• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Mali Bebeto" stiže u Evropu - u Juventus!

Sin legendarnog napadača Brazila na pragu je Juventusa. Flamengo potvrdio da su pregovori pri kraju, a da je transfer vrijedan 1,5 miliona funti.

 "Mali Bebeto" stiže u Evropu - u Juventus! Izvor: MONDO

Da li se sjećate Svjetskog prvenstva u Americi i radovanja Bebeta, Romarija i Mazinja kod drugog gola Brazila u četvrtfinalu protiv Holandije (3:2)?

Njih trojica su pored aut linije proslavili pogodak koreografijom koja je simbolizovala ljuljanje bebe u naručju. Bebeto je golom doprinio da Brazil izbori polufinale, a kasnije i osvoji četvrtu titulu prvaka svijeta. Utakmica protiv "lala" igrana je 9. jula u Dalasu, a dva dana ranije u Rio de Žaneiru rodio se Mateus Oliveira Bebeto.

Upravo njemu je bila posvećena pobjeda protiv Holandije i gol koji je postigao novopečeni tata.

"Mali Bebeto" je krenuo očevim stopama, zaigrao je fudbal i devetnaest godina poslije radovanja koje je obišlo planetu i postalo dio mnogih televizijskih špica nalazi se pred vratima Juventusa.

Za oko čelnicima šampiona Italija zapao je partijama u Flamengu, ali i nastupima za reprezentaciju Brazila do 20 godina. Informaciju da su pregovori pri kraju potvrdio je direktor Flamenga Paulo Pelaipe. Mateus bi Staru damu trebalo da pojača za milion i po funti.

"Potrebno je još samo jedan dokument da stigne iz Italije, ali dogovor je izvjesno napravljen", rekao je on.

Mateus se najbolje snalazi na poziciji napadača i centralnog veznog fudbalera. Debi za klub iz Rija imao je prošle godine u februaru protiv Olarije. Meč je završen bez golova, a sina je sa tribina gledao ponosni otac.



Bebeto (49) se poslije fudbalske karijere posvetio politici i izabran je kao kandidat Demokratske radničke partije u Zakonodavno vijeće Skupštine Rio de Žaneira 2010. godine. Uprkos obavezama oko novog posla, često razgovara sa sinom o fudbalu.

"Non-stop razgovaram sa ocem o fudbalu i bolje savjete ne mogu da dobijem, jer je on bio vrhunski fudbaler sa sjajnom karijerom i idealan je primjer kako bi trebalo da napredujem. Govorio mi je da ne brinem, da se koncentrišem na igru i da će ponude doći", objasnio je Mateus.

Zanimljivo da će u Evropi jedan od rivala Mateusa biti Mazinjov sin Tijago Alkantara, koji je član Barselone, ali i španske reprezenatcije.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images/Chris Cole)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC