• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mojes: Everton zna kako dalje

Skromni, vrijedni menadžer, oprostio se od navijača na Gudison parku i obećao maksimalan pristup meču protiv Čelsija u posljednjem kolu.

 Mojes: Everton zna kako dalje Izvor: MONDO

Aleks Ferguson u nedjelju je na veličanstven način ispraćen u trenersku "penziju", ali su i navijači Evertona priredili dostojan oproštaj svom menadžeru Dejvidu Mojesu (50).

Škotski stručnjak proveo je na Gudison parku više od 11 godina i po završetku sezone će naslijediti Fergusona na Old Trafordu.

"Baš emotivan rastanak... Svi su mi aplaudirali već pri izlasku iz tunela i nisam znao kako da se ponašam. Oduševljen sam onim što su mi priredili navijači Evertona, ali ono što će mi najviše nedostajati nije skandiranje sa tribina Dejvidu Mojesu, nego bodrenje Evertona, kao danas sredinom drugog poluvremena. Publika je pokazala kakav je Everton klub i koliko im znači. Neka budu uvjereni da ćemo se i na Stamford Bridžu iduće nedjelje boriti da zabilježimo dobar rezultat", rekao je Mojes.

On se osvrnuo na prethodnu deceniju na Gudisonu...

"Prije 11 godina protiv Fulama nam je bila potrebna pobjeda da bismo izborili opstanak, a ove sezone smo do prije dvije nedjelje imali šansu da uđemo u kvalifikacije za Ligu šampiona... Ovaj klub je prošao kroz mnogo teških trenutaka. Ne bih sada da zamaram, ali mi nemamo ono što mnogi drugi imaju, pa moramo da se trudimo da to nadoknadimo na druge načine".

Mojes je podvukao da je on doveo u Everton gotovo sve igrače iz aktuelnog sastava.

"Ko god ih preuzme, uživaće u radu sa njima. Nisam preporučio nikoga za novog menadžera Evertona, ali ako predsjednik bude tražio moje mišljenje, tu sam. Koristim priliku i da se zahvalim svim igračima koje sam ovdje trenirao".

Upitan kako se osjeća kao budući strateg jednog od najvećih klubova na svijetu, odgovorio je da prilikom promjene sredine "uvijek postoji doza zabrinutosti".

"Moj ugovor sa Evertonom je isticao, ali nisam planirao da odem. Imao sam spreman plan i program rada tokom ljeta, kao što smo uvijek planirali stvari unaprijed. Ovo je klub koji se takmiči za izlazak u Evropu i svi znaju na koji način bi trebalo nastaviti".

Od 10 punih sezona sa Mojesom na klupi, Everton je samo dva puta završio sezonu u donjem dijelu premijerligaške tabele.

(MONDO, foto: Beta/AP/Lynne Cameron)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC