• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL(KRAJ): Radnički 1923 - Partizan 0:1

Partizan u prvom meču 27. kola JSL pobijedio Radnički u Kragujevcu 1:0. Gol odluke postigao Saša Ilić u 68. minutu. Crno-bijeli slabi i srećni.

  JSL(KRAJ): Radnički 1923 - Partizan 0:1  Izvor: MONDO

Uskoro opširnije...

Prvih 10 minuta nije donijelo mnogo uzbuđenja. Radnički 1923 je imao jednu priliku, ali prvo Spalević, a potom i Ivan Petrović nisu dobro reagovali.

Na drugoj strani mladi Jojić je pokušao udarcem sa oko 20 metara, ali preko gola.

Radnički je mnogo bolje ušao u utakmicu i u 16. minutu je propustio veliku šansu da povede. Fejsa je ubacio loptu u sredinu, Stojković loše ragovao ispred Spalevića , lopta se odbila do Beljića, koji je, dok je čuvar mreže Partizanovog gola ležao na travi, uspeo da sa pet-šest metara prebaci gol.

Crno-bijeli su se oslobodili pritiska(!) i sve češće su ispred gola protivnika.

Sjajnu priliku Partizan nije iskoristio u 26. minutu. U akciji u kojoj su jedini akteri u gostujućem timu bili Šćepović i Mitrović, mlađi napadač je izašao sam ispred Ognjen Čančarevića poslije odličnog dodavanja saigrača, ali je vrlo loše šutirao. Pokušao je Mitrović laganim udarcem po zemlji, što je golman Radničkog bez problema zaustavio.

Vrlo brzo Šćepović je šutirao sa 30-ak metara malo iznad prečke.

Već u 29. minutu Vuk Rašović je napravio prvu promjenu u timu. Branka Pauljevića je zamijenio Vojislav Stanković. Izgleda da nije problem u povredi fudbalera Partizana, već u činjenici da mu je Dušan Petronijević zadavao velikih problema po odbrambenoj lijevoj strani crno-bijelih.

Drugo poluvrijeme odmah je počelo sa uzbuđenjima na obje strane.

Prvo je došlo do duela između Stankovića i Petronijevića u kaznenom prostoru Partizana, ali je sudija Dejan Santrač samo odmahnuo rukom. Poslije izgubljene lopte, "parni valjak" je povukao kontru iz koje se izrodila šansa za Mitrovića, ovaj put je dosta jače šutirao, međutim, Čančarević je bio dobro postavljen. Za samo tri minuta Partizan je imao tri prilike, poslije Mitrovića, pokušao je i Šćepović, pa zatim i Stanković kome je u posljednjem trenutku u šut, iz vrlo povoljne pozicije, uklizao Otašević.

Radnički je u 55. minutu imao novu stopostotnu priliku poslije kontre "dva na dva". Petronijević je "izlomio" Stankovića u kaznenom prostoru, "lažnjakom" ga bacio na zemlju, ali se onda odlučio da šutira desnom umjesto lijevom nogom. To je dalo prostora Stankoviću da blokira šut i da izbije loptu u korner.

GOOOOOL! Partizan od 68. minuta vodi u Kragujevcu! Strelac je bio Saša Ilić.

Ništa nije nagovještavalo pogodak Partizana, jer je Radnički bio ravnopravan rival. Zbog svega viđenog, a prije svega blijedog izdanja Beograđana, stekao se utisak da ekipa koja se bori za šampionsku titulu do gola može samo poslije greške "đavola".

Tako je i bilo.

Na 20-25 metara od gola Radničkog došlo je do greške odbrane domaćeg tima što su crno-bijeli iskoristili. Šćepović je proigrao Predraga Luku na desnoj strani, brzonogi rezervista crno-bijelih lijepo je uočio slobodnog Ilića, uslijedio je pravovremeni pas i sigurna realizacija kapitena lidera Superlige.

Šćepović je mogao da osigura pobjedu Partizanu da loptu poslije njegovog vrlo snažnog i preciznog udarca iz daljine Čančarević krajnjim naporom nije uspio da skrene u korner. Na drugoj strani Stanimir Milošković je imao šansu da donese izjendnačenje, ali je i on šutirao preko gola.

RADNIČKI 1923: Čančarević, Pavlović, Otašević, Tintor, Marić, Fejsa, I. Petrović, Milošković, Petronijević, Beljić, Spalević.

PARTIZAN: Stojković, Pauljević (od 29' Stanković), Miljković, Ivanov, Lazevski, Smiljanić, Ilić, Jojić, L. Marković, Mitrović, Šćepović.


PAROVI 27. KOLA:

U subotu:

Radnički 1923 - Partizan 0:1 (0:0)

/Ilić 68'/

BKS Borča - Hajduk Kula (17.00)
Spartak Zlatibor voda - Donji Srem
Smederevo - Jagodina
Radnički Niš - Sloboda Point
Rad - Javor
Crvena zvezda - OFK Beograd (19.00)

U nedjelju:

Novi Pazar - Vojvodina (17.00, Arena sport)

TABELA: Partizan 61, Crvena zvezda 59, Vojvodina 52, Jagodina 43, Rad 40, OFK Beograd 38, Sloboda 36, Spartak 34, Radnički (N) 31, Donji Srem 30, Javor 29, Hajduk 29, Novi Pazar 27, BSK 26, Radnički 1923 24, Smederevo 12.

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC