• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Ko će u istoriju?

Fudbaleri Vojvodine i Jagodine pokušaće u srijedu od 20.30 na stadionu Partizana da svom klubu donesu prvi trofej nacionalnog Kupa.

 KUP: Ko će u istoriju?  Izvor: MONDO

Prvi put od 1987. godine i utakmice Hajduk - Rijeka (1:1, penalima 9:8), u finalu državnog Kupa neće biti Crvene zvezde ili Partizana.

U finalu 7. Kupa Srbije, 67. ukupno, sastaće će se Jagodina i Vojvodina (srijeda, 20.30 TV Arena Sport).

Novosađanima će to biti šesta prilika da osvoje trofej, a Jagodincima prva. Ko god bude uspješniji, upisaće se u klupsku istoriju.

U prvenstvenim duelima ove sezone u Novom Sadu je bilo 1:1, a u Jagodini 1:0 za goste.

Trener formalno domaćeg tima u finalu, Simo Krunić, očekuje da i utakmica na stadionu Partizana protekne bez mnogo golova.

"Smatram da neće biti puno golova. Mislim da ćemo i oni i mi igrati malo opreznije nego inače, a vidjećemo kako će se završiti", rekao je Krunić na zajedničkoj konferenciji za medije.

Njegov kolega sa klupe Vojvodine, Nebojša Vignjević, ne dijeli takvo mišljenje.

"Razlika u odnosu na prvenstvene utakmice je to što nema popravnog. Važnost utakmice nekad utiče da se ne vidi kvalitetan fudbal, ali ne očekujem da sutra bude tako. I Jagodina i mi uvijek igramo ofanzivno i težimo golovima, tako da ne vjerujem da će neko igrati defanzivno. Nema šta da se čeka", istakao je Vignjević.

Oba trenera složila su se, međutim, da će pobjednika odlučiti ekipa koja bude koncentrisanija.

"Pripremili smo se za Vojvodinu, znamo da igra dobro, trenutno je u boljoj formi, ali ovo je jedna utakmica i to nema veze. Kao i u svakoj većoj utakmici i u ovoj će odlučiti neki detalj, bolja koncentracija. Samo da igrači ne budu premotivisani i da tenzija ne donese kontraefekat. Ko bude bolji neka pobjedi", kazao je Krunić.

"Mjesecima su trajale pripreme, bez obzira na polufinale sa OFK Beogradom, maštalo se i razmišljalo o ovome i vjerujem da ćemo svi ući maksimalno spremni i ispisati istoriju Vojvodine. Mnoge statistike i tradicije se pominju, ali to sutra neće biti važno. Ako želimo trofej moraćemo da ga osvojimo na terenu. Velika želja ne smije da optereti igrače, moramo da uđemo hladne glave u meč. Pobjednika bi mogla da odredi koncentracija i ekipa koja bude bolja u tome sigurno je bliža pobjedi", smatra Vignjević.

Kapiten Jagodine i najbolji strijelac Jelen Superlige, Miloš Stojanović, u srijedu će igrati najvažniju utakmicu u karijeri.

"Pobjeda bi bila kruna moje karijere. Mislim da smo svi spremni da damo maksimum, ali moramo da damo 200 odsto za pobjedu. Svi jedva čekamo utakmicu i ako Bog da, trofej. Očekujem dobar fudbal, a da li će biti golova to ne možemo sada da znamo, nadam se da će ih biti i to jedan više u njihovoj mreži", priželjkuje Stojanović.

Nasuprot njemu, kapiten Vojvodine Miroslav Vulićević, po treći put u karijeri boriće se za pehar Kupa.

"Nadam se trećoj sreći. Svi smo maksimalno motivisani i spremni da konačno uđemo u istoriju kluba", naglasio je defanzivac Vojvodine.

Na putu do finala Jagodina je pobijedila Bežaniju, Novi Sad, Rad i Javor, a Vojvodina Donji Srem, Čukarički, Spartak ZV i OFK Beograd.


Ulaznice za utakmicu na stadionu Partizana prodavaće se u srijedu na blagajni stadiona u Humskoj po cijenama: sjever i jug 200 dinara, bočni djelovi zapada i istoka 300, a centralni 400.

Iz Jagodine su najavili dolazak 3.000 svojih navijača, a sigurno je da će i Novosađani u velikom broju bodriti svoj klub.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC