• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Sarajevski derbi, 101. put…

Željezničar i Sarajevo će po 101. put odmjeriti snage u istoriji, a plavi sa Grbavice u slučaju trijumfa i zvanično će odbraniti titulu šampiona BiH.

 PREMIJER BiH: Sarajevski derbi, 101. put… Izvor: MONDO

U srijedu na Grbavici igra se 101. derbi Želje i Sarajeva u okviru 27. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Dvije vodeće ekipe prvenstva u okršaj ulaze s jednakim brojem pobjeda (31), a plavi i bordo igrači su u egalu kad se gledaju i utakmice Kupa - po 38 pobjeda imaju obje ekipe, a 42 meča su završila neriješeno.

Iako je statistika neriješena, ona u ovom trenutku važnija je na strani Želje, koji ima velikih devet bodova prednosti i praktično je već odbranio pehar šampiona…

"Četiri kola prije kraja došli smo na korak od odbrane titule i to je za nas u ovom trenutku najvažnije. Odmah ću reći, bez obzira kako će to neki protumačiti da bih bio zadovoljan remijem, što ne znači da nećemo dati sve od sebe da pobijedimo, ali u svakom slučaju tituli ćemo biti bliže sa remijem, nego sa eventualnim porazom. Tokom cijele sezone imali smo mnogo problema sa povredama. U prvom dijelu Sarajevo je imalo bodovnu prednost koju smo uspjeli stići uz dosta muke i sigurno je da je nećemo olako ispustiti u samom finišu", rekao je trener Želje Amar Osim na pres konferenciji u Sarajevu.

Prema njegovim riječima, u medijima se stvara atmosfera da bi eventualni remi, ili poraz njegovog tima bio veliki neuspjeh.

"To me strašno ljuti, jer četiri kola prije kraja imamo devet bodova više od Sarajeva. Nećemo bezglavo jurišati. Igraćemo pametno i strpljivo".

MUSEMIĆ U BOLNICI



Sa druge strane u taboru tima sa Koševa, šef struke Husref Musemić je u bolnici i najvjerovatnije neće voditi ekipu na Grbavici.

"Sa Husrefom smo stalno u kontaktu. Njegov EKG nije bio uredan, pa su ljekari savjetovali dodatne preglede zbog čega je morao ostati u bolnici. U ovom trenutku ne znamo da li će on voditi ekipu u derbiju, a ako bude spriječen, njegovo mjesto će zauzeti pomoćnik Abdulah Oruč. Bio bi to veliki hendikep ukoliko Musemić ne bude na utakmici, ali je u ovom trenutku ipak najvažnije njegovo zdravlje. Današnji ultrazvuk njegovog srca je bio uredan tako da očekujemo da će se brzo oporaviti. Nadamo se da će mu igrači pokloniti pobjedu protiv Željezničara na Grbavici", izjavio je direktor Sarajeva Dino Selimović novinarima na Koševu.

Pomoćnik Husrefa Musemića je podsjetio da mu ovo neće biti prvi put da samostalno vodi bordo tim u sarajevskom derbiju.

"Sretni smo i ponosni što naš grad ima ovakvu sportsku manifestaciju i što smo mi dio nje. Potrudićemo se da sutrašnji spektakl uljepšamo na što bolji način. Nije mi prvi put da ću samostalno voditi ekipu u derbiju, jer se jednom desilo da je Husref bio suspendovan, pa sam vodio ekipu, a rezultat je na toj utakmici glasio 0:0", rekao je Oruč i dodao da nema povrijeđenih niti suspendovanih igrača.

Kapiten tima sa Koševa Muhamed Džakmić, sa velikom dozom optimizma očekuje sutrašnji duel. Izjavio je da se od pionirskog uzrasta uvijek raduje okršajima ove dvije ekipe.

"Očekujem istinski spektakl i dobru utakmicu, svi smo nestrpljivi i željno iščekujemo početak susreta, te se nadamo da ćemo pružiti dobru partiju. U posljednja dva kola smo odigrali dosta dobro, što nam daje dozu optimizma uoči derbija."
, istakao je Džakmić i dodao:

"Eventualni izostanak Musemića za nas će biti veliki hendikep, ali i dodatni motiv. Igraćemo za Musemića i naše navijače. Imamo u timu dosta novih igrača i to može biti takođe naš hendikep, ali možda i prednost jer će ovi koji igraju prvi derbi sigurno dati sve od sebe da opravdaju povjerenje".



Parovi 27. kola

Srijeda
Čelik - GOŠK (17 h)

U 17.30 h

Radnik - Rudar
Zrinjski - Gradina
Zvijezda - Velež
Slavija - Olimpik
Travnik - Široki Brijeg
Željezničar - Sarajevo (20 h, BHT 1)
Borac - Leotar

Tabela: Željezničar 58, Sarajevo 49, Borac (+1) 44, Olimpik 44, Čelik 40, Široki 39, Slavija 39, Leotar 35, Zrinjski 33, Velež (+1) 32, Zvijezda 29, Rudar 28, Travnik 24, GOŠK 23, Gradina 5.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC