• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ferguson se oprostio, kao šampion (VIDEO)

Junajted u finišu pobijedio Svonsi (2:1), na Ser Aleksovom oproštaju od Old Traforda. Odlazeći trener održao govor, pa kraj Vidića podigao pehar.

 Ferguson se oprostio, kao šampion (VIDEO) Izvor: MONDO

Nije moglo bez drame i slatkog kraja.

Golom Rija Ferdinanda u 87. minutu, na asistenciju Nemanje Vidića, Mančester junajted ostvario je pobjedu nad Svonsijem 2:1 (1:0) , u posljednjem meču Aleksa Fergusona na klupi Old Traforda.

Pogledajte galeriju fotki sa poslednjeg nedjeljnog meča 37. kola.

"Đavoli" su vođstvo stekli u prvom poluvremenu, golom Ćićarita u 38. minutu, poslije odbitka Ešlija Vilijamsa.

Miću je zabrinuo sve na krcatim tribinama "Teatra snova", izjednačivši u trećem minutu nastavka, poslije kornera. Spretno je, lijevom nogom, poslao loptu u mrežu Davida De Hee ispred nemoćnog Fila Džonsa.

Brzo je moglo da bude i 1:2, da je dupli pas efikasnog Španca i Vejna Routlidža završio preciznijim udarcem potonjeg sa ivice peterca.



U međuvremenu je igru napustio i Pol Skols. Drugi put je otrčao u penziju u 66. minutu igre. Zamijenio ga je Anderson, a na jednoj od tribina je istaknuta parola "obožavan".

"Ne pjevate više", pjevale su gostujuće pristalice... Do 87. minuta, kada je Ferdinand svojim prvim golom ove sezone donio osmijeh na Fergusonovo lice...

Jedan od najuspješnijih trenera u istoriji igre smijao se do kraja utakmice, dok nije uzeo mikrofon na sredini igrališta.

"Nisam spremio scenario. Samo ću se 'otvoriti' i iznijeti sve šta mi ovaj klub znači... Hvala Mančester junajtedu, ne samo direktorima, ljekarima, stručnom osoblju, igračima, već i navijačima, svima vama... Hvala vam, bili ste dio najuzbudljivijeg iskustva u mom životu...", rekao je Ferguson.

Najtrofejniji trener u klupskoj istoriji (koju je i sam pisao), otkrio je da njegov odlazak u penziju ne znači i to da će završiti sa Junajtedom.

"Sada ću biti u stanju da uživam gledajući igrače, što ću činiti radije nego da patim sa njima (osmijeh)... Golovi u posljednjim minutima, svaki povratak, čak i porazi... Sve je to bilo nevjerovatno iskustvo... Hvala vam na tome".


Ferguson je izrazio zahvalnost i gledajući prema igračima.

"Svi ovi fudbaleri koji ovdje stoje predstavljaju klub na pravi način. Osvojili su titulu u fantastičnom maniru i svaka im čast... Hvala i klubu, koji je stao uz mene. Želim da svi stojimo uz novog menadžera. To je važno!", podvukao je trener, pa posebno pozdravio Pola Skolsa i poželio brz oporavak Stivena Flečera.

Potom je počelo slavlje, na čijem kraju je Nemanja Vidić, kao kapiten ekipe, podigao šampionski pehar zajedno sa Ser Aleksom. POGLEDAJTE!

VIDIĆ: I RADOST I TUGA

Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić nazvao je nedjelju "posebnim danom".

"Danas je poseban dan, u kome smo srećni zbog osvajanja trofeja, ali i tužni zbog toga što naš menadžer neće biti tu još godinu dana...", rekao je Srbin na terenu Old Traforda.

"Biće čudno ne vidjeti ga u svlačionici. Ovo je veliki klub i uvijek će biti veliki, ali je tužno poslije toliko godina... Bez njega će biti tužno", dodao je snažni štoper i otkrio detalj iz svlačionice:

"Čak i svog posljednjeg dana (kao trener Junajteda) želio je da pobijedimo. Rekao nam je da je to mentalitet koji moramo da imamo kada ode. Da se uvijek borimo, da uvijek težimo da pobijedimo..."

(MONDO, foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Aleksandar

Ferguson je kralj fudbala a Junajted nikada nece biti sampijon pod kormilom Mojesa

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC