "dinosaurusa", 36-godišnji Ranđelović moći će da kaže da ima velike zasluge za to.

U drugom gostovanju u Užicu u Superligi, Novi Pazar ponovo je ostao bez postignutog gola. Prošle sezone bilo je 3:0 za Užičane.

REZULTATI 26. KOLA


U subotu:

BSK Borča - Spartak Zlatibor voda 0:3 (0:1)
/Despotović 32, 89, Milivojev 90+5/

Donji Srem - Smederevo 2:1 (1:0)
/Damnjanović 41, Škorić 75 - Sikimić 90/

Hajduk Kula - Javor Ivanjica 2:0 (0:0)
/Kiš 64, Veselinović 78/

Sloboda Point - Novi Pazar 2:0 (1:0)
/Ranđelović 40, 69/

U četvrtak:

OFK Beograd - Radnički Kragujevac 1:0 (1:0)
/Grbić 45/

Partizan - Radnički Niš 3:1 (1:0)
/Volkov 15, Mitrović 77, 90+1 - Binić 51/

Jagodina - Crvena zvezda 2:3 (1:2)
/Stojanović 39, Đurić 51 - Kadu 4, Dauda 25, Milunović 52/

Vojvodina - Rad 1:0 (0:0)
/Vulićević 81/

TABELA: Partizan 61, Crvena zvezda 59, Vojvodina 52, Jagodina 43, Rad 40, OFK Beograd 38, Sloboda 36, Spartak 34, Radnički Niš 31, Donji Srem 30, Javor 29, Hajduk 29, Novi Pazar 27, BSK Borča 26, Radnički 1923 24, Smederevo 12.

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC