• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Kavani odgurao Napoli od Milana

U derbiju 35. kola Serije A Edinson Kavani sa tri gola srušio Inter u Napulju i praktično obezbijedio svom timu direktan plasman u Ligu šampiona.

 SERIJA A: Kavani odgurao Napoli od Milana Izvor: MONDO

Napoli je na korak od direktnog plasmana u Ligu šampiona!

Do kraja sezone u Seriji A ostala su još tri kola, a Napolitancima su potrebna još tri boda da bi i teoretski obezbijedili učešće u grupnoj fazi elitnog evropskog klupskog takmičenja.

"Azuri" su u posljednjem meču 35. kola Serije A pobijedili Inter pred svojim navijačima 3:1 i trećeplasiranom Milanu pobjegli na "plus sedam".

Napoli je do tri boda stigao zahvaljujući odličnom Urugvajcu Edinsonu Kavaniju, koji je sa tri gola u dobroj mjeri udaljio "nerazure" od Evrope, a svoj tim približio društvu najboljih.


Domaćin je na stadionu San Paolo poveo već u trećem minutu. Goran Pandev je ubacio loptu u prostor za Kavanija, koji je majstorski reagovao i prevario Samira Handanoviča.

Inter je uspio da izjednači iz vrlo sumnjivog penala. Rikardo Gabrijel bio je precizan sa 11 metara, mada je malo nedostajalo da Morgan De Santis odbrani udarac sa "bijele tačke".

Sudija Antonio Đanokaro dva puta je pokazivao na "kreč". Poslije penala za Inter, dosudio ga je i za Napoli u 33. minutu.

Kavani je bio neumoljiv...

Urugvajac je srušio nade Intera het-trikom u 78. minutu. Pandev je sa lijeve strane ubacio loptu na "drugu stativu", gde je uklizao najbolji strijelac Napolija i smjestio je u mrežu.

Bio je to 27 gol Napolija u sezoni.


Zdravko Kuzmanović igrao za Inter 83. minuta.

Napoli do kraja sezone gostuje Bolonji i Romi, a dočekuje Sijenu u pretposljednjem kolu. Inter na Đuzepe Meaci igra protiv Lacija i Udinezea, direktnih rivala u borbi za Evropu, dok gostuje Đenovi. Olakšavajuća oklonost za klub iz Milana je ta što se u finalu Kupa sastaju Roma i Lacio, pa će jedan od dva rimska kluba kroz to takmičenje do Lige Evrope.

Roma je sa 58 bodova na petom mjestu koje donosi Evropu, Udeneze ima 57, Lacio 55, a Inter 53.

(MONDO, foto: AP/Salvatore Laporta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC