• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bajković spasio Zvezdu!

Fantastičnom odbranom u 93, Bajković je sačuvao svoj tim od novog neuspjeha protiv OFK Beograda. U pobjedi od 1:0, gol odluke postigao Milijaš.

  Bajković spasio Zvezdu!  Izvor: MONDO

Često osporavani golman Crvene zvezde Boban Bajković najzaslužniji je za to što će narednog vikenda u Humskoj ulici "vječiti derbi" direktno odlučivati o tituli prvaka Srbije!

On je fantastičnom odbranom u 93. minutu utakmice sačuvao svoju mrežu, ujedno i zadržao Crvenu zvezdu na dva boda zaostatka za Partizanom, sedam dana prije meča odluke.

Naš narod voli da kaže "šta se mora, nije teško", ali ovo je bilo itekako teško izvojevana pobjeda fudbalera Crvene zvezde nad, po njih, umalo tragičnog OFK Beograda.

Poslije dva poraza jesenas od plavo-bijelih, crveno-bijeli su pred više od 28.000 navijača na "Marakani" nekako zabilježili minimalnu pobjedu i ostali u situaciji da direktno odlučuju o svojoj sudbini pred veliki okršaj sa najvećim rivalom.

Crvena zvezda - OFK Beograd 1:0 (0:0), a strelac je kapiten crveno-bijelih Nenad Milijaš sa bijele tačke u 67. minutu. Svemu je prethodio faul Petra Golubovića nad Filipom Kasalicom.

Uskoro opširnije!

Trener crveno-bijelih Rikardo Sa Pintu, koji se nada osmoj uzastopnoj pobjedi od dolaska u Srbiju, nije mogao da računa na suspendovane Luku Milivojevića, Marka Vešovića i Filip Mladenovića, kao i nedovoljno oporavljenog Darka Lazovića.

Njegov kolega na drugoj strani Zoran Milinković nije imao na raspolaganju suspendovanog kapitena i bivšeg igrača Zvezde, Nemanju Nikolića, a odlučio je da ne ubaci u igru Petra Grbića, koji je u dve pobjede OFK Beograda nad Zvezdom jesenas u Superligi i četvrtfinalu Kupa postigao tri gola.

Tada su za kratko vrijeme plavo-bijeli zabilježili dva trijumfa i prekinuli deceniju bez pobjede nad slavnijim rivalom iz prijestonice, uz samo četiri remija.

Prvi put od dolaska Sa Pintua u startnoj postavi Crvene zvezde našao se Aleksandar Pantić.

Pročitajte ostale izvještaje, rezultate, strelce i tabelu poslije utakmica 26. kola koje su počele u 17 časova.

ZVEZDA: Bajković - Pantić, Mikić, Spajić, Petković - Garido, Milijaš, Kadu - Kasalica, Milunović - Dauda.

OFK BEOGRAD: Lukač - Petković (od 15. Adžić), Vasiljević, Golubović, Punoševac - Ivanović, Zdjelar, Čavrić, Pavlovski - Škrbić, Ješić.

TOK UTAKMICE:

1 - Prva akcija i prva prilika. Kasalica je šutirao iz punog trka iskosa sa lijeve strane, ali je Lukač bio dobro postavljen i udarac upućen ka prvoj stativi uspeo da izbije u korner.

3 - Uzvraća OFK Beograd! Bajković je pomalo nespretnom reakcijom zaustavio šut Škrbića sa sedam, osam metara od gola, kojem je asistirao Zdjelar.

5 - Isti tandem izigrao je odbranu Zvezde i dva minuta kasnije, ali je ovog puta udarac Škrbića otišao preko prečke iz izglednije pozicije nego 120 sekundi prije toga. Odbrana Crvene zvezde nije dobro ušla u utakmicu i OFK je to mogao već u dva navrata da kazni golom.

15 - Poslije desetak mirnih minuta na "Marakani", čije se tribine i dalje pune, Milinković je morao da napravi prvu, iznuđenu izmjenu. Povrijeđenog Petkovića zamijenio je Adžić.

22 - Velika šansa za Čavrića! Iskrao se iza leđa Pantiću, utrčao u prostor i iskosa sa lijeve strane, ali je slabo šutirao, praktično u telo dobro postavljeno Bajkovića i tako je propala najbolja od tri šanse koju je OFK Beograd imao za sada.

Zvezda nema igru, a njena odbrana ne djeluje nimalo sigurno. Izgleda da nije Sa Pintu bez razloga dizao glas pred ovu utakmicu tvrdivši da njegov tim nije motivisan sada, kao kada je bilo minus 11. Paradoksalno! Ali, za sada djeluje da je Portugalac bio u pravu i da ga intuicija nije prevarila.

28 - Četvrta šansa i četvrta odbrana Bajkovića. Gol visi u vazduhu, gol za OFK ! Lijepu akciju sa lijeve strane završio je Golubović "bombom" iz trka sa oko 20 metara od gola Bajkovića, koji je paradom izbacio loptu u korner. Bila bi to golčina, koju bi zbog bakljade i lijepe koreografije na kojoj piše "TITULA" ne bi vidio veliki broj navijača na sjevernoj tribini.

U svakom slučaju - igrom koju prikazuje Zvezda u prvih pola sata ne osvaja se titula prvaka.

31 - Prva prava šansa za Zvezdu! Minijatura Daude između dvojice čuvara na gol crti i lagani centaršut sa linije pravo na volej Milunovića, koji je dobro zahvatio loptu, ali je "žabicu" Lukač uspio da izbije preko prečke.

37 - Crveno-bijeli od sudije Vasića traže indirekt, ali nema odgovora. Milunović je dobio pas u prostor, ali je Adžić uspio da stigne do lopte prije njega i izbije je, poslije čega je Lukač odlučio da je uhvati u naručje. Navijač i igrači tražili su indirekt, ali je teško reći da li je Adžiću namjera bio pas ka svom golmanu ili puko izbijanje lopte "iz nogu" rivala u gol šansi.

42 - Velika šansa za Crvenu zvezdu i pomalo neshvatljiv potez Kasalice u gol šansi!? Dok su svi na stadionu i kraj malih ekrana očekivali da Kasalica "čukne" loptu glavom u praznu mrežu, na idealan centaršut Milunovića sa desne strane, dogodilo se da je lopta pogodila Kasalicu u glavu i odbila se nazad u polje.

Bio je to praktično pas ka Kaduu, koji je izblokiran u nastavku akcije, ali u toj situaciji asistencija nikako nije bila logičan potez.
45 - POLUVRIJEME! I poneki zvižduk od strane navijača Zvezde, uglavnom onih sa Zapada. OFK Beogradu pripalo je prvih pola sata igre, Zvezdi 15 minuta potom. Sa Pintuov tim nije dobro ušao u utakmicu, što je trener negdje i predvidio i to rekao u izjavama pred ovaj duel. Samo zahvaljujući Bajkoviću, "Romantičari" nisu poveli u tri, četiri navrata u prvih pola sata.

Potom, poslije šanse Milunovića, Zvezda se malo trgla, ali daleko od toga da je zaslužila vođstvo i da mu je bila bliža. Poslije dve pobjede jesenas, Milinkovićev OFK Beograd djeluje kao tim koji može da u potpunosti zagorča život Crvenoj zvezdi ove sezone.

Čudna situacija...

DRUGO POLUVRIJEME

46 - Bez izmjena, osim one iznuđene u 15. minutu za OFK Beograd, počelo je drugo poluvrijeme. Crvena zvezda napada ka Jugu, navijači joj pružaju podršku, a jedan od njih sa Istoka zaprosio je djevojku na nesvakidašnji način, transparentom: "Bojana, udaj se za mene. Marko". Pored svog imena, Marko je zašio i veliki grb Crvene zvezde.

50 - Poslije odlične šanse za Daudu i mlakog udarca Zvezdinog centarfora, što je Lukač lako ukrotio, Sa Pintu je izvršio prvu izmjenu. Poslije tri meča pauze zbog povrede kolena, na terenu je opet Lazović, koji je zamijenio danas blijedog Garida.

57 - Na semaforu se pojavljuje brojka od 28.134 prisutnih navijača, što je svakako rekord ovog proleća.

57 - Ovu informaciju lako je mogla da zamijeni druga, da je Pavlovski strelac gola za OFK Beograd, ali je Bajković ponovo odlično reagovao i paradom zaustavio oštar šut veziste plavo-bijelih sa 20-ak metara po sredini gola.

60 - Ivanović je povukao kontru jedan na jedan, Mikić u početku malo zaostajao, ali je bilo očigledno da fudbaler OFK Beograda neće imati snage da istrči napad do kraja. Iz tog razloga, kada ga je protivnik već sustizao, Ivanović je šutirao sa 20-ak metara vrlo slabo i bez većih problema po Bajkovića.

63 - Zvezda očigledno preuzima inicijativu, a kako vrijeme prolazi OFK se sve više opredjeljuje za kontra napade.

66 - PENAL ZA CRVENU ZVEZDU! Bez pretjerane potrebe, Golubović se bacio preko Kasalice koji je pokušao da zagradi loptu poslije loše ispucane lopte upravo Golubovića. Obojica su pali na zemlju, a Vasić pokazao na bijelu tačku, odakle je Milijaš bio siguran.
Devetim golom kapitena u sezoni, Crvena zvezda je stekla dragocjenu prednost, uprkos blijedoj igri.

70 - Dok bakljada na Sjeveru još traje, Sa Pintu pravi drugu izmjenu i na teren šalje Savićevića umjesto Milunovića. Dakle, Lazović će sada na krilo, gdje inače igra, a Savićević u vezni red.

72 - Duga, duga akcija OFK Beograda i onda "bomba" Zdjelara sa 25 metara koja je prohujala preko prečke. Taj prekid iskorišćen je za drugu izmjenu kod gostiju, Batioha je zamijenio Ješića.

82 - Tempo i na terenu i na tribinama je potpuno pao poslije vođstva Crvene zvezde, a letargiju je razbio Sa Pintu trećom izmjenom. Umjesto Kadua na terenu je Mijailović, kojem je ovo jubilarni 50. meč u crveno-bijelom dresu.

Bukvalno ništa vrijedno pomena nije se dogodilo tokom 15-ak minuta igre od gola Milijaša. Zvezda zadovoljna, OFK nezainteresovan da nešto promijeni.

89 - I dalje ništa vrijedno pomena osim pjesme navijača Crvene zvezde koji uveliko slave pobjedu.

93 - AUUUUU KAKVA DRAMA! Bajković je duboko u nadoknadi fantastično odbranio šut Ivanovića sa peterca koji su mnogi vidjeli u mreži. Visoko podignutom pesnicom, svjestan da je najzaslužniji za to što će derbi direktno odlučivati o tituli, osporavani Bajković proslavio je đavolski teško izvojevanu pobjedu nad OFK Beogradom.

Kako je Bajković uhvatio loptu, Vasić je odsvirao kraj - Crvena zvezda je uradila ono što je jednostavno morala - pobijedila je!

(N. J. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC