• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Manćo, hvala i zbogom!

Mančester siti "sa žaljenjem" objavio da je Roberto Manćini razriješen dužnosti menadžera ekipe.

 Manćo, hvala i zbogom! Izvor: MONDO

Kao što je i najavljeno poslije poraza od Vigana u finalu FA kupa, ali i generalno neuspješne sezone, Roberto Manćini dobio je otkaz.

Mančester siti je odluku o rastanku sa italijanskim trenerom objavio u ponedjeljak kasno uveče, nepuna 24 sata uoči gostovanja Redingu, u okviru pretposljednjeg kola Premijer lige.

"Teška odluka koju su doneli vlasnik, predsjednik i uprava rezultat je analize učinka ekipe u aktuelnoj sezoni, a donesena je nešto ranije zbog mnogobrojnih spekulacija koje su se pojavile u posljednje vrijeme, a iz poštovanja prema Robertu i doprinosu koji je dao klubu", stoji na sajtu "građana".

Dalje se navodi da tim, uprkos maksimalnom zalaganju svih, nije uspeo da ostvari nijedan od ciljeva postavljenih prije početka sezone, osim što je obezbijedio direktan plasman u Ligu šampiona.

Predsjednik kluba Haldun al-Mubarak odao je Manćiniju priznanje na "napornom radu i posvećenosti" u posljednje tri i po godine, kao i na činjenici da je poslije 35 godina donio trofej u klupske vitrine (FA kup 2011), a potom osvojio i titulu prvaka Engleske.

Ekipu će u preostala dva meča, kao i na turneji po SAD iduće nedjelje, predvoditi dosadašnji asistent menadžera Brajan Kid.

Mediji nagađaju da će Manćinija angažovati Monako, povratnik u prvu ligu Francuske, koji za sljedeću sezonu priprema skup tim, uključujući Radamela Falkaoa kao najzvučnije pojačanje.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC