• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PLBiH: Željo novi-stari šampion!

Fudbaleri Željezničara odbranili titulu šampiona BiH remijem protiv Veleža. Široki deklasirao Borac 4:0 uz četiri gola Kordića. Gužva na dnu.

 PLBiH: Željo novi-stari šampion! Izvor: MONDO

Željezničar je novi-stari šampion BiH!

Dva kola prije kraja “plavi” su i matematički obezbijedili titulu, odigravši 0:0 sa Veležom u Mostaru. To im je bilo dovoljno za osvajanje šampionske titule pošto dve utakmice prije kraja imaju 63 boda, odnosno sedam više od Sarajeva koje je danas na Koševu savladalo Slaviju rezultatom 1:0.

Željo je tako došao do treće šampionske titule BiH od osnivanja zajedničke Premijer lige BiH, a još tri titule prvaka osvojene su u poslijeratnom periodu, ali bez klubova iz Republike Srpske.

Ovo je ujedno i treća šampionska titular za trenera Amara Osima, sa čijim dolaskom 2009. godine je upravo i počela dominacija Želje u Premijer ligi BiH.

Njegov najveći rival Sarajevo obezbijedio je drugu poziciju pobjedom 1:0 nad Slavijom koju je donio Džakmić u 52. minutu.

Derbi 28. kola igrao se u Širokom Brijegu gdje je istoimena ekipa deklasirala Borac 4:0 i ozbiljno narušila izglede Banjalučana da mogu da izbore izlazak na evropsku scenu.

Junak dana je napadač Širokog Krešimir Kordić koji je praktično sam srušio evropske nade Borca postigavši sva četiri gola.

Prvi od njih postigao je u 30. minutu sa bijele tačke, poslije prilično sporne odluke glavnog arbitra koji je duel Trivunovića i Zlomislića okarakterisao kao prekršaj defanzivca Banjalučana.

I drugi pogodak postignut je iz jednaesterca, bilo je to u 52. minutu, a golmanu Borca malo je nedostajalo da obrani njegov pokušaj.

Pitanje pobjednika definitivno je riješeno u 59. minutu kada je Kordić izašao sam pred Avdukića i rutinski pogodio za 3:0 a u 72. minutu praktično je ponovio isto za konačnih 4:0.

Olimpik je imao priliku da iskoristi poraz Borca i da se pobjedom protiv Zrinjskog na svom terenu odlijepi na trećem mjestu ali je osvojio samo bod i sada samo  toliko iznosi njegova prednost u odnosu na Borac dva kola prije kraja. Imala je ekipa sa Otoke i sreće jer su gosti iz Mostara u finišu propustili stopostotnu priliku.

Čeliku je malo nedostajalo da iskoristi kikseve Borca i Olimpika i dva kola prije kraja izjednači se bodovno sa Borcem, odnosno da stigne na samo bod od treće pozicije koja vodi u Evropu.

Barać je pogodio u 83. Minutu za Čelik na gostovanju u Prijedoru ali samo dvije minute kasnije Savić je izjednačio i ostavio Čelik na 45 osvojenih bodova.

Derbi začelja igrao se u Gabeli gdje je domaći GOŠK iskoristio posljednju priliku da osvoji vrijedne bodove u borbi za opstanak. Domaći fudbaleri pobijedili su direktnog konkurenta u borbi za opstanak, ekipu Travnika rezultatom 3:1 i prišli mu samo na bod razlike dva kola prije kraja.

Ekipa iz Gabele imaće međutim težak posao da obezbijedi opstnaka pošto će u sljedećem kolu GOŠK će gostovati Rudaru u Prijedoru a u posljednjem dočekati Borac. Istina, neće biti lako ni Travniku da sačuva taj bod prednosti nad GOŠK-om jer u sljedećem kolu gostuje Borcu, a u posljednjem igra protiv Zvijezde iz Gradačca i to bi mogla biti utakmica koja će odlučivati o putniku u niži rang.

Zvijezda je u subotu izbjegla poraz u Trebinju iako je Leotar vodio i sada ima 33 boda, odnosno četiri više od GOŠK-a koji je ispod crte.

Gradina je pobijedila! Upravo to bi bila vijest dana i naslov ovog izvještaja da se to nije desilo u kolu u kojem je Željezničar obezbijedio titulu.

Ekipa iz Srebrenika došla je do prvog trijumfa od ulaska u Premijer ligu, samo dva kola prije kraja. Odigrala je Gradina 27 utakmica i upisala samo šest remija u premijerligaškom društvu, da bi

Rezultati 28. kola:

Leotar - Zvijezda Gradačac 1:1
/Stojčev 26 – Džafić 74/

Olimpik – Zrinjski 0:0

Rudar Prijedor – Čelik 1:1
/Savić 85 – Barać 83/

Sarajevo – Slavija 1:0
/Džakmić 52/

Velež – Željezničar 0:0

GOŠK – Travnik 3:1
/Bekić 20, Ramović 36, Jusufbašić 61 – Isaković 82/

Gradina – Radnik 1:0
/Šehrić 68/

Široki Brijeg – Borac 4:0
/Kordić 30 penal, 52 penal 59, 72/

TBELA: Željezničar 63, Sarajevo 56, Olimpik 48, Borac 47, Čelik 45, Široki 42, Slavija 40, Zrinjski 37, Leotar 36, Radnik 34, Velež 33, Zvijezda 33, Rudar 32, Travnik 30, GOŠK 29, Gradina 9

(MONDO, foto: Bljesak.info)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC