• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stojadinović: Plašim se Markovića i Mitrovića

"Bez obzira ko šta priča, derbi odlučuje o tituli", smatra sportski direktor Zvezde koji najviše zazire od Lazara Markovića i Aleksandra Mitrovića.

 Stojadinović: Plašim se Markovića i Mitrovića Izvor: MONDO

"Vječiti" derbi između Crvene zvezde i Partizana, 144. po redu, sve je bliži.

Po mnogima, utakmica koja će se igrati u subotu 18. maja na stadionu u Humskoj (19.30, Arena Sport), riješiće pitanje šampiona, odnosno da li će crveno-bijeli osvojiti 26. titulu ili će se crno-bijeli sa 25. trofeja nacionalnog prvaka izjednačiti sa komšijama.

Među one koji misle da je derbi "utakmica odluke", bez obzira što potom ostaju još dva kola do kraja sezone, spada i sportski direktor Crvene zvezde Zoran Stojadinović.

"Bez obzira ko šta priča, mislim da derbi odlučuje o tituli. Ako mi izgubimo, nažalost, možemo da se oprostimo od titule. Isto tako i oni. Ipak, mi moramo da planiramo utakmicu drugačije od njih, moramo da izađemo da dobijemo, što oni ne moraju, ali tako nam je cijelo proljeće", rekao je Stojadinović grupi novinara u ponedjeljak, kada su igrači Rikarda Sa Pinta imali dan odmora.

Crveno-bijeli su poslije smjene trenera Aleksandra Jankovića vezali osam pobjeda, i sa 11 došli na dva boda manje od Partizana, ali igra ne uliva optimizam navijačima pred meč sa najvećim rivalom.

Stojadinović smatra da su igrači "sami sebi stvorili pritisak u glavama" i da zbog toga igraju u grču.

"I publika i uprava i trener i ja, svi se ponašamo korektno, ali igrači su sami sebi stvorili pritisak u glavama iz nekog čudnog razloga. Vjerovatno zato što su sa 'minus 11' došli na 'minus dva'. Mnogi od njih teško podnose pritisak borbe za titulu. Svjesni su da mogu mnogo da dobiju, a pošto se niko nije nadao tome vjerovatno su se malo uplašili. Ali dobro, ni Partizan ne igra Bog zna šta... Očigledno je to nivo i njima i nama", ocijenio je sportski direktor crveno-bijelih.



Na pitanje da li igrači do derbija mogu da očekuju određenu finansijsku injekciju, Stojadinović nije imao konkretan odgovor.

"Ne znam, to pitajte gospodina Čovića i ljude koji su zaduženi za to. Iz ove perspektive mislim da niko od igrača ne razmišlja o parama. Daj Bože da im se daju pare, ali mislim da to sad nije presudno".

On motiv vidi u drugim stvarima.

"Derbi nigdje u svijetu nije odraz trenutnog stanja ekipe, već uvijek nosi poseban motiv. Gledali smo da pobjeđuju ekipe koje imaju po sedam, osam bodova manje na tabeli. Nadam se da će naši igrači izaći motivisani iz hiljadu razloga. Za neke se cijele godine piše da nisu dostojni dresa Zvezde, nekima ističu ugovori pa žele da se prodaju... Svi oni dobro znaju šta nosi ova utakmica i vjerujem da će biti silno motivisani",uvjeren je Stojadinović.

Kao najveću prijetnju po gol Crvene zvezde nekadašnji napadač OFK Beograda, Admire, Majorke, Deportiva... vidi talenovanim ofanzivcima Partizana Lazaru Markoviću i Aleksandru Mitroviću.

"Sašu Ilića izuzetno cijenim, ali mislim da je to igrač koji može da se 'ukroti'. Ova dvojica su nezgodni. Jedan ima brzinu, a drugi zna odlično da se zagradi".

U svom timu mnogo toga očekuje od Abiole Daude, a raduje ga i povratak Darka Lazovića i Marka Vešovića.

"Mislim da imamo kvalitet za pobjedu. U tim bi trebalo da se vrate Lazović i Vešović, koji nam mnogo znače u zadnje vrijeme. Većina šansi ide po njihovoj desnoj strani, a nažalost, nismo klub koji može lako da nadoknadi izostanak dva standardna prvotimca".

"Dauda ima sve predispozicije da odigra derbi kako treba. Stranci su zato i dovedeni, da prave prevagu u velikim utakmicama. U derbijima, Evropi, protiv Vojvodine, pa i Jagodine...Njegova hitrina bi trebalo da bude jedan od aduta. Pričam sa njim svakog dana i svjestan je važnosti utakmice", istakao je Stojadinović.

Kada je suđenje u pitanju, sportski direktor crveno-bijelih je rekao da se ne pribojava ukoliko utakmicu bude vodio Milorad Mažić.

"Sigurno je da će biti tenzija, ali naravno da ne priželjkujem incidente. Vjerujem da na terenu neće biti problema, a nadam se i oko njega".

Stojadinović je, između ostalog, otkrio da inostrani menadžeri već neko vrijeme prate nastupe Luke Milivojevića, Marka Vešovića i Darka Lazovića, te da će mnogi od njih biti na stadionu u Humskoj, ali nije želio da govori o kojim klubovima se radi.

Takođe, nije propustio priliku da kroz šalu podsjeti novinare da je talentovani Brazilac Kelvin iz Porta zimus bio njegova želja za dovođenje u Crvenu zvezdu.

Mladi napadač je, međutim, bio preskup za crveno-bijele pošto je u međuvremenu počeo redovno da igra za portugalski tim, a prošlog vikenda je donio titulu golom u posljednjim trenucima derbija sa Benfikom.

"Jeste vidjeli, loše sam procijenio onog Kelvina", našalio se Stojadinović.

(J. T. - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC