• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Lampard vodi Čelsi u Ligu šampiona

Iskusni vezista sa dva gola preokrenuo protiv Aston Vile i donio pobjedu svom timu, vjerovatno vrijednu direktnog plasmana u Ligu šampiona.

 PREMIJER: Lampard vodi Čelsi u Ligu šampiona Izvor: MONDO

Da li je Frenk Lampard sa dva pogotka na Vila Parku ubijedio Romana Abramoviča i rukovodstvo Čelsija da mu ponude produžetak ugovora?

Želja iskusnog veziste da karijeru završi na Stamford Bridžu odavno je poznata, ali oni koji se pitaju kao da to ne čuju.

Ipak, kod 34-godišnjeg Lamparda ne primjećuje se da igra pod pritiskom. To je pokazao i ove subote, u prvoj utakmici 37. kola, kada je sa dva gola u mreži Breda Guzana donio pobjedu svom timu, po svemu sudeći vrijednu direktnog plasmana u Ligu šampiona.

Aston Vila - Čelsi 1:2 (1:0).

Poslije mnogo uzbuđenja na Vila Parku tri boda odlaze u London, dok će klub iz Birmingema još malo da se strpi da i teoretski obezbijedi opstanak.

Čelsi sada ima meč više od Arsenala i Totenhema, koji su mu glavni konkurenti u borbi za treće mjesto, ali teško da će te dve ekipe uspjeti da u preostala dva meča nadoknade minus od pet (Arsenal) i šest bodova (Totenhem).

Da bi se to dogodilo, Čelsi mora da izgubi od Evertona na svom terenu, Arsenal treba da pobijedi Vigan kod kuće i Njukasl u gostima, a Totenhem da na strani savlada Stouk, a na Vajt Hart Lejnu Sanderlend.

Utakmica u Birmingemu bila je jedina koja se ove subote igrala u Premijer ligi. Ostale su na programu u nedjelju i utorak.

Prvo poluvrijeme završeno je vođstvom domaćeg tima, pošto je u 15. minutu precizan bio Kristijan Benteke.

Poslije isključenja Ramireša u finišu prvog dijela igre, zbog dva žuta kartona, igračima Aston Vile dodatno je olakšan posao, međutim, na scenu su u drugom dijelu stupili Eden Azar i Frenk Lampard.

Belgijanac je "pakovao", a veteran pogađao. Prvo u 61, kada se doduše sam izborio za poziciju i sjajno šutirao, a onda i u 88. minutu za neopisivu radost gostujućih igrača. Kao kada su prije godinu dana, otprilike u ovo vrijeme, osvojili Ligu šampiona.

Bili su to Lampardov 202. i 203. pogodak za Čelsi, čime je pretekao Bobija Temblinga i postao najbolji strelac u istoriji londonskih "plavaca".


U trenucima kada je Čelsi postizao golove odnos igrača na terenu je bio izjednačen, pošto je i Kristijan Benteke u 58. minutu dobio drugi žuti karton.

REZULTATI I PAROVI 37. KOLA:

Aston Vila – Čelsi 1:2 (1:0)
/Benteke 15 – Lampard 61, 88/

U nedjelju:

Stouk – Totenhem
Everton – Vest Hem
Fulam – Liverpul
Norič – VBA
KPR – Njukasl
Sanderlend – Sautempton
Mančester junajted – Svonsi

Utorak:

Arsenal – Vigan
Reding – Mančester siti

TABELA: Mančester j. 85, Mančester s. 75, Čelsi (+1) 72, Arsenal 67, Totenhem 66, Everton 60, Liverpul 55, VBA 48, Svonsi 46, Vest Hem 43, Stouk 41, Fulam 40, Aston Vila (+1) 40, Sautempton 39, Sanderlend 38, Norič 38, Njukasl 38, Vigan 35, Reding 28, KPR 25.

(MONDO, foto: Beta/AP/Sang Tan)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC