• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ser Aleks: Odlučio sam prošlog Božića

"Stvari su se promijenile kada je preminula sestra moje supruge... Izgubila je najbolju prijateljicu. Takođe, želio sam da odem kao pobjednik".

 Ser Aleks: Odlučio sam prošlog Božića Izvor: MONDO

Odluka trenera Mančester junajteda ser Aleksa Fergusona da poslije 26 i po godina napusti klupu "đavola" bila je prethodnih dana jedna od najvažnijih vijesti u svjetskim medijima.

Njom su svi bili iznenađeni, uključujući i igrače.

"Bilo je veoma emotivno, veoma dirljiv trenutak između igrača i trenera. Bili smo skrhani..." ,
opisao je Rio Ferdinand sastanak u svlačionici Old Traforda tokom kojeg su fudbaleri saznali da će ih sljedeće sezone voditi novi trener.

Golom engleskog veterana u nedjelju popodne uljepšana je glamurozna proslava 20. Junajtedove titule i definitivni oproštaj Ser Aleksa od trenerske klupe "Teatra snova".

Pogledajte GALERIJU FOTKI.

Razlog zbog kojeg je jedan od najvećih trenera donio odluku da ode danima je "kopkao" i engleske novinare, koji su poslije utakmice Junajted - Svonsi i dobili priliku da ga pitaju zbog čega odlazi.

Jasno im je odgovorio.

"Odluku da se povučem donio sam prošlog Božića. Stvari su se promijenile kada je preminula sestra moje supruge Keti. Izgubila je najboljeg prijatelja, svoju sestru. Takođe, htio sam da odem da kao pobjednik", izjavio je Ferguson.

Škotski stručnjak potom je priznao da je bilo veoma teško držati tu odluku sakrivenom od svih.



"Bilo je momenata kada bismo se ponekad 'izletjeli' pred porodicom sa time... Sinovima smo rekli u martu. Moj brat uopšte nije znao do utorka",
dodao je on.

U kratkom osvrtu na sve što je postigao, ocijenio je da je osvajanje prve titule, u sezoni 1992/93, bilo najvažnije ostvarenje u novijoj istoriji Mančester junajteda

"Najvažnije dostignuće je bilo osvajanje prve titule. Poslije toga su nam se 'otvorila vrata'. Konstantno smo rasli i rasli... Imali smo nekoliko fantastičnih timova..." .

Upitan čime će se baviti, odgovorio je da neće sjediti skrštenih ruku.

"Imam mnogo toga da uradim. Moj sin Džejson organizuje nekoliko stvari... Neću sjediti miran", dodao je jedan od najvećih trenera u istoriji fudbala.

(MONDO, foto: Beta/AP/Jon Super)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC