• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manćiniju spreman otkaz

Brojni engleski mediji pišu da bi menadžer Mančester sitija svakog časa mogao da postane "bivši". Iz Malage stiže Manuel Pelegrini.

 Manćiniju spreman otkaz Izvor: MONDO

Poraz od Vigana (0:1) u finalu FA kupa uvjerio je čelnike Mančester sitija da Roberto Manćini nije trener koji može da odvede klub u svijetlu budućnost i zato će uskoro biti smijenjen, javljaju mediji na Ostrvu.

Italijan će izgubiti posao najkasnije po završetku sezone, a prije odlaska ekipe na turneju po SAD, idućeg ponedjeljka.

Međutim, nije isključeno da Manćini dobije otkaz u narednih 48 sati, prije "zaostalog" meča 37. kola Premijer lige, u gostima protiv Redinga.

Siti sa Manćinijem nije uspio da odbrani titulu prvaka Engleske, kao ni da prebrodi grupnu fazu Lige šampiona, što su bili ciljevi proklamovani na početku sezone, a neuspjeh u finalu FA kupa je prava blamaža, s obzirom na razlike u budžetima i individualnom kvalitetu igrača.

Manćini je stigao na Etihad ljeta 2009. godine, a prošle godine potpisao je novi, petogodišnji ugovor, tako da će finansijski odlično proći u slučaju prijevremenog raskida saradnje.

On se u subotu uveče ponašao kao da njegov dalji angažman ne dolazi u pitanje, pa je čak i kritikovao novinare, koji "već šest mjeseci" pišu o smjeni.

Favorit da sjedne na "vruću stolicu" je Čileanac Manuel Pelegrini, koji je ovog proljeća sa Malagom umalo stigao do polufinala Lige šampiona. Prethodno je bio strateg Real Madrida, a sa velikim uspjehom vodio je Viljareal, sredinom prethodne dekade.

"Građani" su sa Manćinijem na čelu osvojili FA kup 2011, a potom i prvu titulu prvaka Engleske nakon 44 godine, ali uz mnogo sreće - pogotkom Aguera za pobjedu nad Kvins Park Rendžersima u posljednjim sekundama utakmice.

(MONDO, foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC