• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Crveno-plavo veče"za spas Borca!

Fudbalski klub Borac organizuje u ponedjeljak u 20 sati "crveno-plavu veče" koja će biti donatorskog karaktera. "Hajde da spasimo Borac".

 "Crveno-plavo veče"za spas Borca! Izvor: MONDO

U večeri donatorskog karaktera okupiće se svi kojima je crveno-plava boja u srcu kako bi pomogli voljenom klubu da donekle riješi probleme u kojima se nalazi.

Čelnici kluba su poslali 300 pozivnica na razne strane, a među pozvanima su Milorad Dodik, predsjednik Republike Srpske, Željka Cvijanović, predsjednik Vlade RS, i ministri u Vladi, te Slobodan Gavranović, gradonačelnik Banjaluke, kao i predstavnici mnogih javnih i privatnih preduzeća, prenose "Nezavisne novine".

Kao gosti "crveno-plavo" veče uveličaće i predstavnici Crvene zvezde, Partizana, Dinama, Hajduka, Vojvodine, Sarajeva, Čelika..., koji su pozvani na susret veterana Borca i crveno-bijelih kojim će se obilježiti 25 godina od osvajanja Kupa Jugoslavije.

"Nije tajna da je Borac u teškoj situaciji, ali možemo da opstanemo samo zajedničkim snagama. Očekujemo da Banjaluka pokaže da je Borac dio grada. Borac nije niti Upravni odbor niti predsjednik, Borac smo svi", rekao je predsjednik Borca Slobodan Radulj.



On je izrazio nadu da će svako da donira onoliko koliko može…

"To će nam sigurno pomoći da se pomjerimo sa mrtve tačke. Ova Uprava je za mjesec i po, koliko je u klubu, napravila određene pomake. Rješavamo probleme jedan po jedan. Kriza nije nastala preko noći i iluzorno je očekivati da preko noći bude riješena".


Koliko je Uprava uporna da riješi mnogo problema koji su zadesili klub, govori i to da će novac sakupljen na donatorskoj večeri biti uložen u izgradnju pomoćnog terena, ali i u isplaćivanje dugovanja prema fudbalerima i Radnoj zajednici.

"Veliki problem su dugovanja prema igračima i Radnoj zajednici. Nismo bili u mogućnosti da ispunimo obećanje u vezi s isplatom plata i pod znakom pitanja je bio i odlazak na meč sa Širokim Brijegom. Od dobijenih sredstva ćemo da riješimo plate da bismo održali atmosferu u ekipi i u posljednja dva kola pokušali da izborimo plasman na međunarodnu scenu".

Radulj je ponovio da će sredstva biti uložena u izgradnju pomoćnog terena jer bez toga banjalučki klub ne može da se napreduje.

"Ono što možemo da garantujemo jeste da će sav novac biti utrošen transparentno. Ova Uprava nije napravila nova zaduženja i trošimo onoliko novca koliko imamo na raspolaganju".

Prije donatorske večeri na teren Gradskog stadiona (17 časova) će istrčati veterani Borca i Crvene zvezde, koji će odmjeriti snage u znak sjećanja na finale Kupa Jugoslavije.



Tada su Banjalučani ostvarili možda i najveći uspjeh u istoriji kluba, pošto su pobjedom od 1:0 postali jedini drugoligaš koji je podigao trofej u ovom takmičenju. Utakmici će prisustvovati mnoge fudbalske legende sa prostora bivše Jugoslavije, a među njima su Dragan Džajić, Dragoslav Šekularac, Nenad Bjeković, Ivan Golac, Jovan Aćimović, kao i Ivan Rimac, vlasnik najvećeg broja akcija Hajduka.

"Pozivam što više navijača i pristalica kluba da dođu i pozdrave trofejnu generaciju, koja je zlatim slovima ispisala istoriju našeg kluba", kazao je predsjednik Borca.

Momčilo Savičić, direktor Banjalučana, rekao je da u Borcu uvijek moraju da obilježavaju datum kada je osvojen trofej na stadionu Partizana.

"To je bio značajan trenutak u istoriji kluba i to uvijek treba da se obilježava. Trofej Kupa Jugoslavije je jedan od najvrednijih u istoriji i pozivam sve ljubitelje fudbala da svojim prisustvom na tribinama uveličaju proslavu vrijednog jubileja", izjavio je Savičić.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC