• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Barsa nema odbranu, ali ima Mesija

Barselona na poluvremenu gubila 1:2 od Betisa, ali je na kraju pobijedila 4:2. Čovjek odluke "rezervista" Lionel Mesi.

 PRIMERA: Barsa nema odbranu, ali ima Mesija Izvor: MONDO

Kladioničarskim rječnikom "iz dvojke u keca" odigrali su prvoplasirana Barselona i sedmoplasirani Betis u 34. kolu Primere. Od 1:2 do 4:2 u korist prvaka Španije.

Sigurno će mnogi pomisliti da je u pitanju namještena utakmica, ali teško da je bilo tako.

Jednostavno, poslije Bajerna u polufinalu Lige šampiona i Betis je pokazao da Barselona na ljeto mora da pojača odbranu. Bez povrijeđenih Pujola i Maskerana, u ovoj utakmici i bez bolesnog golmana Valdesa, ekipa Tita Viljanove rijetko uspijeva da sačuva svoju mrežu.

Betis je iskoristio odsustvo ključnih defanzivaca Barselone i poslije prvog poluvremena vodio 2:1. Strijelci su bili Pabon u 2. i Ruben Perez u 43. minutu.

Prvi pogodak postignut je poslije ne baš dobrog ispucavanja Pinta na polovinu igrališta, gdje je jedan igrač gostiju glavom vratio loptu pred kazneni Barse, a njen let loše je procijenio Song, što je iskoristio Pabon da se prikrade iza leđa odbrane domaćeg tima i preciznim udarcem po zemlji u dalji ugao savlada Pinta.

Ubrzo je izjednačio Aleksis Sančes, u 9. minutu, kada je u padu udarcem glavom realizovao centaršut Andresa Inijeste sa lijeve strane.

Ipak, u jeku napada domaćeg tima, gosti iz Sevilje pokazali su da nisu došli na Kamp Nou da se brane. Njima je pobjeda bila neophonda da bi ostali u trci sa Malagom za Ligu Evrope.

Poslije par dobrih kontranapada uspjeli su ponovo da povedu dva minuta pred odlazak na odmor. Ovaj put Pinta je "matirao" Ruben Perez fantastičnim udarcem sa oko 30 metara!

Nije to poremetilo igru Barselone u nastavku utakmice.

U 55. minutu David Vilja se "poklonio" na drugoj stativi poslije centaršuta Danija Alveša, a samo nekoliko sekundi kasnije mjesto na terenu ustupio je Lionelu Mesiju.

Ulazak najboljeg fudbalera planete bio je znak za kraj Betisovih nadanja. Samo tri minuta bilo je potrebno Argentincu da postigne prelijep pogodak iz slobodnog udarca sa 18 metara.

Ubrzo je imao još jednu identičnu priliku, ovaj put više po lijevoj strani, ali je pogodio mjesto na kojem se spajaju stativa i prečka.

Mesi je, međutim, uspio da postigne i drugi gol kada je u 71. minutu realizovao sjajnu akciju Barselone. Prvo je Inijesta petom proigrao Sančesa, ovaj ubacio loptu u sredinu, a tamo je Lionel Mesi smjestio u mrežu za svoj 46. gol ove sezone u Primeri. Potrebna su mu još četiri da izjednači lični rekord kada je u pitanju prvenstvo Španije.


Ogroman posao u nedjelju odradili su fudbaleri Saragose, koji su na svom terenu pobijedili Rajo Valjekano 3:0 i pobjegli iz zone ispadanja.

Tri boda donijeli su Apono, golovima u 26. i 92. minutu i Rodri, koji je bio precizan u 51.

Saragosa je sada četvrta otpozadi sa 33 boda, koliko ima i Osasuna. U zoni ispadanja nalaze se Majorka (29), Selta (31) i Deportivo (32).

S obzirom da do kraja sezone ima još četiri kola, brigu o opstanku nije prebrinula ni Granada (35), kao ni Atletik Bilbao (38), ali su ta dva kluba u daleko boljim pozicijama od ostalih konkurenata za niži rang.

Majorka je u nedjelju imala priliku da kao domaćin pobjedom protiv Levantea začelje prepusti Selti (koja je u petak odigrala 1:1 sa Atletik Bilbaom), ali je utakmica na Balearskim ostrvima završena neriješeno - 1:1.

Utakmica je odlično počela po domaći tim, golom Tomera Hemeda u 7. minutu, međutim, tri minuta prije odlaska na odmor izjednačio je Robert Akvafreska i tako vjerovatno poslao Majorku u niži rang.

Sevilja je bez mnogo muke pobijedila Espanjol 3:0. Utakmicu je "otvorio" autogol Kapdevile u 12. minutu. Samo sedam minuta kasnije već je bilo 2:0, pogotkom Horhea Morena, a konačnih 3:0 postavio je Alvaro Negredo u 23.

Pobjeda Sevilji nije donijela mnogo toga, pošto ima sedam bodova manje od izlaska na međunarodnu scenu, odnosno šestoplasirane Malage, a ni Espanjol neće mnogo žaliti zbog poraza, jer je 11. na tabeli.

REZULTATI I PAROVI 34. KOLA:

Majorka - Levante 1:1 (1:0)
/Hemed 7 - Akvafreska 42/

Saragosa - Rajo Valjekano 3:0 (1:0)
/Apono 26, 90+2, Rodri 51/

Sevilja - Espanjol 3:0 (3:0)
/Kapdevila ag 12, Moreno 19, Negredo 23/

Barselona - Betis 4:2 (1:2)
/Sančez 9, Vilja 55, Mesi 60, 71 - Pabon 2, Perez 43/

U subotu:

Valensija - Osasuna 4:0 (2:0)
/Soldado 39, Kosta 44, Banega 60, Žonas pen 90/

Granada - Malaga 1:0 (1:0)
/Igalo 28/

Real Madrid - Valjadolid 4:3 (2:2)
/Di Marija 26, Ronaldo 32, 70, Kaka 49 - Oskar 8, Gera 35, Sastre 87)

Deportivo - Atletiko Madrid 0:0

U petak:

Selta - Atletik Bilbao 1:1 (0:1)
/Aspas 84 - De Markos 43/

U ponedjeljak:

Hetafe - Real Sosijedad 22.00

TABELA:
Barselona 88, Real Madrid 77, Atletiko M. 69, Sosijedad 58, Valensija 56, Malaga 53, Betis 49, Rajo Valjekano 46, Sevilja 46, Hetafe 44, Espanjol 43, Levante 41, Valjadolid 40, Atletik B. 38, Granada 35, Osasuna 33, Saragosa 33, Deportivo 32, Selta 31, Majorka 29.

(MONDO, foto: Beta/AP/Manu Fernandez)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC