• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Željo u Mostaru traži bod za titulu

Do kraja sezone u Premijer ligi BiH ostala su još tri kola. Željo na korak od odbrane titule, Gradina već ispala.

 PLBiH: Željo u Mostaru traži bod za titulu Izvor: MONDO

Fudbaleri sarajevskog Željezničara nalaze se na korak od odbrane titule, što do sada nije uspjelo niti jednog ekipi u istoriji Premijer lige BiH. Nakon što su prošle godine uspjeli drugu godinu u nizu da trijumfuju u Kupu BiH, fudbaleri Amara Osima imaju lijepu šansu da isto to ove sezone učine i u prvenstvu. Sarajevski „plavi“ imaju 62 boda, gradski rival Sarajevo 53, što znači da Željezničaru odgovara i bod u 28. kolu na gostovanju kod Veleža. U slučaju da Sarajevo na Koševu ne uspije da savlada Slaviju, Željo bi i u slučaju poraza u Vrapčićima stigao do titule, treće u posljednje četiri godine.

Derbi i najzanimljiviji susret biće odigran u Širokom Brijegu. Domaćinu bodovi ne znače ništa, igraće za prestiž, dok gostima iz Banjaluke odgovara samo trijumf. Četa Olivera Jandrića moraće da slavi u Hercegovini ukoliko želi zadržati treće mjesto koje vodi u Evropu, obzirom da konkurent za izlazak na međunarodnu scenu, Olimpik, na svom stadionu dočekuje nezainteresovani Zrinjski i izvjesno je da će upisati novu „trojku“.

Neizvjesno je i u borbi za opstanak. U zadnja tri kola saznaćemo ko će se pridružiti Gradini u nižem rangu takmičenja. Tim iz Srebrenika odavno je izgubio i teoretske šanse za opstanak u premijerligaškom društvu, a njihovu sudbinu mogao bi doživjeti neko od ekipa iz donjeg dijela tabele, koje se grčevito bore za očuvanje sadašnjeg statusa. U najtežem položaju su GOŠK (26 bodova) i Travnik (30) i upravo ova dva rivala u Gabeli će danas odmjeriti snage. Poraženi iz ovog duela već sada mogao bi da počne da pakuje kofere za selidbu u niži rang. Bezbrižni ne mogu da budu ni fudbaleri Rudar Prijedora (31), Zvijezde Gradačac i Veleža (po 32 boda), dok je Radnik sa 34 boda na korak od opstanka.

Sve utakmice 28. kola igraju se u subotu od 17 časova.

Parovi:
Leotar - Zvijezda Gradačac,
Olimpik - Zrinjski,
Rudar Prijedor - Čelik,
Sarajevo - Slavija,
Velež - Željezničar,
GOŠK - Travnik
Gradina - Radnik,
Široki Brijeg - Borac.

(B. Jakovljević - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC