• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Odbrana ''duple krune'' ili spas sezone?

Željezničar u utorak na Pecari (19 h, BHT 1) ima priliku da odbrani ''duplu krunu'', dok će Široki Brijeg pokušati da spasi sezonu…

 Odbrana ''duple krune'' ili spas sezone? Izvor: MONDO

Revanš finala Kupa Bosne i Hercegovine između Širokog Brijega i sarajevskog Željezničara igra se u utorak uveče na stadionu Pecara.

Željo je prošle sezone osvojio ''duplu krunu'', a ove je odbranio titulu prvaka, pa će u reprizi prošlogodišnjeg finala Kupa BiH protiv Širokobriježana pokušati da objedini pehare drugu godinu zaredom.

Ali, izabranike Amara Osima očekuje težak zadatak jer su na Grbavici u prvom finalnom dvoboju na Grbavici odigrali neriješeno (1:1), što svakako daje prednost domaćinu u revanšu.

Osim rezultatske prednosti i domaćeg terena, ekipi Slavena Muse neće nedostajati motive jer bi osvajanjem trofeja u Kupu BiH spasili sezonu pošto šestu poziciju u Premijer ligi BiH niko u hercegovini ne smatra uspjehom.

Doduše, cilj - plasman u evropsko takmičenje već su ostvarili bez obzira na ishod večerašnjeg meča.

Nakon što su u prethodnom kolu demolirali banjalučki Borac (4:0) pogocima Krešimira Kordića, u taboru ekipe sa Pecare su na konferenciji za novinare poručili da Sarajlije nemaju šta da traže jer neće igrati na ''nulu'' već će isključivo tražiti pobjedu.

Iz Željezničara se nisu posebno oglašavali povodom finalnog dvoboja, ali je Osim nakon što su u Mostaru osvojili titulu remijem sa Veležom (0:0) podvukao da će njegov tim učiniti sve da osvoji ''duplu krunu''.

Za to im je neophodan barem jedan pogodak.

''Moramo dati gol prvi, ako želimo da osvojimo ‘duplu krunu’. Pehar Kupa BiH bio bi najljepša završnica veoma uspješne sezone'', naglasio je Osim.

Revanš finala Kupa Bosne i Hercegovine počinje u 19 sati na stadionu Pecara, a pravu će dijeliti Edin Jakupović iz Bihaća.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC